A kern (3e Prov C)  -  Wedstrijdverslagen
8 Zondag 21 oktober 2018 15:00 KFCA - WS Bellegem 5 - 0

 


Ploegopstelling: Vanlierde, Huyghelier, Lauwers, Beernaert Gianni (70' Van Luchene Lander), Callens (62' Standaert), Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen, Heyerick, Tytgat, Vanhove (70' Truyaert)
Wisselspelers: Spriet


Doelpunten: 1-0 (27' Heyerick), 2-0 (30' Callens), 3-0 (50' Van Der Plaatsen), 4-0 (53' Van Luchene Seba pen.), 5-0 (75' Van Der Plaatsen)
Gele kaarten: Huyghelier (85'), Heyerick (88')
Rode kaarten: Lauwers (67' 2 x geel)
7 Zondag  14 oktober 2018 15:00 Hulste Sp - KFCA 1 - 0

We zijn nog vroeg in de competitie maar gezien het klassement van beide ploegen was deze wedstrijd van groot belang, de winnaar kreeg aansluiting bij de middenmoot en de verliezer zakte weg op een degradatieplaats. Voor deze wedstrijd voerde trainer Tom Ovaere enkele belangrijke wijzigingen door, doelman Brecht Spriet ging naar de bank en zo kwam Lennert Vanlierde voor het eerst aan de aftrap, ook kapitein Sebastiaan Van Luchene verdween uit de ploeg.
De wedstrijd begon aan een laag tempo met 2 ploegen die schrik hadden van mekaar. Onze blauwroden nestelden zich wel op de helft van Hulste Sp en Gianni Beernaert schoot op de doelman (6’) en een schot van Cedric Van Der Plaetsen werd afgeblokt (10’). De thuisploeg kon niets en het duurde 13’ vooraleer Lennert Vanlierde een bal zag en dit was dan nog een terugspeelbal. Bijna kwamen we na 21’ op voorsprong maar thuisdoelman Adam redde een kopstoot van Mathias Heyerick met een uitstekende reflex. KFCA bleef domineren en kreeg verschillende halve en hele kansen maar de afwerking was ondermaats en zo bleef het 0-0 aan de rust.
Bij aanvang van de 2de helft maakten onze blauwroden het zichzelf wat moeilijk door nodeloos gepingel en veel te traag vooruit te voetballen. Na 10’ eindelijk nog eens een goede aanval en dit was het sein om Hulste Sp opnieuw volledig weg te drukken. Na 67’ werd Robben Huyghelier diep gestuurd door Yarne Callens en alleen voor doel werd hij onderuit gehaald, duidelijke strafschop maar de scheidsrechter vertikte deze te fluiten. Voor de thuisploeg was het alle hens aan dek om overeind te blijven maar KFCA was aanvallend te slordig en ook de thuisdoelman had enkele goede reddingen in huis. We maakten ons op voor een ontgoochelende 0-0 maar dan kwam de opdoffer. Bij ιιn van de zeldzame tegenaanvallen mochten 2 spelers van Hulste meters in buitenspel doorgaan, onze verdedigers wachtten op het fluitsignaal dat niet kwam, Hulste Sp speelde de kans slecht uit zodat Jeroen Dupont in extremis in hoekschop kon verwerken maar tot consternatie van vriend en tegenstander gaf de scheidsrechter strafschop. Verhaeghe kende geen genade en trapte dit geschenk voorbij Lennert Vanlierde die tot dan nog geen bal tussen de palen had gekregen, 1-0 na 86’. Met nog enkele wanhoopspogingen probeerden onze blauwroden de situatie recht te zetten maar het lukte niet.
Zo werd het een onverdiende en pijnlijke nederlaag enerzijds door ons gebrek aan afwerking maar vooral door enkele vreemde beslissingen van de scheidsrechter en dat laatste vinden we heel, heel, heel erg jammer.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Huyghelier, Lauwers, Beernaert Jeffrey (58' Van Luchene Seba), Beernaert Gianni, Callens, Dupont, Van Der Plaatsen, Heyerick, Tytgat, Vanhove (69' Standaert)
Wisselspelers: Spriet, Decoster

Doelpunten: 1-0 (86' Verhaeghe pen.)
Gele kaarten: Van Der Plaatsen (67'), Dupont (85'), Beernaert Jeffrey (85')
Rode kaarten:
6 Zondag 07 oktober 2018 15:00 KFCA - KSV Moorsele 2 - 4

Onze blauwroden zijn er niet in geslaagd een eerste thuisoverwinning te boeken. Tegen een aanvallend sterk KSV Moorsele begonnen we goed aan de wedstrijd. Na welgeteld 45” stond de 1-0 op het bord via Yarne Callens en na minder dan 3’ kopte Gianni Beernaert de 2-0 binnen telkens na een mooie aanvallende combinatie. Jammer genoeg kwam de aansluitingstreffer er zeer vlug, een eerste aanval op rechts een center en Mauceri kon helemaal vrijstaand aan de 2de  paal onze doelman verslaan. Het spel ging goed op en neer en op het kwartier moest de uitstekende doelman Verlinde in de voeten van Gianni Beernaert en redde hij onmiddellijk daarna een vrijschop van Sebastiaan Van Luchene. De bezoekers namen stilaan de bovenhand maar na 29’ werden we een strafschop onthouden, Gianni Beernaert ging  op doel af en werd neergeduwd en dit was een belangrijk moment want 5’ nadien stond het 2-2, een slecht inspeelpas in het midden van het terrein en de snelle aanvallers gingen er van door en Ameraouy knalde binnen (34’). De rust kwam bij 2-2. Heel vlug in de tweede helft kwam KSV Moorsele op voorsprong, een onterechte hoekschop en een totaal vrijstaande verdediger Vanwynsberghe knikte binnen, 2-3 na 46’. Toen was het duidelijk dat het zeer moeilijk zou worden voor onze blauwroden. KFCA moest aanvallen en probeerde dit ook maar dit zette de deur open voor veel snelle en gevaarlijke counters en na ιιn van de vele diepe ballen maakte Mauceri er 2-4 van na 69’. Bij onze blauwroden ging het geloof  weg en ondanks nog enkele goede kansen langs beide zijden, wijzigde de stand niet meer.
Verdiende overwinning van SV Moorsele na een wedstrijd waarin er veel meer in zat voor onze blauwroden, maar door wel wat individuele fouten werd de riante voorsprong veel te gemakkelijk weggegeven.
Zondag a.s. de verplaatsing naar Hulste en hebben onze blauwroden wat recht te zetten.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert (69' Vanhove), Huyghelier, Beernaert Gianni, Vandersteene (76' Beernaert Jeffrey), Callens, Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen, Heyerick, Tytgat (84' Lamont)
Wisselspelers: Vanlierde


Doelpunten: 1-0 (1' Callens), 2-0 (3' Beernaert Gianni), 2-1 (4' Mauceri), 2-2 (34' Ameraouy), 2-3 (46' Vanwynsberghe), 2-4 (69' Mauceri)
Gele kaarten: Dupont (35'), Tytgat (81')
Rode kaarten:
5 Zaterdag 29 september 2018 19:00 K Dosko Beveren A - KFCA 1 - 1

Na de zware pandoering tegen Dosko Kanegem hadden onze blauwroden toch wel iets goed te maken op het veld van Dosko Beveren. Trainer Tom Ovaere bracht enkele wijzigingen aan zijn elftal. Zo kwam Matthias Heyerick voor het eerst dit seizoen aan de aftrap ook Gaλl Vandersteene kwam in de ploeg.
De wedstrijd begon niet goed voor onze ploeg, na welgeteld 2’34” pegelde Bossu de 1-0, vanop minstens 25 meter, in de winkelhaak. Dit was natuurlijk niet goed voor het vertrouwen maar toch knokten onze blauwroden zich vlug in de wedstrijd en binnen het eerste kwartier hadden we 2 kansen, eerst besloot Gaλl Vandersteene voorlangs en belandde een kopstoot van Cedric Van Der Plaetsen via de doelman op de paal. We waren voor de rest van de eerste helft lichtjes de betere maar aan meer dan een paar halve kansen geraakten we niet, onze doelman bleef werkloos en we gingen rusten bij een 1-0 stand.
KFCA was ook de betere in de 2de helft maar het was steeds net niet en de thuisdoelman kon zich meermaals onderscheiden, we kregen meerdere hoekschoppen en vrije trappen maar deze werden met te weinig gevoel genomen en leverden niets op. Tijdens het laatste halfuur kwam Dosko Beveren er niet aan te pas en alle tweede ballen waren voor onze blauwroden. De risico’s die we namen werden bijna afgestraft, Brecht Spriet speelde slecht in, maar gelukkig was hij tijdig terug in doel om de poging van Lugghe van halverwege het terrein onschadelijk te maken. Uiteindelijk werd het na 82’ toch 1-1, Yarne Callens en Aeneas Vanhove rolden de rechterflank op en Cedric Van Der Plaetsen trapte beheerst de gelijkmaker binnen. Nu werd het pas een echte stormloop van KFCA en in 3 minuten tijd moest doelman Verbeke tot driemaal toe redding brengen. Bijna kregen we toch nog het deksel op onze neus, na een lukrake trap van een Beveren verdediger mocht Vanhecke alleen op onze doelman af maar hij besloot overhaast naast.
Na 95’ blies de goed leidende scheidsrechter Chris Marey de wedstrijd af. We waren de beste ploeg en verdienden meer dan het gelijkspel, we hadden wel veel energie moeten stoppen om een doelpuntje te maken. Het geleverde spel was goed en moet vertrouwen geven, en met  iets meer durf en leepheid in de zone van de waarheid zullen de doelpunten en overwinningen wel volgen.

 

Ploegopstelling: Spriet, Huyghelier, Lauwers, Beernaert Gianni, Vandersteene (63' Vanhove), Callens (86' Beernaert Jeffrey), Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen, Heyerick, Tytgat
Wisselspelers: Vanlierde, Lamont

Doelpunten: 1-0 (3' Bossu), 1-1 (81' Van Der Plaatsen)
Gele kaarten: Beernaert Gianni (8'), Lauwers (32'), Tytgat (63')
Rode kaarten:
4 Zondag 23 september 2018 16:00 KFCA - Dosko Kanegem 0 - 4

Na de overwinning in Ardooie wijzigde trainer Tom Ovaere zijn elftal niet voor de derby tegen Dosko Kanegem. De wedstrijd begon onder een gutsende regen op een glad maar wel goed bespeelbaar veld. Een studieronde was er niet, Jeffrey Beernaert stuurde na 2’ Cedric Van Der Plaetsen alleen op doelman Tytgat af en deze bracht redding met de voet. Na 4’ stond de 0-1 reeds op het bord, Van Daele speelde zich vrij op links en legde terug op Van den Bossche die mooi maar te gemakkelijk onze doelman mocht verslaan. KFCA leek niet aangeslagen en 2 minuten later redde bezoekende doelman met veel geluk een schot van Jeffrey Beernaert. Onze blauwroden hielden de bovenhand en na 11’ werd Aeneas Vanhove onderuit gehaald in de grote rechthoek, de scheidsrechter had vocht in de ogen en wuifde de duidelijke strafschopfout weg. Minuten later werd Jeroen Dupont zwaar onderuit gehaald door Vaal en het was dudielijk dat de ref geen kaarten op zak had. De wedstrijd viel wat stil en Dosko Kanegem speculeerde met zijn geduchte spitsen op de tegenaanval en bij KFCA miste wat scherpte en het leek dat bepaalde spelers niet in hun dagje waren en naar adem hapten in de nochtans zuurstofrijke lucht. Eerder onverwacht werd het na 28’ 0-2. Een hoekschop, een indraaiende bal, aan de grond genagelde verdedigers en Kindt devieerde met het hoofd in doel. KCA nu wel aangeslagen . Verder weinig spektakel tot aan de rust.

KFCA begon met goede moed aan de 2de helft maar toch zag je aan de lichaamstaal van de spelers dat ze er niet echt geloofden in de terugkeer. Na 50’ moest Brecht Spriet Deconinck van een doelpunt houden. Onze blauwroden hadden nadien wel veldoverwicht maar aanvallend was het niet goed genoeg, te weinig drang naar voren, te weinig gevaar van de flanken en veel te weinig aansluiting van het middenveld en dan wordt het heel moeilijk voor de spitsen. Na 83’ kwam de definitieve doodsteek, Dosko kreeg een onterechte vrije trap, Mulier dropte voor doel en Deconinck mocht totaal ongedekt de 0-3 binnentrappen. Enkele minuten voor tijd legde Kindt de toch wel te zware 0-4 cijfers vast.

Ploegopstelling: Spriet, Huyghelier, Lauwers, Beernaert Jeffrey, Beernaert Gianni, Vanhove (53' Van Pamel), Callens (46' Vandersteene), Van Luchene Seba (63' Truyaert), Dupont, Van Der Plaatsen, Tytgat
Wisselspelers: Vanlierde


Doelpunten: 0-1 (4' Van Den bossche), 0-2 (28' Kindt), 0-3 (83' Deconinck), 0-4 (8' Kindt)
Gele kaarten:
Rode kaarten:
3 Zondag 16 september 2018 15:00 KVC Ardooie - KFCA 0 - 1

Onze blauwroden trokken met een bang hart naar het ambitieuze VC Ardooie want met een nieuwe nederlaag zouden we van een erge mislukte start kunnen spreken. Trainer Tom Ovaere wijzigde zijn elftal op enkele plaatsen, Cedric Van Der Plaetsen kwam terug uit schorsing en Jeroen Dupont en Jordi Tytgat kwamen voor het eerst aan de aftrap dit seizoen.

Het eerste gevaar kwam van KFCA, een voorzet van Jeffrey Beernaert viel op de lat (6’). Veel gevaar was er niet voor doel en de thuisploeg kon voor het eerst dreigen via Lievens maar zijn kopbal ging over (15’). Onze blauwroden voelden dat de thuisploeg te pakken was en putte vertrouwen uit de onmacht van de tegenstander. De verdiende voorsprong kwam er na 31’, een verre inworp van Robben Huyghelier werd afgeweerd tot bij Cedric Van Der Plaetsen die vanuit de draai op een mooie wijze de thuisdoelman versloeg 0-1. Enkele minuten later een nieuwe kans, Yarne Callens was echter iets te overhaast en zijn schot met links ging naast. VC Ardooie mocht ook van geluk spreken dat na een vrijschop, de trap van Maarten Lauwers pardoes op hun doelman kwam (43’). Rust 0-1.

Tijdens de 2° helft nam de thuisploeg het initiatief maar hun spel was slordig en onze goallie Brecht Spriet moest weinig tussenkomen. KFCA had de beste kansen zo moest doelman doelman Caytan in de 55’, met een ultieme reflex, een verre voorzet van Jeroen Dupont uit de winkelhaak halen. De thuisdoelman redde nogmaals de meubelen wanneer  Cedric Van Der Plaetsen alleen voor hem opdook (64’). Tijdens het laatste kwartier ontwikkelde Ardooie wel wat steriele druk maar de goed georganiseerde Aarseelse verdediging gaf geen krimp en zo mochten we, toen scheidsrechter Coussement na 95’ de wedstrijd affloot, onze eerste driepunter vieren.

Ploegopstelling: Spriet, Huyghelier, Lauwers, Beernaert Jeffrey, Beernaert Gianni (80' Van Luchene Lander), Vanhove (71' Truyaert), Callens, Van Luchene Seba, Dupont, Van Der Plaatsen (88' Lamont), Tytgat
Wisselspelers: Vanlierde

Doelpunten: 0-1 (30' Van Der Plaatsen)
Gele kaarten: Lauwers (49'), Truyaert (74'), Beernaert Gianni (74'), Van Luchene Seba (77'), Van Luchene Lander (89')
Rode kaarten:
2 Zondag 09 september 2018 15:00 KFCA - KFC Lendelede Sport 0 - 2

Er waren een drietal wijzigingen in vergelijking met vorige week, Gaλl Vandersteene (gekwetst), Cedric Van Der Pletsen (geschorst) en Jarne Standaert verdwenen uit het elftal, hun plaats werd ingenomen door Lander Van Luchene, Aneas Vanhove en Yarne Callens.

De wedstrijd begon met veel strijd en veel middenveldspel. Na 17’ het eerste belangrijke feit, Robben Huyghelier tikte een tegenstander onvrijwillig aan en een terechte strafschop volgde, bezoeker Tanghe trapte te nonchalant en onze doelman Brecht Spriet redde mooi. Kort hierna een mooie aanval van KFCA, Aneas Vanhove zette lander Van Luchene alleen voor doel maar deze besloot op de doelman. Verder weinig doelkansen in de 1° helft, Lendelede hanteerde de lange bal en zocht de duels, KFCA kwam evenmin tot grote kansen en aan de rust een logische 0-0.

Na de hervatting moest Brecht Spriet onmiddellijk de meubelen redden na een verre inworp. De bezoekers waren iets gevaarlijker en dit voornamelijk bij verre inworpen en lange ballen naar hun boomlange spits Yentl Tanghe. Bij KFCA ontbrak precisie bij  de laatste pass en uit de talrijke hoekschoppen kwam er eveneens te weinig dreiging. Na iets meer dan een uur, toen het spel goed in evenwicht was, kwamen de bezoekers op voorsprong, na een vrijschop werd de bal niet goed ontzet en in het geharrewar dat hierop volgde, tikte Levecque binnen. Onze blauwroden probeerden te reageren maar Lendelede was fysiek en conditioneel sterker. De bezoekers mochten wel van geluk spreken toen een volley van Aneas Vanhove pal op de doelman belandde. Een paar minuten voor tijd was de wedstrijd gespeeld, Brecht Spriet keerde een schot van Tanghe en Arnaud Deltour, de gevaarlijkste bezoeker schoot de rebound voorbij onze doelman.

Ploegopstelling: Spriet, Truyaert (55' Dupont), Huyghelier, Lauwers, Lamont, Beernaert Jeffrey (75' Decoster), Beernaert Gianni, Callens (55' Standaert), Van Luchene Seba, Van Luchene Lander, Vanhove
Wisselspelers: Vanlierde

Doelpunten: 0-1 (62' Levecque), 0-2 (87' Deltour)
Gele kaarten: Standaert (77')
Rode kaarten:
1 Zondag 26 augustus 2018 15:00 SV Wevelgem City B - KFCA 3 - 1

Op het kunstgras in Wevelgem begonnen we niet onaardig aan de wedstrijd. De eerste dreiging kwam er na een vrijschop van Jeffrey Beernaert en na 10’ ging een schot van Cedric Van der Plaetsen rakelings naast. De eerste aanval van Wevelgem was wel raak, onze linkerflank lag volledig open en na een voorzet redde Brecht Spriet eerst maar de rebound van Timmerman ging er wel in, 1-0 na 11’. Onze blauwroden waren de kluts kwijt en stapelden de slechte passes op. Bijna scoorde de thuisploeg op een identieke wijze maar gelukkig miste hun spits de voorzet (15’). Het was slechts uitstel want na 31’ werd onze verdediging in snelheid gepakt en Vanneste alleen voor doel miste niet 2-0. Aanvallend konden we daar weinig tegenover zetten en we noteerden alleen een schot van Gaλl Vandesteene puik gered door de thuisdoelman. Rust 2-0.

Tijdens de 2° helft probeerde KFCA toch iets aan de achterstand te doen. Het was spijtig dat Cedric Vanderplaetsen wegens een vermeende fout gestopt werd toen hij alleen op de doelman kon afgaan. Het spel was in evenwicht maar het bleek duidelijk dat onze ploeg nog niet ingespeeld is. Na 61’ kwam dan toch de aansluitingstreffer, het was de verdienstelijke Jeffrey Beernaert die een center van Yannick Lamont kon afwerken. Weer hoop in onze rangen., er was echter te weinig finesse in ons spel om veel doelgevaar af te dwingen, het was wel uitkijken naar de tegenaanvallen van de thuisploeg. Wevelgem vertraagde ook het spel door tijd te stelen en toen Cedric Van Der Plaetsen de scheidsrechter hierop attent maakte mocht hij met 2x geel gaan douchen. Tijdens het laatste kwartier probeerden we nog wel maar doelkansen dwongen we niet af. We verloren te veel energie in fustraties en konden zo geen aanspraak maken op de gelijkmaker. Toen Dennis Truyaert een tegenstander al dan niet foutief stopte, al dan niet in de grote rechthoek ging de bal op de stip en zo kon Delefortrie de 3-1 eindstand vestleggen. Verdiende overwinning van de thuisploeg en een op velerlei gebied ontgoochelende prestatie van onze blauwroden. Dus volgende week moet het beter.

Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Huyghelier, Lauwers (46' Heyerick), Lamont, Beernaert Jeffrey, Beernaert Gianni (70' Van Luchene Lander), Vandersteene, Van Der Plaatsen, Van Luchene Seba, Standaert (46' Vanhove)
Wisselspelers: Vanlierde


Doelpunten: 1-0 (11' Timmerman), 2-0 (31' Vanneste), 2-1 (61' Beernaert Jeffrey), 3-1 (90' Delefortrie pen)
Gele kaarten: Lauwers (23'),
Rode kaarten: Van Der Plaatsen (geel 75' + geel 75')