A kern (3e Prov C)  -  Wedstrijdverslagen
18 Zondag 13 januari 2019 15:00 KFCA - KVC Ardooie 1 - 0

Geen hoogstaande partij tegen een zwak en verzwakt KVC Ardooie maar wel een verdiende overwinning van onze blauwroden. Ook wij misten enkele pionnen waardoor Robben Huyghelier gelegenheidsspits werd. KFCA nam onmiddellijk het initiatief en Robben zette zich een paar keer goed door, hij vond geen aanspeelpunt om zijn inspanning te verzilveren. Na 13’ de eerste grote kans, Dennis Truyaert zette zich goed door maar aarzelde eventjes tussen een schot en een voorzet, uiteindelijk legde hij af naar Robben Huyghelier wiens schot over ging. Een paar minuten later geluk voor de bezoekers, een doorgekopte vrije schop viel via de lat terug in het veld maar niet in de juiste voeten, de daaropvolgende corner werd door Matthias Heyerick nipt over gekopt. Een doelpunt hing in de lucht maar kwam er niet, een poging van Aeneas Vanhove ging over deze van Sebastiaan Van Luchene werd afgeblokt. De bezoekers dreigden amper en onze doelman moest nooit tussenkomen. We konden ons overwicht niet verzilveren ook niet toen Jeroen Dupont, na een mooie inspanning, Robben Huyghelier zocht maar doelman Cayton de bal onvervaard uit de voeten haalde (42’). Het bleef 0-0 tot aan de rust.
Zelfde spelbeeld tijdens de 2de helft, veel Aarseelse aanvallen, een resem hoekschoppen maar steeds net niet. We begonnen stilaan te vrezen dat het niet zou lukken tot de ingevallen Gaλl Vandersteene met een uitstekende trap, de uitgekomen bezoekende doelman versloeg (73’). De wedstrijd werd wat bitsiger en bezoeker Vackier mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg voor een aanslag op onze kapitein Seba Van Luchene die gekwetst vervangen moest worden. KVC Ardooie probeerde iets te forceren maar kreeg geen bal tussen te palen, wij kregen onnodig schrik en trokken iets te veel naar achteren. Zo bleef het spannend en we waren opgelucht en tevreden met de overwinning toen de rustig leidende scheidsrechter Depover na 97’ de wedstrijd affloot. Het was weer een zege van het collectief.
Met onze 25 punten uit 18 wedstrijden nestelen we ons op de 10° plaats en kunnen we volgende zondag met een gerust gemoed naar onze buren uit Kanegem. We zijn benieuwd of onze verdediging kan stand houden tegen de scoringsmachine Kanegem, 54 doelpunten in 18 wedstrijden.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Truyaert (65' Vandersteene), Huyghelier, Lauwers, Beernaert Gianni (76' Lamont), Van Luchene Seba (83' Beernaert Jeffrey), Dupont, Decoster, Heyerick, Tytgat, Vanhove
Wisselspelers: Spriet   


Doelpunten: 1-0 (73' Vandersteene)
Gele kaarten: Van Luchene Seba (33'), Vanhove (37'), Lamont (82'), Lauwers (89')  
Rode kaarten:
17 Zondag 06 januari 2019 14:30 KFC Lendelede Sport - KFCA 2 - 0

Onze blauwroden hebben het nieuwe jaar niet kunnen beginnen met een overwinning. Een verplaatsing naar het ambitieuze Lendelede, een ploeg waar we het altijd moeilijk tegen hebben, is natuurlijk geen gemakkelijke klus maar toch hadden we beter verwacht.
De thuisploeg toonde onmiddellijk zijn intenties en in de eerste

 

nuten waren er enkele gevaarlijke standjes voor ons doel. KFCA herstelde wel vlug het evenwicht en de wedstrijd kabbelde verder zonder gevaar voor de doelmannen. Een kwartier voor de rust begon KFC Lendelede Sp opnieuw wat meer te domineren en Lennert Vanlierde moest een kopbal van Tanghe redden (34’), even later moest Jeroen Dupont zijn doelman bijstaan op de doellijn. Ook wij kregen een reuzenkans in minuut 45, helaas trapte Jeffrey Beernaert van heel dichtbij de bal naast, rust 0-0.
We begonnen goed aan de tweede helft en de uitstekende thuisdoelman Callewaert haalde een schot van kapitein Sebastiaan Van Luchene uit de winkelhaak, op de daaropvolgende corner moest hij opnieuw redding brengen. KFCA domineerde maar Lendelede kwam na 51’ op voorsprong via een lucky goal, Desmet zette voor vanop de zijlijn en de bal verdween via de binnenkant van de 2° paal in doel. Onze blauwroden reageerden maar aanvallend was het niet goed, wanneer Aeneas Vanhove na 60’ nog een uitstekende kans miste wisten we dat het heel moeilijk zou worden. Lendelede was gevaarlijk op de tegenaanval en kreeg kansen, wij brachten er aanvallend weinig van terecht en creλerden alleen wat gevaar na verre inworpen. Na 81’ was de wedstrijd gespeeld, een verre inworp van de thuisdoelman naar de ingevallen Levecque en diens uitstekende kruispas werd mooi meegepikt door Desmet die zijn 2de van de namiddag maakte en 2-0. Daarna konden we nog even dreigen met een vrijschop van Matthias Heyerick en een kopbal van Lander Van Luchene maar de score veranderde niet meer. Zo werd het een verdiende nederlaag, onze verdedigers waren de uitblinkers en aanvallend was het toch wel erg kleurloos.
Zondag moeten we ons zeker herpakken tegen KVC Ardooie.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Truyaert (81' Lamont), Huyghelier, Lauwers (58' Decoster), Beernaert Jeffrey, Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen, Heyerick, Tytgat, Vanhove (67' Van Luchene Lander)
Wisselspelers: Spriet


Doelpunten: 1-0 (51' Tanghe), 2-0 (81' Desmet)
Gele kaarten: Lauwers (39')  
Rode kaarten:
16 Zondag 16 december 2018 15:00 KFCA - SV Wevelgem City B 1 - 0

Voor de weeral belangrijke wedstrijd waren onze centrale middenvelders onbeschikbaar, Robben Huyghelier was geschorst en kapitein Sebastiaan Van Luchene gekwetst. Onze blauwroden, voor de gelegenheid in het zwart, begonnen goed aan de wedstrijd en het balbezit was volledig voor hen. Tijdens het eerste kwartier resulteerde dit in een 4 tal hoekschoppen maar weinig doelgevaar. Eerste doelkans na 22’, Gaλl Vandesteene besluit over na een mooie aanval via Mathias Decoster en Yarne Callens. Na 30’ belangrijke fase, Aeneas Vanhove gaat voorbij de laatste verdediger en wordt neergehaald door de bezoekende kapitein Delefortrie, slechts geel. In het daaropvolgende protest krijgt Aeneas Vanhove geel en loopt Gaλl Vandersteene tegen zijn al dan niet terechte tweede gele kaart en KFCA met tien. Op dat moment vreesden we voor een ommekeer in de wedstrijd maar die kwam er niet, het was integendeel KFCA dat het dichtst bij een doelpunt kwam, Aeneas Vanhove schot op de uitgelopen doelman (36’) en kopbal net naast van Yarne Callens (45’). De bezoekers stelden daar weinig tegenover en de rust kwam bij een 0-0 stand.
De tweede helft begon goed voor onze ploeg, na 50’ stond het 1-0, de steeds ver uit zijn doel spelende doelman Verfaillie verslikte zich in een terugspeelbal en Yarne Callens kon alleen op het verlaten doel af en verzilverde het geschenk. Daarna probeerde SV Wevelgem City B iets terug te doen maar aanvallend brachten ze er weinig van terecht en toen na een goed uur bezoeker Doubbel eveneens tegen een tweede gele kaart aankeek was het 10 tegen 10 en zag het er goed uit voor KFCA. We hinkten echter op 2 gedachten ofwel de voorsprong proberen uit te bouwen ofwel de voorsprong verdedigen en we kozen een beetje teveel voor dit laatste. De bezoekers waren echter onmondig maar het was wel schrikken toe een verre vrije trap van hun nummer 10 Verpoort op de deklat spatte.
Zo werd het nog een zenuwachtig laatste kwartier. We kregen nog kansen, Yarne Callens besloot op de doelman (84’) en Lander Van Luchene werd ook nog van een doelpunt gehouden door de bij wijlen als veldspeler acterende doelman Verfaillie.
Het bleef bij een verdiende 1-0 overwinning na een gave collectieve prestatie. Zo kunnen we met een gerust gemoed en met vertrouwen de korte winterstop in.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Lauwers, Beernaert Gianni (67' Truyaert), Vandersteene, Callens, Vanhove (83' Beernaert Jeffrey), Dupont, Van Der Plaatsen (75' Van Luchene Lander), Decoster, Heyerick, Tytgat
Wisselspelers: Spriet


Doelpunten: 1-0 (50' Callens)
Gele kaarten: Vanhove (29'), Beernaert Gianni (48')  
Rode kaarten: Vandersteene  (29' 2 x geel)
15 Zondag 09 december 2018 15:00 KFCA - KSV Kortrijk 0 - 0

Matthias Heyerick en Jordi Tytgat kwamen na kwetsuur terug in de verdediging en zo kon Robben Huyghelier terug een rijtje naar voor schuiven. Het duurde bijna 10’ vooraleer het eerste gevaar kwam, de bezoekende doelman, ver uit zijn doel, kreeg de bal niet goed onder controle maar vooraleer Cedric Van Der Plaetsen naar het ledige doel kon schieten werd hij foutief gestopt door Van Heerswynghels (gele kaart). Het spel was evenwichtig maar het was wel KFCA die meest naar voren wilde, soms wel met een beetje te weinig manschappen. Na 18’ een verre inworp van Robben en de doorgekopte bal van Cedric werd van de lijn weggeveegd. Ook Jordi Tytgat kwam zeer dicht bij een doelpunt, zijn kopstoot ging echter voorlangs (23’). De wedstrijd kabbelde rustig verder zonder doelgevaar, we mochten aan de 40° minuut wel van geluk spreken toen na een slippertje in onze verdediging Vanden Bulcke alleen voor doel te overhaastig naast besloot.
Tijdens de tweede helft stonden we vlug met tien toen Robben Huyghelier in minuut 53 tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Onze blauwroden plooiden terug maar KSV Kortrijk kwam niet tot grote kansen. Een kwartier voor tijd was het 10 tegen 10 toen een bezoeker met 2 gele kaarten in dezelfde fase van het veld moest. Dit was het sein voor KFCA om nadrukkelijk op zoek te gaan naar de overwinning. Na 80’ Cedric alleen voor de doel, de bal iets te ver van de voet en de doelman brengt redding, 81’ Cedric door op rechts, zijn schot wordt afgeweerd in hoekschop. Na 86’ doorsteekpas van Yarne Callenns en Gaλl Vandersteene wordt gestuit door een uitstekende bezoekende doelman Vanbrabandt. De zo begeerde overwinning kwam er niet en onze doelman Lennert Vanlierde moest zelfs nog een punt redden in de 92’.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Huyghelier, Lauwers, Lamont, Beernaert Gianni (46' Truyaert), Callens (89' Decoster), Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen, Heyerick, Tytgat, Vanhove (85' Vandersteene)
Wisselspelers: Lamont


Doelpunten:
Gele kaarten: Beernaert Gianni (15')  
Rode kaarten: Huyghelier  (53' 2 x geel)
14 Zaterdag 01 december 2018 18:00 SC Oostrozebeke - KFCA 1 - 1

Voor deze derby was Jordi Tytgat nog niet hersteld en ontbrak ook Matthias Heyerick centraal in de verdediging.
KFCA nam de wedstrijd onmiddellijk in handen, SCOR speelde zenuwachtig en kon geen bal bijhouden en grossierde in slechte passen. Ons betere spel leverde wel wat hoekschoppen op maar te weinig doelgevaar. Het spelbeeld veranderde niet en na 28’ kwamen we op voorsprong, Sebastiaan Van Luchene kopte een center van Gianni Beernaert in doel. De thuisploeg knokte maar voetbalde niet goed en onze blauwroden heersten maar drukten te weinig door om de voorsprong uit te bouwen. KFCA kreeg een eerste verwittiging een tiental minuten voor de rust, na een hoekschop van SCOR bleef de bal hangen en de paal moest ons redden. Rust 0-1.
Met veel moed en inzet probeerde de thuisploeg in de 2de helft iets aan de achterstand te doen. We hadden niet de indruk dat ze zouden scoren want hun laatste pas was zelden goed. Na een kwartier, al dan niet handspel van een thuisspeler in de grote rechthoek, de bal kwam bij Aeneas Vanhove, zijn schot gaat via de lat over. Toch trokken onze blauwroden zich iets te veel terug en na iets meer  een uur schoten ze zichzelf in de voet, Jeffrey Beernaert haalde een aanvaller onderuit en mocht met 2x geel gaan douchen. SCOR putte moed uit de numerieke en nam de bovenhand met wat halve kansen en veel geharrewar in de grote rechthoek tot gevolg. Onze blauwroden lieten zich tijdens het laatste kwartier volledig wegdrummen, na enkele vervangingen stonden alleen maar verdedigers op het veld, gevolg geen middenvelders meer op de bal op te pikken, resultaat te weinig tegenprikken die dan ook niet goed werden uitgevoerd.. Wat we zochten vonden we toen na 87’ Vanhouteghem de gelijkmaker tegen de Aarseelse touwen prikte. Verdiende gelijkmaker voor SCOR en toen de goed leidende scheidsrechter Hannes Dankaert de wedstrijd affloot was de thuisploeg blij met het verdiende punt en wij wat ontgoocheld omdat we onszelf een beetje de das hadden omgedaan door de rode kaart en het feit dat niet iedereen zijn beste prestatie had afgeleverd.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Huyghelier, Lauwers, Lamont, Beernaert Jeffrey, Beernaert Gianni, Callens (79' Decoster), Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen (88' Truyaert), Vanhove (63' Vandersteene)
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten:0-1 (28' Van Luchene Seba), 1-1 (87' Vanhouteghem)
Gele kaarten: Lamont (90')  
Rode kaarten: Beernaert Jeffrey (63' 2 x geel)
13 Zondag 25 november 2018 15:00 KFCA - KVK Avelgem 0 - 2

Voor het treffen tegen leider KVK Avelgem kon trainer Tom Ovaere geen beroep doen op de gekwetste Jordi Tytgat (neusbeenbreuk), in zijn plaats kwam Dennis Truyaert en ook Robben Huyghelier kwam terug in de ploeg.
De aanvang van de wedstrijd was rustig en evenwichtig en we noteerden een lange studieronde toen plots een doelpunt uit de lucht viel. Een slechte inspeelpas van onze verdediging, een diepe bal naar rechts en de scherpe voorzet verdween via een Aarseelse verdediger in doel 0-1 na 12 minuten. Onze blauwroden waren niet aangeslagen en trokken gretig in de aanval, misschien iets te gretig want na 17’ na een hoekschop in hun voordeel werden ze gepakt op een scherpe counter van de bezoekers en de 0-2 stond op het bord. Eιn minuut later lieten we in dezelfde fase de kans op de aansluitingstreffer liggen, de bezoekende doelman redde eerst en werd daarna bijgestaan door de arm van een verdediger, geen doelpunt en geen strafschop. KFCA drong verder aan, een schot van Cedric van Der Plaetsen ging van dichtbij naast (20’) en een kopstoot van Robben Huyghelier werd door de uitstekende doelman Delbart van onder de lat gehaald (21’). Eigenlijk moest de stand toen gelijk geweest zijn maar het tikkeltje geluk ontbrak en onze blauwroden hadden ook niet dezelfde efficiλntie van de leiders. Nadien kwam er veel strijd maar weinig kansen en we vonden de scheidsrechter ook wel laks toen hij tot 2x toe niet optrad wanneer een bezoekende speler, met de voet vooruit, onze kapitein en ook Robben mocht neerhalen. Rust 0-2.
KFCA begon met vernieuwde moed aan de 2de helft en had het beste spel, KVK Avelgem moest achteruit en had geen schrik om een paar ballen op de sporthal te knallen. Tijd rekken is ook een kunst en dit mocht van de scheidsrechter. Tot scoren kwamen we niet, een volley van Robben Huyghelier vloog over (71’), een schuiver van Robben gered (77’), en een schot van Sebastiaan Van Luchene door een bos van spelers pardoes op de doelman. Tijdens de laatste 10 minuten gebeurde niet veel meer, onze blauwroden waren wat moegestreden en de bezoekers vertraagden op verschillende manieren het spel en dit mocht van de (wedstrijd)leider. Na 0 minuten en 0 seconden extra tijd blies de scheidsrechter de wedstrijd af en daar hadden we onze bedenkingen bij. KVK Avelgem mocht de (onterechte?) overwinning vieren en wij, wij bleven achter met het gevoel dat er iets meer in zat maar waren toch tevreden met de goede prestatie.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Truyaert (74' Decoster), Huyghelier, Lauwers, Beernaert Gianni, Callens, Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen (46' Vandersteene), Heyerick, Vanhove (58' Beernaert Jeffrey)
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten:0-1 (12' Lauwers o.g.), 0-2 (17' Dierick)
Gele kaarten: Huyghelier (63')  
Rode kaarten:
12 Zondag 18 november 2018 15:00 KFCA - KNS Heule 2 - 0

Het werd geen hoogstaande partij tegen KNS Heule. De wedstrijd begon nochtans goed met een doelkans aan beide zijden. Na nog geen 3 minuten ging Cedric Van Der Plaetsen iedereen voorbij maar zijn teruglegger werd door Aeneas Vanhove met te weinig overtuiging naast geschoten. Aan de overzijde kapte spits Lavaert zich vrij, zijn schuiver werd door onze doelman Lennert Vanlierde via de paal gered (6’). De bezoekers dwongen daarna licht veldoverwicht af maar het spel kwam vlug weer in evenwicht. De 1-0 kwam er na 17 minuten, Cedric Van der Plaetsen werd even buiten de grote rechthoek foutief gestopt waarna Mathias Heyerick de vrijschop onhoudbaar in de winkelhaak pegelde. Er viel verder heel weinig te noteren, na 38’ knalde, de steeds hardwerkende Cedric Van Der Plaetsen wel nog een bal tegen de deklat. Rust 1-0.

De bezoekers gingen in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en dwongen wat veldoverwicht af, dit resulteerde in wat hoekschoppen maar onze verdediging gaf geen kansen weg. Op tegenaanval waren wij de gevaarlijkste ploeg. Tien voor tijd zocht en vond bezoeker Masselus 2 gele kaarten in ιιn minuut tijd en met tien waren de bezoekers definitief een vogel voor de kat. Na 86’ ging Robben Huyghelier achter een diepe bal van Aeneas Vanhove, hij nam de verdediging in snelheid en klopte bezoekende doelman Demeyere, 2-0.
Vreugde bij de thuisploeg wanneer de goed leidende scheidsrechter Gebreurs na 94 minuten de wedstrijd affloot. Na een 13 op 15 lijken onze blauwroden klaar om het volgende zondag de leiders uit Avelgem lastig te maken.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Lauwers (46' Decoster), Beernaert Jeffrey, Vandersteene (62' Beernaert Gianni), Callens, Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen (83' Huyghelier), Heyerick, Tytgat, Vanhove
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten:1-0 (17' Heyerick), 2-0 (86' Huyghelier)
Gele kaarten: Vandersteene (54')  
Rode kaarten:
11 Zaterdag 10 november 2018 19:00 GD Ingooigem - KFCA 2 - 2

Voor de moeilijke verplaatsing naar Ingooigem kwam Gianni Beernaert na een schorsingsdag terug in de ploeg, ook Maarten Lauwers keerde terug en hierdoor verdwenen Jarne Standaert en Yannick Lamont uit de ploeg.
KFCA begon uitstekend aan de wedstrijd, reeds na 4 minuten werd het 0-1, Yarne Callens draaide zich mooi vrij in de middencirkel en stuurde Aeneas Vanhove weg op de rechterflank en zijn teruglegger werd mooi binnengewerkt door Cedric Van Der Plaetsen. Onze blauwroden speelden verder met vertrouwen en GD Ingooigem kon niets klaarmaken. Ons spel was goed en we kregen kansen, een kopbal van Gianni Beernaert ging voorlangs, een vrijschop van Yarne Callens kon net niet genoeg gedeviλerd worden door Sebastiaan Van Luchene en na een paniekerig tussenkomst van de thuisdoelman ging de carambole maar net naast. Een tweede doelpunt kon niet uitblijven en dat kwam er in de 30° minuut, Aeneas Vanhove zette zich nog eens door op rechts en Cedric Van Der Plaetsen kopte, duikelend, binnen aan de tweede paal 0-2. KFCA beheerste de partij onze verdediging stond niets toe en het middenveld was de baas, cruciale fases enkele minuten voor de rust, Gianni Beernaert miste van dichtbij een open kans na assist van Robben Huyghelier en ιιn minuut later scoorde de thuisploeg, op hoekschop raakte Lennert Vanlierde de bal volledig verkeerd met de vuisten en via Catry ging de 1-2 in doel (40’). Wat een domper voor onze blauwroden, de wedstrijd moest gespeeld zijn maar we brachten Ingooigem zelf terug in de wedstrijd. Rust 1-2.
Onmiddellijk na de rust kregen we de kans om de voorsprong uit te diepen, de lob van Cedric Van Der Plaetsen ging echter over het ledige doel. Stilaan nam Ingooigem nu het initiatief eerder met kracht dan met finesse, wij kropen wat te veel naar achter en kwamen er nog moeilijk uit. De 2-2 kwam er op een hoekschop na 64 minuten, Balcaen kopte binnen. Daarna kwam de partij opnieuw in evenwicht en beide doelmannen konden zich nog eens onderscheiden. In de 94ste minuut dachten we toch te winnen, Jeffrey Beernaert trapte een door Yannick Lamont doorgekopte vrijschop in doel maar helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en geen VAR om dit te controleren.
Zo eindigde de partij op een gelijkspel, in principe een goed resultaat, maar gezien de kansen en wedstrijdverloop moest dit een altijd driepunter geweest zijn.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Huyghelier, Lauwers, Beernaert Gianni (50' Standaert), Callens, Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen (83' Lamont), Heyerick, Tytgat, Vanhove (90' Beernaert Jeffrey)
Wisselspelers: Vandersteene

Doelpunten: 0-1 (13' Van Der Plaatsen), 0-2 (30' Van Der Plaatsen), 1-2 (40' Catry), 2-2 (64' Balcaen)
Gele kaarten: Beernaert Gianni (40'), Vanhove (64')  
Rode kaarten:
10 Zondag 04 november 2018 15:00 KFCA - VV Emelgem-Kachtem 1 - 0

Voor de wedstrijd tegen het ongeslagen VV Emelgem-Kachtem was Gianni Beernaert geschorst, in zijn plaats kwam Jarne Standaert aan de aftrap, Matthias Heyerick kwam na kwetsuur terug centraal in de verdediging zodat Robben Huyghelier een rij vooruit schoof.
Onze blauwroden zetten onmiddellijk een goede organisatie op het veld, de bezoekers probeerden het initiatief te nemen maar dit lukte niet zo goed en alleen via wat lange ballen naar hun spits Wiart konden ze lichtjes dreigen zonder dat er echt doelgevaar was. Ook KFCA kreeg in de eerste helft geen grote kansen en we gingen rusten met een logische 0-0.
Bij aanvang van de tweede helft hetzelfde spelbeeld, het was wachten op het gevaar van de bezoekers maar dat kwam er niet, het waren in tegendeel onze blauwroden die het gevaarlijkst werden. Op het uur was er een goede doelman Thomas nodig om Cedric Van Der Plaatsen van een doelpunt te houden na een goede actie van Aeneas Vanhove. Na 67’ testte Cedric VDP nog eens de bezoekende doelman, het schot ging via de vuisten in hoekschop. Even later toch een goeie actie van VV Emelgem-Kachtem maar Robben Huyghelier was vlugger op de bal dan Wiart. Tegen de verwachtingen in was het KFCA dat meest voor de overwinning ging, 10 minuten voor tijd was Jordi Tytgat dicht bij een doelpunt, zijn schot ging rakelings over. Het verdiende doelpunt kwam er na 81’, Aeneas Vanhove kon met een mooi steekballetje Cedric Van Der Plaatsen bereiken en Cedric versloeg de uitgekomen doelman met een uitstekend plaatsballetje 1-0. De bezoekers konden nadien amper dreigen en na 94’ mochten we onze derde opeenvolgende zege vieren. Sterke collectieve prestatie van onze blauwroden, het is duidelijk dat iedereen stilaan naar zijn beste niveau evolueert. Uitblinkers mogen we niet noemen want iedereen speelde sterk en slim en in functie van het geheel.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Huyghelier, Lamont, Callens, Van Luchene Seba, Standaert (67' Truyaert), Dupont, Van Der Plaatsen (89' Vandersteene), Heyerick (88' Beernaert Jeffrey), Tytgat, Vanhove
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 1-0 (81' Van Der Plaatsen)
Gele kaarten: Standaert (30')
Rode kaarten:
9 Zaterdag 27 oktober 2018 17:00 KSKV Zwevezele B - KFCA 1 - 3

Voor de verplaatsing naar Zwevezele kon trainer Tom Ovaere geen beroep doen op zijn centraal verdedigend duo, Maarten Lauwers was geschorst en Matthias Heyerick gekwetst. Ook Lander Van Luchene was niet beschikbaar. Hierdoor schoof Robben Huyghelier een rij achteruit en kwam Yannick Lamont naast hem centraal in de verdediging, Jeffrey Beernaert kwam ook opnieuw aan de aftrap.
In de aanvangsfase hadden onze blauwroden het wat moeilijk met de fysieke kracht van de thuisploeg. Onze verdediging  moest wat zoeken en had het lastig met de thuisspitsen die steeds met lange ballen gezocht werden, enkele harde knallen gingen over en naast. KFCA herstelde algauw het evenwicht maar kon niet echt dreigen, alleen de verdienstelijke Cedric Van Der Plaetsen zette wat druk. De thuisploeg bracht er eigenlijk ook niet veel van terecht. Na 24’ was er wel een goede redding nodig van de thuisdoelman op een vrijschop van Jeffrey Beernaert. Zwevezele kwam na 36’ op voorsprong, een verre lage knal van Stockx, onze doelman Lennert Vanlierde reageerde verrast en kreeg de bal niet goed onder controle 1-0. Onze mannen waren toch wat aangeslagen en maar gelukkig kon onze doelman na 41’ zijn fout wat herstellen door met een ultieme reflex Stockx van zijn tweede doelpunt te houden. Rust 1-0.
In de eerste minuten van de 2de helft kreeg KSKV Zwevezele de kans om de voorsprong uit te diepen maar hun pogingen waren te onbesuisd. Toen Aeneas Vanhove na 50’ een uitstekende kans met veel te weinig overtuiging naast schoot, begonnen we te vrezen dat het voor ons niet goed meer zou komen. We hadden het echter verkeerd voor, de thuisploeg speelde onprecies en verloor de greep op de match en onze gelijkmaker kwam er na 60’, hun verdediging werd uitgespeeld en de scherpe voorzet van Sebastiaan Van Luchene verdween via thuiskapitein Degroote in doel 1-1. De match kantelde volledig, onze blauwroden kregen vertrouwen en domineerden het middenveld, we kregen ruimte en na 71’ kwam de voorsprong, een mooie aanval op rechts, een voorzet van Yarne Callens en kapitein Seba Van Luchene kon de bal eerst nog eens goed leggen vooraleer hij de overigens goede doelman Naert versloeg 1-2. Daarna geen verwachte stormloop van Zwevezele, wel wat bijkomende aanvallers maar geen doelgevaar meer. Onze hardwerkende spelers hadden de wedstrijd onder controle en waren steeds gevaarlijk op de tegenaanval. Het werd uiteindelijk na 88’ nog 1-3 met een mooi doelpunt, Yarne Callens speelde zich vrij en kruiste de bal naar links, Jarne Standaert kwam goed voor zijn man en knalde mooi overhoeks binnen.
Deugddoende overwinning en nu verder bevestigen en dat kan zondag reeds tegen het ongeslagen VV Emelgem-Kachtem.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Huyghelier, Lamont (46' Decoster), Beernaert Jeffrey, Beernaert Gianni (76' Truyaert), Callens, Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen, Tytgat, Vanhove (83' Standaert)
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 1-0 (36' Stockx), 1-1 (60' Degroote o.g.) , 1-2 (71' Van Luchene Seba), 1-3 (88' Standaert)
Gele kaarten: Beernaert Gianni (41')
Rode kaarten:
8 Zondag 21 oktober 2018 15:00 KFCA - WS Bellegem 5 - 0

KFCA deed wat het moest doen en dat was winnen. De 2 ploegen, allebei in puntennood, begonnen wat zenuwachtig aan de partij. Onze blauwroden dwongen veldoverwicht af en kregen tijdens de eerste twintig minuten wel enkele kansen, Gianni Beernaert kopte van dichtbij over (12’) en Cedric Van Der Plaetsen zag zijn schot op de paal belanden (20’). Het was uiteindelijk Matthias Heyerick die na 27’ de ban zou breken, na een fout op Yarne Callens trapte hij de vrije trap in de winkelhaak. Luttele minuten daarna werd de voorsprong verdubbeld, een doorgekopte inworp belandde op de bovenkant van de lat en bleef in het spel, Yarne Callens was attent en eerst bij de bal, kapte zich vrij en trapte binnen 2-0. WS Bellegem probeerde zich daarna in de wedstrijd te knokken maar kreeg slechts enkele halve kansjes en het bleef 2-0 aan de rust.
Heel vroeg in de tweede helft was de wedstrijd beslist, een mooie aanval op rechts, Jeroen Dupont zette voor en Cedric Van Der plaetsen werkte zuiver af 3-0 na 50’. Drie minuten later werd Yarne Callens neergehaald in de grote rechthoek, Sebastiaan Van Luchene zette de strafschop om, 4-0. Onze blauwroden leken op weg naar een monsterscore  maar speelden eigenaardig genoeg toch te onrustig. Maarten Lauwers pakte totaal onnodig zijn 2de gele kaart en zo moesten we na 67’ met tien verder. De groenwitten uit Bellegem waren niet bij machte te profiteren van hun numerieke meerderheid, het was integendeel Cedric Van Der Plaetsen die met een mooie krul de forfaitcijfers op het bord zette. Hiermede verdubbelden we ons doelpunten aantal, dit moet vertrouwen geven voor de volgende wedstrijden.


Ploegopstelling: Vanlierde, Huyghelier, Lauwers, Beernaert Gianni (70' Van Luchene Lander), Callens (62' Standaert), Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen, Heyerick, Tytgat, Vanhove (70' Truyaert)
Wisselspelers: Spriet


Doelpunten: 1-0 (27' Heyerick), 2-0 (30' Callens), 3-0 (50' Van Der Plaatsen), 4-0 (53' Van Luchene Seba pen.), 5-0 (75' Van Der Plaatsen)
Gele kaarten: Huyghelier (85'), Heyerick (88')
Rode kaarten: Lauwers (67' 2 x geel)
7 Zondag 14 oktober 2018 15:00 Hulste Sp - KFCA 1 - 0

We zijn nog vroeg in de competitie maar gezien het klassement van beide ploegen was deze wedstrijd van groot belang, de winnaar kreeg aansluiting bij de middenmoot en de verliezer zakte weg op een degradatieplaats. Voor deze wedstrijd voerde trainer Tom Ovaere enkele belangrijke wijzigingen door, doelman Brecht Spriet ging naar de bank en zo kwam Lennert Vanlierde voor het eerst aan de aftrap, ook kapitein Sebastiaan Van Luchene verdween uit de ploeg.
De wedstrijd begon aan een laag tempo met 2 ploegen die schrik hadden van mekaar. Onze blauwroden nestelden zich wel op de helft van Hulste Sp en Gianni Beernaert schoot op de doelman (6’) en een schot van Cedric Van Der Plaetsen werd afgeblokt (10’). De thuisploeg kon niets en het duurde 13’ vooraleer Lennert Vanlierde een bal zag en dit was dan nog een terugspeelbal. Bijna kwamen we na 21’ op voorsprong maar thuisdoelman Adam redde een kopstoot van Mathias Heyerick met een uitstekende reflex. KFCA bleef domineren en kreeg verschillende halve en hele kansen maar de afwerking was ondermaats en zo bleef het 0-0 aan de rust.
Bij aanvang van de 2de helft maakten onze blauwroden het zichzelf wat moeilijk door nodeloos gepingel en veel te traag vooruit te voetballen. Na 10’ eindelijk nog eens een goede aanval en dit was het sein om Hulste Sp opnieuw volledig weg te drukken. Na 67’ werd Robben Huyghelier diep gestuurd door Yarne Callens en alleen voor doel werd hij onderuit gehaald, duidelijke strafschop maar de scheidsrechter vertikte deze te fluiten. Voor de thuisploeg was het alle hens aan dek om overeind te blijven maar KFCA was aanvallend te slordig en ook de thuisdoelman had enkele goede reddingen in huis. We maakten ons op voor een ontgoochelende 0-0 maar dan kwam de opdoffer. Bij ιιn van de zeldzame tegenaanvallen mochten 2 spelers van Hulste meters in buitenspel doorgaan, onze verdedigers wachtten op het fluitsignaal dat niet kwam, Hulste Sp speelde de kans slecht uit zodat Jeroen Dupont in extremis in hoekschop kon verwerken maar tot consternatie van vriend en tegenstander gaf de scheidsrechter strafschop. Verhaeghe kende geen genade en trapte dit geschenk voorbij Lennert Vanlierde die tot dan nog geen bal tussen de palen had gekregen, 1-0 na 86’. Met nog enkele wanhoopspogingen probeerden onze blauwroden de situatie recht te zetten maar het lukte niet.
Zo werd het een onverdiende en pijnlijke nederlaag enerzijds door ons gebrek aan afwerking maar vooral door enkele vreemde beslissingen van de scheidsrechter en dat laatste vinden we heel, heel, heel erg jammer.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Huyghelier, Lauwers, Beernaert Jeffrey (58' Van Luchene Seba), Beernaert Gianni, Callens, Dupont, Van Der Plaatsen, Heyerick, Tytgat, Vanhove (69' Standaert)
Wisselspelers: Spriet, Decoster

Doelpunten: 1-0 (86' Verhaeghe pen.)
Gele kaarten: Van Der Plaatsen (67'), Dupont (85'), Beernaert Jeffrey (85')
Rode kaarten:
6 Zondag 07 oktober 2018 15:00 KFCA - KSV Moorsele 2 - 4

Onze blauwroden zijn er niet in geslaagd een eerste thuisoverwinning te boeken. Tegen een aanvallend sterk KSV Moorsele begonnen we goed aan de wedstrijd. Na welgeteld 45” stond de 1-0 op het bord via Yarne Callens en na minder dan 3’ kopte Gianni Beernaert de 2-0 binnen telkens na een mooie aanvallende combinatie. Jammer genoeg kwam de aansluitingstreffer er zeer vlug, een eerste aanval op rechts een center en Mauceri kon helemaal vrijstaand aan de 2de  paal onze doelman verslaan. Het spel ging goed op en neer en op het kwartier moest de uitstekende doelman Verlinde in de voeten van Gianni Beernaert en redde hij onmiddellijk daarna een vrijschop van Sebastiaan Van Luchene. De bezoekers namen stilaan de bovenhand maar na 29’ werden we een strafschop onthouden, Gianni Beernaert ging  op doel af en werd neergeduwd en dit was een belangrijk moment want 5’ nadien stond het 2-2, een slecht inspeelpas in het midden van het terrein en de snelle aanvallers gingen er van door en Ameraouy knalde binnen (34’). De rust kwam bij 2-2. Heel vlug in de tweede helft kwam KSV Moorsele op voorsprong, een onterechte hoekschop en een totaal vrijstaande verdediger Vanwynsberghe knikte binnen, 2-3 na 46’. Toen was het duidelijk dat het zeer moeilijk zou worden voor onze blauwroden. KFCA moest aanvallen en probeerde dit ook maar dit zette de deur open voor veel snelle en gevaarlijke counters en na ιιn van de vele diepe ballen maakte Mauceri er 2-4 van na 69’. Bij onze blauwroden ging het geloof  weg en ondanks nog enkele goede kansen langs beide zijden, wijzigde de stand niet meer.
Verdiende overwinning van SV Moorsele na een wedstrijd waarin er veel meer in zat voor onze blauwroden, maar door wel wat individuele fouten werd de riante voorsprong veel te gemakkelijk weggegeven.
Zondag a.s. de verplaatsing naar Hulste en hebben onze blauwroden wat recht te zetten.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert (69' Vanhove), Huyghelier, Beernaert Gianni, Vandersteene (76' Beernaert Jeffrey), Callens, Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen, Heyerick, Tytgat (84' Lamont)
Wisselspelers: Vanlierde


Doelpunten: 1-0 (1' Callens), 2-0 (3' Beernaert Gianni), 2-1 (4' Mauceri), 2-2 (34' Ameraouy), 2-3 (46' Vanwynsberghe), 2-4 (69' Mauceri)
Gele kaarten: Dupont (35'), Tytgat (81')
Rode kaarten:
5 Zaterdag 29 september 2018 19:00 K Dosko Beveren A - KFCA 1 - 1

Na de zware pandoering tegen Dosko Kanegem hadden onze blauwroden toch wel iets goed te maken op het veld van Dosko Beveren. Trainer Tom Ovaere bracht enkele wijzigingen aan zijn elftal. Zo kwam Matthias Heyerick voor het eerst dit seizoen aan de aftrap ook Gaλl Vandersteene kwam in de ploeg.
De wedstrijd begon niet goed voor onze ploeg, na welgeteld 2’34” pegelde Bossu de 1-0, vanop minstens 25 meter, in de winkelhaak. Dit was natuurlijk niet goed voor het vertrouwen maar toch knokten onze blauwroden zich vlug in de wedstrijd en binnen het eerste kwartier hadden we 2 kansen, eerst besloot Gaλl Vandersteene voorlangs en belandde een kopstoot van Cedric Van Der Plaetsen via de doelman op de paal. We waren voor de rest van de eerste helft lichtjes de betere maar aan meer dan een paar halve kansen geraakten we niet, onze doelman bleef werkloos en we gingen rusten bij een 1-0 stand.
KFCA was ook de betere in de 2de helft maar het was steeds net niet en de thuisdoelman kon zich meermaals onderscheiden, we kregen meerdere hoekschoppen en vrije trappen maar deze werden met te weinig gevoel genomen en leverden niets op. Tijdens het laatste halfuur kwam Dosko Beveren er niet aan te pas en alle tweede ballen waren voor onze blauwroden. De risico’s die we namen werden bijna afgestraft, Brecht Spriet speelde slecht in, maar gelukkig was hij tijdig terug in doel om de poging van Lugghe van halverwege het terrein onschadelijk te maken. Uiteindelijk werd het na 82’ toch 1-1, Yarne Callens en Aeneas Vanhove rolden de rechterflank op en Cedric Van Der Plaetsen trapte beheerst de gelijkmaker binnen. Nu werd het pas een echte stormloop van KFCA en in 3 minuten tijd moest doelman Verbeke tot driemaal toe redding brengen. Bijna kregen we toch nog het deksel op onze neus, na een lukrake trap van een Beveren verdediger mocht Vanhecke alleen op onze doelman af maar hij besloot overhaast naast.
Na 95’ blies de goed leidende scheidsrechter Chris Marey de wedstrijd af. We waren de beste ploeg en verdienden meer dan het gelijkspel, we hadden wel veel energie moeten stoppen om een doelpuntje te maken. Het geleverde spel was goed en moet vertrouwen geven, en met  iets meer durf en leepheid in de zone van de waarheid zullen de doelpunten en overwinningen wel volgen.

 

Ploegopstelling: Spriet, Huyghelier, Lauwers, Beernaert Gianni, Vandersteene (63' Vanhove), Callens (86' Beernaert Jeffrey), Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen, Heyerick, Tytgat
Wisselspelers: Vanlierde, Lamont

Doelpunten: 1-0 (3' Bossu), 1-1 (81' Van Der Plaatsen)
Gele kaarten: Beernaert Gianni (8'), Lauwers (32'), Tytgat (63')
Rode kaarten:
4 Zondag 23 september 2018 16:00 KFCA - Dosko Kanegem 0 - 4

Na de overwinning in Ardooie wijzigde trainer Tom Ovaere zijn elftal niet voor de derby tegen Dosko Kanegem. De wedstrijd begon onder een gutsende regen op een glad maar wel goed bespeelbaar veld. Een studieronde was er niet, Jeffrey Beernaert stuurde na 2’ Cedric Van Der Plaetsen alleen op doelman Tytgat af en deze bracht redding met de voet. Na 4’ stond de 0-1 reeds op het bord, Van Daele speelde zich vrij op links en legde terug op Van den Bossche die mooi maar te gemakkelijk onze doelman mocht verslaan. KFCA leek niet aangeslagen en 2 minuten later redde bezoekende doelman met veel geluk een schot van Jeffrey Beernaert. Onze blauwroden hielden de bovenhand en na 11’ werd Aeneas Vanhove onderuit gehaald in de grote rechthoek, de scheidsrechter had vocht in de ogen en wuifde de duidelijke strafschopfout weg. Minuten later werd Jeroen Dupont zwaar onderuit gehaald door Vaal en het was dudielijk dat de ref geen kaarten op zak had. De wedstrijd viel wat stil en Dosko Kanegem speculeerde met zijn geduchte spitsen op de tegenaanval en bij KFCA miste wat scherpte en het leek dat bepaalde spelers niet in hun dagje waren en naar adem hapten in de nochtans zuurstofrijke lucht. Eerder onverwacht werd het na 28’ 0-2. Een hoekschop, een indraaiende bal, aan de grond genagelde verdedigers en Kindt devieerde met het hoofd in doel. KCA nu wel aangeslagen . Verder weinig spektakel tot aan de rust.

KFCA begon met goede moed aan de 2de helft maar toch zag je aan de lichaamstaal van de spelers dat ze er niet echt geloofden in de terugkeer. Na 50’ moest Brecht Spriet Deconinck van een doelpunt houden. Onze blauwroden hadden nadien wel veldoverwicht maar aanvallend was het niet goed genoeg, te weinig drang naar voren, te weinig gevaar van de flanken en veel te weinig aansluiting van het middenveld en dan wordt het heel moeilijk voor de spitsen. Na 83’ kwam de definitieve doodsteek, Dosko kreeg een onterechte vrije trap, Mulier dropte voor doel en Deconinck mocht totaal ongedekt de 0-3 binnentrappen. Enkele minuten voor tijd legde Kindt de toch wel te zware 0-4 cijfers vast.

Ploegopstelling: Spriet, Huyghelier, Lauwers, Beernaert Jeffrey, Beernaert Gianni, Vanhove (53' Van Pamel), Callens (46' Vandersteene), Van Luchene Seba (63' Truyaert), Dupont, Van Der Plaatsen, Tytgat
Wisselspelers: Vanlierde


Doelpunten: 0-1 (4' Van Den bossche), 0-2 (28' Kindt), 0-3 (83' Deconinck), 0-4 (8' Kindt)
Gele kaarten:
Rode kaarten:
3 Zondag 16 september 2018 15:00 KVC Ardooie - KFCA 0 - 1

Onze blauwroden trokken met een bang hart naar het ambitieuze VC Ardooie want met een nieuwe nederlaag zouden we van een erge mislukte start kunnen spreken. Trainer Tom Ovaere wijzigde zijn elftal op enkele plaatsen, Cedric Van Der Plaetsen kwam terug uit schorsing en Jeroen Dupont en Jordi Tytgat kwamen voor het eerst aan de aftrap dit seizoen.

Het eerste gevaar kwam van KFCA, een voorzet van Jeffrey Beernaert viel op de lat (6’). Veel gevaar was er niet voor doel en de thuisploeg kon voor het eerst dreigen via Lievens maar zijn kopbal ging over (15’). Onze blauwroden voelden dat de thuisploeg te pakken was en putte vertrouwen uit de onmacht van de tegenstander. De verdiende voorsprong kwam er na 31’, een verre inworp van Robben Huyghelier werd afgeweerd tot bij Cedric Van Der Plaetsen die vanuit de draai op een mooie wijze de thuisdoelman versloeg 0-1. Enkele minuten later een nieuwe kans, Yarne Callens was echter iets te overhaast en zijn schot met links ging naast. VC Ardooie mocht ook van geluk spreken dat na een vrijschop, de trap van Maarten Lauwers pardoes op hun doelman kwam (43’). Rust 0-1.

Tijdens de 2° helft nam de thuisploeg het initiatief maar hun spel was slordig en onze goallie Brecht Spriet moest weinig tussenkomen. KFCA had de beste kansen zo moest doelman doelman Caytan in de 55’, met een ultieme reflex, een verre voorzet van Jeroen Dupont uit de winkelhaak halen. De thuisdoelman redde nogmaals de meubelen wanneer  Cedric Van Der Plaetsen alleen voor hem opdook (64’). Tijdens het laatste kwartier ontwikkelde Ardooie wel wat steriele druk maar de goed georganiseerde Aarseelse verdediging gaf geen krimp en zo mochten we, toen scheidsrechter Coussement na 95’ de wedstrijd affloot, onze eerste driepunter vieren.

Ploegopstelling: Spriet, Huyghelier, Lauwers, Beernaert Jeffrey, Beernaert Gianni (80' Van Luchene Lander), Vanhove (71' Truyaert), Callens, Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen (88' Lamont), Tytgat
Wisselspelers: Vanlierde

Doelpunten: 0-1 (30' Van Der Plaatsen)
Gele kaarten: Lauwers (49'), Truyaert (74'), Beernaert Gianni (74'), Van Luchene Seba (77'), Van Luchene Lander (89')
Rode kaarten:
2 Zondag 09 september 2018 15:00 KFCA - KFC Lendelede Sport 0 - 2

Er waren een drietal wijzigingen in vergelijking met vorige week, Gaλl Vandersteene (gekwetst), Cedric Van Der Pletsen (geschorst) en Jarne Standaert verdwenen uit het elftal, hun plaats werd ingenomen door Lander Van Luchene, Aneas Vanhove en Yarne Callens.

De wedstrijd begon met veel strijd en veel middenveldspel. Na 17’ het eerste belangrijke feit, Robben Huyghelier tikte een tegenstander onvrijwillig aan en een terechte strafschop volgde, bezoeker Tanghe trapte te nonchalant en onze doelman Brecht Spriet redde mooi. Kort hierna een mooie aanval van KFCA, Aneas Vanhove zette lander Van Luchene alleen voor doel maar deze besloot op de doelman. Verder weinig doelkansen in de 1° helft, Lendelede hanteerde de lange bal en zocht de duels, KFCA kwam evenmin tot grote kansen en aan de rust een logische 0-0.

Na de hervatting moest Brecht Spriet onmiddellijk de meubelen redden na een verre inworp. De bezoekers waren iets gevaarlijker en dit voornamelijk bij verre inworpen en lange ballen naar hun boomlange spits Yentl Tanghe. Bij KFCA ontbrak precisie bij  de laatste pass en uit de talrijke hoekschoppen kwam er eveneens te weinig dreiging. Na iets meer dan een uur, toen het spel goed in evenwicht was, kwamen de bezoekers op voorsprong, na een vrijschop werd de bal niet goed ontzet en in het geharrewar dat hierop volgde, tikte Levecque binnen. Onze blauwroden probeerden te reageren maar Lendelede was fysiek en conditioneel sterker. De bezoekers mochten wel van geluk spreken toen een volley van Aneas Vanhove pal op de doelman belandde. Een paar minuten voor tijd was de wedstrijd gespeeld, Brecht Spriet keerde een schot van Tanghe en Arnaud Deltour, de gevaarlijkste bezoeker schoot de rebound voorbij onze doelman.

Ploegopstelling: Spriet, Truyaert (55' Dupont), Huyghelier, Lauwers, Lamont, Beernaert Jeffrey (75' Decoster), Beernaert Gianni, Callens (55' Standaert), Van Luchene Seba, Van Luchene Lander, Vanhove
Wisselspelers: Vanlierde

Doelpunten: 0-1 (62' Levecque), 0-2 (87' Deltour)
Gele kaarten: Standaert (77')
Rode kaarten:
1 Zondag 26 augustus 2018 15:00 SV Wevelgem City B - KFCA 3 - 1

Op het kunstgras in Wevelgem begonnen we niet onaardig aan de wedstrijd. De eerste dreiging kwam er na een vrijschop van Jeffrey Beernaert en na 10’ ging een schot van Cedric Van der Plaetsen rakelings naast. De eerste aanval van Wevelgem was wel raak, onze linkerflank lag volledig open en na een voorzet redde Brecht Spriet eerst maar de rebound van Timmerman ging er wel in, 1-0 na 11’. Onze blauwroden waren de kluts kwijt en stapelden de slechte passes op. Bijna scoorde de thuisploeg op een identieke wijze maar gelukkig miste hun spits de voorzet (15’). Het was slechts uitstel want na 31’ werd onze verdediging in snelheid gepakt en Vanneste alleen voor doel miste niet 2-0. Aanvallend konden we daar weinig tegenover zetten en we noteerden alleen een schot van Gaλl Vandesteene puik gered door de thuisdoelman. Rust 2-0.

Tijdens de 2° helft probeerde KFCA toch iets aan de achterstand te doen. Het was spijtig dat Cedric Vanderplaetsen wegens een vermeende fout gestopt werd toen hij alleen op de doelman kon afgaan. Het spel was in evenwicht maar het bleek duidelijk dat onze ploeg nog niet ingespeeld is. Na 61’ kwam dan toch de aansluitingstreffer, het was de verdienstelijke Jeffrey Beernaert die een center van Yannick Lamont kon afwerken. Weer hoop in onze rangen., er was echter te weinig finesse in ons spel om veel doelgevaar af te dwingen, het was wel uitkijken naar de tegenaanvallen van de thuisploeg. Wevelgem vertraagde ook het spel door tijd te stelen en toen Cedric Van Der Plaetsen de scheidsrechter hierop attent maakte mocht hij met 2x geel gaan douchen. Tijdens het laatste kwartier probeerden we nog wel maar doelkansen dwongen we niet af. We verloren te veel energie in fustraties en konden zo geen aanspraak maken op de gelijkmaker. Toen Dennis Truyaert een tegenstander al dan niet foutief stopte, al dan niet in de grote rechthoek ging de bal op de stip en zo kon Delefortrie de 3-1 eindstand vestleggen. Verdiende overwinning van de thuisploeg en een op velerlei gebied ontgoochelende prestatie van onze blauwroden. Dus volgende week moet het beter.

Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Huyghelier, Lauwers (46' Heyerick), Lamont, Beernaert Jeffrey, Beernaert Gianni (70' Van Luchene Lander), Vandersteene, Van Der Plaatsen, Van Luchene Seba, Standaert (46' Vanhove)
Wisselspelers: Vanlierde


Doelpunten: 1-0 (11' Timmerman), 2-0 (31' Vanneste), 2-1 (61' Beernaert Jeffrey), 3-1 (90' Delefortrie pen)
Gele kaarten: Lauwers (23'),
Rode kaarten: Van Der Plaatsen (geel 75' + geel 75')