A kern (3e Prov C)  -  Wedstrijdverslagen
28 Zaterdag 07 maart 2019 19:00 VV Emelgem-Kachtem - KFCA 8 - 0

Op het kunstgras van VV Emelgem-Kachtem werd het een zware nederlaag.
Tijdens de eerste minuten kregen we tot tweemaal toe een mooie scoringskans maar deze werden gemist, bij de eerste echte aanval van de thuisploeg werd  het 1-0. Over de rest van de wedstrijd gaan we niet te veel commentaar geven. Een fris en gemotiveerd VV Emelgem-Kachtem maakte er een doelpuntenkermis van.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Lambrecht, Lauwers, Dupont, Callens,Werbrouck, Debel (67' Cozyns), Verhelle Lander  (81' Ovaere), Van Der Plaetsen, Decoster (56' Snauwaert), Huyghelier
Wisselspelers: Spriet


Doelpunten: 1-0 (6' Verhaeghe), 2-0 (8' Lauwers og), 3-0 (23' Verhaeghe), 4-0 (28' Raes), 5-0 (49' Plyson), 6-0 (59' Verhaeghe), 7-0 (77' Desmet), 8-0 (83' Desmet)
Gele kaarten: Debel (29'), Decoster (55'), Ovaere (85')
Rode kaarten:
27 Zondag 01 maart 2019 15:00 KFC Aalbeke Sp - KFCA 3 - 1

De thuisploeg nam de wedstrijd onmiddellijk in handen. KFC Aalbeke Sp had meer lengte, meer power en veel meer duelkracht in huis. Wij kwamen er zelden uit, we wonnen weinig duels en we werden fysiek overdonderd. Na 18’ kwam de thuisploeg op voorsprong, een snelle tegenaanval op rechts en Dekens rondde de center knap af 1-0. Twee minuten later werd onze gelijkmaker onterecht afgekeurd, de thuisdoelman kegelde zijn eigen verdediger omver en de bal ging binnen, een foute beoordeling van de scheidsrechter maar geen goal. Daarna bleef de thuisploeg baas en onze doelman Lennert Vanlierde mocht zich enkele malen onderscheiden. De 2-0 kwam er na 37’, de vrijstaande Vereeke mocht ongedekt een vrijschop binnenkoppen. Gezien het spelbeeld vreesden we dat de wedstrijd gespeeld was en toen Jens Debel na 44’ een niet te missen kans over kopte wisten we dat het bijna onmogelijk zou zijn om de situatie nog recht te zetten.
Tijdens de tweede helft was het spelbeeld toch helemaal anders, KFCA nestelde zich op helft van de thuisploeg maar bij de eerste tegenstoot was het 3-0. Lennert Van lierde kreeg een verre vrijschop niet goed onder controle en in een poging om de fout te herstellen raakte hij al dan niet een tegenstander, Viane zette de strafschop om (55’). Toch lieten onze spelers de moed niet zakken en KFC Aalbeke Sp kon en moest ook niet meer dreigen. Wij konden te weinig dreigen op onze talloze hoekschoppen en vrijschoppen en de thuisploeg hanteerde af en toe ook wel de grove borstel met 5 gele kaarten in de laatste 20 minuten. De eerredder kwam er na 72’, Viane kopte in eigen doel 3-1. Daarna kregen we nog verschillende kansen maar paal en lat stonden in de weg en ook waren we niet opportunistisch genoeg om tot verdere doelpunten te komen.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Tytgat, Lauwers (57' Van Der Plaetsen), Dupont, Callens, Kerwyn Jasper (87' Lambrecht), Werbrouck, Debel, Verhelle Sam, Decoster (57' Verhelle Lander), Huyghelier
Wisselspelers: Spriet


Doelpunten: 1-0 (18' Dekens), 2-0 (32' Vereeke), 3-0 (55' Viane), 3-1 (72' Viane og)
Gele kaarten: Tytgat (56'), Debel (93')
Rode kaarten:
26 Zondag 23 februari 2019 15:00 KFCA - K Dosko Beveren 0 - 4

Onze blauwroden zijn er niet in geslaagd de noodzakelijke punten te sprokkelen om wat op te klimmen in het klassement. Het zag er nochtans lang goed uit maar tijdens het laatste kwartier gingen we ten onder tegen een Dosko Beveren dat met meer aanvallend talent op het veld stond maar ook fysiek sterker was. KFCA mocht starten met de stormwind in de rug wat ook niet altijd gemakkelijk was. De eerste grote kans wam er na 11’, Sam Verhelle schoot van dichtbij op de bezoekende doelman. Even voor het halfuur een uitstekende aanval van de thuisploeg, jammer genoeg besloot Wesley Werbrouck de open doelkans naast. Dosko Beveren kwam daarna wat beter in de wedstrijd, speelde wat balvaster en een schot van de naar ons gevoel beste speler Vercouter belandde op de paal. Verder geen kansen meer in de eerste helft, rust 0-0.
In de 2de helft werden onze spelers naast de stormwind ook nog op een striemende regen in het aangezicht getrakteerd. Toch kregen we enkele kansen in het vierde kwartier, schoten van Maarten Lauwers en Cedric Van Der Plaetsen gingen over en Cedric besloot nog een mooie kans op de doelman (55’). Naast de letterlijke kregen we nog een figuurlijke koude douche in minuut 60. Dosko Beveren had nog niets klaargemaakt in de tweede helft en bij hun eerste hoekschop verdween de bal, gedreven door de wind, rechtstreeks in doel 0-1. Onze blauwroden reageerden nog wel en kregen de kans om op gelijke hoogte te komen, eerst werd Jasper Kerwyn op weg naar doel getorpedeerd door Vercouter en na 67’ deed Cedric Van Der Plaetsen vanop 5 meter voor doel de deklat ipv de netten trillen. Toen na 76’ Vercouter een hoekschop in doel devieerde stond het 0-2 en was de wedstrijd gespeeld. Het werden nog zware cijfers, de Beverense topscorer Lugghe, onzichtbaar tijdens de wedstrijd, toonde hoe eenvoudig het is om doelpunten maken en uit 2 kansen scoorde hij de 0-3 en 0-4 in minuut 81 en minuut 92.
Verdiende overwinning van de bezoekers maar toch zat er meer in voor onze fel vertimmerde ploeg, spijtig genoeg vertikten we het om verdiend op voorsprong te komen en kregen we in het laatste kwart van de wedstrijd de rekening gepresenteerd. Toch ondanks alles een verdienstelijke prestatie van onze ploeg, iedereen deed zijn best, en wie weet volgt er volgende week al een beloning in Aalbeke.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Tytgat, Lauwers, Callens, Kerwyn Jasper (70' Blancke), Werbrouck, Debel, Verhelle Sam  (80' Lambrecht), Verhelle Lander (70' Snauwaert), Van Der Plaetsen,Huyghelier
Wisselspelers: Bekaert


Doelpunten: 0-1 (57' Chograni), 0-2 (76' Vercouter), 0-3 (81' Lugghe), 0-4 (90' Lugghe)
Gele kaarten: 
Rode kaarten:
25 Zondag 16 februari 2019 15:00 Olympic Ledegem A - KFCA 2 - 4

Door de stormwind waren het heel moeilijke omstandigheden op het kunstgras van Olympic Ledegem. Onze blauwroden, voor de gelegenheid in het zwart, begonnen zonder zenuwen aan de wedstrijd, ze hadden niets meer te verliezen, de thuisploeg daarentegen wilde en moest absoluut winnen om hun veilige plaats te behouden en het was hen aan te zien. Na enkele minuten een reuzenkans voor KFCA, Cedric Van Der Plaetsen onderschepte een terugspeelbal, omspeelde de doelman maar besloot naast het open doel. Groot doelgevaar kwam er niet tot Jens Debel schuin afgezonderd werd voor doel maar zijn schot of voorzet was te zwak. Bij de daarop volgende tegenstoot kon onze doelman het schot eerst afweren maar de rebound werd door Stewart tegen de touwen geschoten. 1-0 na 27’. Dit was het eerste schot tussen de palen van de wedstrijd. Daarna begonnen onze zwarte duivels iets meer aan te dringen en na 38’ kwam de gelijkmaker er, een kopstoot van Jeroen Dupont werd nog gered door de doelman van Olympic Ledegem maar Cedric Van Der Plaetsen was het snelst op de bal om de bal in doel te werken. Rust 1-1.
KFCA begon goed aan de 2de helft en een ver schot van Cedric belandde op de kruising (49’). Dit was slechts uitstel en onze voorsprong kwam er via een strafschop na handspel, Matthias Decoster bleef kalm en liet de doelman geen kans 1-2 (53’). De thuisploeg was duidelijk aangeslagen en moest vlug de 1-3 incasseren. Hiervoor zorgde Wesley Werbrouck (62’). De thuisploeg moest nu alles op alles zetten en kwam dicht bij de aansluitingstreffer na een scheidsrechtersbal juist buiten onze kleine backlijn, gelukkig werd de kans gemist. Echt onder druk kwamen we niet en wanneer de goed ingevallen Jasper Kerwyn een actie opzette en Cedric Van Der Plaetsen bediende stond het na 78 minuten 1-4 en was de overwinning binnen. Dat Ledegem via een frommelgoal er nog 2-4 van maakte kon ons niet deren.
Verdiende overwinning die moed moet geven om ons tot heden ongelukkig seizoen toch nog wat kleur te geven.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Lambrecht (70' Tytgat), Lauwers, Dupont, Callens, Werbrouck, Debel, Verhelle Sam (55' Kerwyn Jasper), Van Der Plaetsen, Decoster (88' Snauwaert), Huyghelier
Wisselspelers: Bekaert


Doelpunten: 1-0 (27' Stewart), 1-1 (38' Van Der Plaetsen), 1-2 (53' Decoster pen), 1-3 (62' Werbrouck), 1-4 (78' Van Der Plaetsen), 2-4 (85' Decoene)
Gele kaarten: Dupont (35'), Decoster (55'), Van Der Plaetsen (65'), Kerwyn Jasper (78'), Lauwers (83'), Snauwaert (90')
Rode kaarten:
24 Zaterdag 08 februari 2020 19:00 KFCA - KSV Moorslede 1 - 3

Tegen de sterke leider KSV Moorsele werd het onmiddellijk een open wedstrijd. Het spel ging goed heen en weer en zonder dat er grote kansen kwamen zagen we toch dat de bezoekers meer aanvallend talent hadden. Misschien moest KFCA iets geslotener spelen want het was voornamelijk bij de snelle tegenstoten dat de bezoekers gevaarlijk waren en onze doelman Lennert Vanlierde enkele malen gevat moest tussen komen. Na 20’ ook een mooie poging van Sam Verhelle maar de bezoekende doelman redde met de voet. Even voor het halfuur klaarden de leiders de klus. Na 24’ een snelle aanval op links, onze verdedigers keken te veel naar de bal en niet naar de tegenstander en Leenaert, totaal vrij inlopend, schoot de 0-1 binnen. 2 Minuten later was er geen reactie van onze doelman en Dubois kopte vanop de rand van de grote rechthoek de 0-2 binnen en KSV Moorsele op rozen. Even voor de rust volgde bijna de aansluitingstreffer, de kopstoot van Robben Huyghelier ging echter nipt naast.
In de 2de helft probeerden onze blauwroden iets terug te doen maar het lukte niet en bij een snelle tegenstoot kopte Verhelst de 0-3 binnen (63’). De wedstrijd was nu definitief gespeeld. Onze prestatie was niet onverdienstelijk maar de bezoekers waren voornamelijk aanvallend te sterk. Na 82’ kwam de eerredder er, Matthias Decoster trapte een strafschop knap in de hoek. Onmiddellijk erna bijna de aansluitingstreffer maar het bleef bij de 1-3.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Lambrecht (72' Tytgat), Lauwers, Dupont, Werbrouck, Debel, Verhelle Sam (72' Snauwaert), Van Der Plaetsen (75' Verhauwen), Decoster, Huyghelier, Heyerick
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 0-1 (24' Leenaert), 0-2 (26' Dubois), 0-3 (63' Verhelst), 1-3 (82' Decoster pen.)
Gele kaarten: 
Rode kaarten:
23 Zondag 02 februari 2020 15:00 GD Ingooigem - KFCA 3 - 2

Een felle wind en een drassig veld nodigden niet uit om er een mooie wedstrijd van te maken. Jeroen Dupont en Maarten Lauwers kwamen terug uit schorsing en Matthias Heyrick uit kwetsuur. Wesley Werbrouck was nu geschorst en Gianni Beernaert is nu ook voor enkele weken out met een kwetsuur. De ploeg moest dus voor de zoveelste keer dooreen gehaald worden zo kwam Robben Huyghelier in de spits. Aanvankelijk was het dus zoeken voor onze blauwroden maar de wedstrijd was tijdens de aanvangsfase toch in evenwicht. Na goed 20 minuten kon  de thuisploeg voor het eerst dreigen via een vrijschop die werd naast gekopt en op een schermutseling na een hoekschop. We voelden een doelpunt aankomen en dat kwam er ook na 23 minuten toen een hoekschop dreigde binnen te waaien aan de eerste paal en via onze doelman en de paal kwam de bal in de voeten van Steelandt die scoorde, Jeroen Dupont veegde de bal nog weg maar de goed opgestelde scheidsrechter kende wel het doelpunt toe. 1-0. KFCA op achtervolgen en we begonnen beter te spelen, veel beter dan de thuisploeg en de verdiende gelijkmaker kwam er na 37’, Jarne Standaert zette een actie op, speelde Robben aan en diens voorzet werd door Cedric Van Der Plaetsen binnen geprikt. Rust 1-1.
We begonnen ook goed aan de 2de helft en misten direct een grote kans, de verdiende voorsprong kwam er toch na 53’ toen een ver schot van Matthias Decoster verdween via de verraste thuisdoelman in de touwen. 1-2. Lang konden we echter niet genieten van onze voorsprong want 1 minuut later stond de gelijkmaker op het bord. De thuisploeg kreeg een vrije trap op rechts en de lage en niet zo harde trap ging in de verste hoek binnen. Dit was het keerpunt in de wedstrijd, GD Ingooigem kreeg moed en ging voluit voor de overwinning en onze blauwroden zakten conditioneel weg. Onze doelman Lennert Vanlierde had een paar goede reddingen in huis en het leek erop dat de inspanningen toch met een puntje zouden beloond worden maar helaas was dit niet zo. In de 89ste minuut zette Deleersnijder met een harde schuiver de 3-2 op het scorebord.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Lambrecht, Lauwers, Dupont, Callens, Debel (86' Bekaert) Standaert (62' Verhelle Sam), Van Der Plaetsen, Decoster, Huyghelier, Heyerick
Wisselspelers: Spriet, Snauwaert


Doelpunten: 1-0 (23' Steelandt), 1-1 (37' Van Der Plaetsen), 1-2 (53' Decoster), 2-2 (54' Dermaut), 3-2 (89' Deleersnyder)
Gele kaarten: Debel (59')
Rode kaarten:
22 Zondag 26 januari 2020 15:00 KFCA - KVP Gits 3 - 3
De wedstrijd tegen KVP Gits was de wedstrijd van de laatste kans. Door kwetsuren en schorsingen was ons elftal weeral fel vertimmerd. Toch begonnen we niet onaardig aan de wedstrijd en reeds na 3’ moest de bezoekende doelman zijn kunnen tonen op een schot van Cedric Van Der Plaetsen. We kwamen toch heel vlug op achterstand, een onnodige terugspeelbal van op eigen helft werd onderschept door Debrabandere en onze doelman had geen kans. 0-1. Het duurde niet lang vooraleer de bordjes terug in evenwicht stonden, Gianni Beernaert recupereerde de bal op het middenveld, lanceerde Jarne Standaert en zijn voorzet werd binnen gewerkt door Sam Verhelle. 1-1 na 12’. KFCA was de betere ploeg maar durfde niet genoeg. Wat niet verwacht werd gebeurde toch, bezoeker Debrabandere kon zich gemakkelijk vrijspelen en bediende Van der Biest die maar in te tikken had en 1-2 na 29’. De geschenkverpakking alleen was niet genoeg en enkele minuten voor de rust deden we er het strikje rond, een vrijschop werd door onze doelman met de voet slecht weggewerkt en Van der Biest maakte zijn 2de van de namiddag. 1-3 na 41 minuten. KFC Aarsele knock-out en dit tegen een ploeg die er voetballend bitter weinig van terecht bracht. Rust 1-3.
Tijdens de tweede helft hadden we niets meer te verliezen en we nestelden ons onmiddellijk op de helft van de bezoekers. Een bal van Sam Verhelle ging op de lat en na 57’ stak de bezoekende doelman nog een handje toe om ons terug in de wedstrijd te brengen, Matthias Decoster trapte van op de middenlijn een vrijschop over de doelman in doel 2-3. KVP Gits bakte er niets meer van en na verschillende kansen moest de gelijkmaker er komen. Deze kwam er met een strafschop na handspel in minuut 75, omgezet door Matthias Decoster. Nu leken we op weg naar de niet meer verhoopte overwinning, het spel van de bezoekers uit Gits was hulpeloos maar wij durfden niet genoeg risico nemen en waren niet effici๋nt genoeg voor doel. Wanneer dan ook de scheidsrechter, in de laatste minuut, zijn ogen sloot voor een duidelijk handspel in de grote rechthoek, wisten we dat de overwinning er niet meer inzat en dat de degradatie nog moeilijk te ontlopen is.

Ploegopstelling: Vanlierde, Lambrecht, Callens, Beernaert (83' Bekaert), Werbrouck, Debel, Verhelle Sam (55' Snauwaert), Standaert (73' Everaert), Van Der Plaetsen, Decoster, Huyghelier

Wisselspelers: Spriet


Doelpunten: 0-1 (8' Debrabandere), 1-1 (12' Verhelle), 1-2 (29' Van Der Biest), 1-3 (29' Van Der Biest), 2-3 (57' Decoster), 3-3 (75' Decoster)
Gele kaarten: Werbrouck (2'), Decoster (52'), Huyghelier (90')    
Rode kaarten:
21 Zondag 19 januari 2020 15:00 KVC Ardooie - KFCA 3 - 0
Met een weeral vertimmerde ploeg moesten we op verplaatsing naar het productieve KVC Ardooie (reeds 63 doelpunten in 20 wedstrijden). We begonnen niet onaardig aan de wedstrijd en in minuut ้้n een eerste grote kans, doelman Denys redde met wat geluk een schot van Cedric Van Der Plaetsen. In de vierde minuut leek Cedric op weg naar een doelpunt, zijn schot ging echter pal op de doelman. We bleven niet onaardig spelen en de thuisploeg bakte er niets van maar na 11’ ging het fout, op een te diepe bal van de thuisploeg kwam onze doelman Brecht Spriet 25 meter uit zijn doel en trapte de bal onbegrijpelijk in de voeten van Sarrazyn en 1-0, wat een jammerlijk geklungel. Onze blauwroden leken niet aangeslagen, een paar hoekschoppen en vrijschoppen leverden echter niets op. Na 17’ werd het 2-0, KVC Ardooie kwam voor het eerst aan ons doel en dwong een hoekschop af en Sturm werd niet veel in de weg gelegd om binnen te trappen. Wedstrijd gespeeld dachten we. Na 21’ vond thuiskapitein het toch nodig om Matthias Heyerick van het veld te trappen met een gele kaart kwam hij er goed vanaf. Dit alles was niet van aard om ons reeds geteisterde verdediging meer vertrouwen te geven. Na 35’ werd het 3-0, een vrije trap vanop het hoekje van de grote rechthoek werd door Vandaele binnen getrapt. Zonder erg kritisch te zijn denken we dat deze bal nooit binnen mag gaan. Na 37’ schoffelde Deceuninck nog maar eens Gianni Beernaert omver en eindelijk mocht hij gaan douchen. Na nog een kwetsuur voor Aeneas Vanhove kwam de rust bij 3-0, KFCA kreeg 3 mooie kansen en scoorde niet, KVC Ardooie kreeg 0 kansen en scoorde 3 maal, dit zal dan effici๋ntie zijn.
In de eerste minuten van de 2de helft kregen KFCA 2 mooie kansen. Een doelpunt werd al dan niet terecht afgekeurd wegens buitenspel en Sam Verhelle werkte een voorzet van dichtbij over het doel. Na  57’ werd de Ardooie topscorer Vackier dan nog uitgesloten wegens natrappen en we mochten daarna proberen met 11 tegen 9 iets aan de achterstand doen. Dit lukte helaas niet, we speelden te overhaast, te slordig en met te weinig overtuiging en frisheid. Het was daarentegen de thuisploeg die nog het dichtst bij een doelpunt kwam via hun eenzame spits en via een gemiste strafschop van Knockaert.
Logische nederlaag in de hand gewerkt door gebrek aan scherpte en concentratie. De balans wordt daarbij nog een beetje negatiever door de 2 gekwetsten en ้้n geel geschorste voor volgende week.

Ploegopstelling: Spriet, Vanhove (46' Debel), Dupont, Callens, Beernaert, Werbrouck, Verhelle Sam, Van Der Plaetsen, Decoster, Huyghelier (58' Standaert), Heyerick (25' Lambrecht) (62' Snauwaert)
Wisselspelers: Vanlierde


Doelpunten: 1-0 (11' Sarrazyn), 2-0 (11' Sturn), 3-0 (35' Vandaele)
Gele kaarten: Van Der Plaetsen (63'), Dupont (76')  
Rode kaarten:
20 Zondag 12 januari 2020 15:00 KFCA - KNS Heule 0 - 0
Onze blauwroden zijn er opnieuw niet in geslaagd te scoren en bijgevolg ook niet in geslaagd de noodzakelijke driepunter te pakken. We begonnen nochtans met goede moed en nestelden ons op de helft van KNS Heule maar we zetten daarbij de deur wagenwijd open voor de tegenaanval. Na 5 minuten kregen we bijna het deksel op de neus maar Pattyn schoot over. De onrust kroop in onze verdediging en van organisatie was weinig sprake, gelukkig maakten de bezoekers hier geen gebruik van. In het 2de kwartier herstelden we het evenwicht en namen stilaan de bovenhand maar de verschillende hoekschoppen en vrije trappen brachten geen gevaar. Rust 0-0.
Ook tijdens de tweede helft was de partij in evenwicht, KFCA kreeg een uitstekende kans maar Cedric Van Der Plaetsen kreeg de bal niet goed onder controle en weg kans. Halverwege de 2de helft wel een goed doorzetten van Cedric maar bezoekende doelman Toebaert ging goed plat. Langs beide zijden was het spel rommelig en zenuwachtig en het was duidelijk dat wie zou scoren de overwinning beet had. Een kwartier voor tijd werd onze verdediging te grazen genomen, gelukkig kon Brecht Spriet via de paal redden. Daarna drongen onze blauwroden het felst aan, een schot van Yarne Callens werd voor de lijn weggehaald en na 80 minuten dachten we dat het zover was, Jeroen Dupont haalde de achterlijn, Guillaume Snauwaert had de voorzet maar in te koppen maar verkoos een voorzet en de hobbelende bal werd door Gianni Beernaert over de doellijn gefrommeld maar de grabbelende doelman haalde de bal van ruim een halve meter achter de doellijn. Geen doelpunt echter, de scheidsrechter twijfelde maar stond te ver om de fase correct te beoordelen. Zo bleef het 0-0, De bezoekers uit Heule waren tevreden met het punt maar voor KFCA was dit te weinig.


Ploegopstelling: Spriet, Vanhove, Lauwers (45' Van Der Plaetsen), Dupont, Callens (86' Verhauwen), Beernaert, Werbrouck, Verhelle Sam (77' Snauwaert), Decoster, Huyghelier, Heyerick

Wisselspelers: Vanlierde


Doelpunten:
Gele kaarten: Lauwers (36')  
Rode kaarten:
19 Zondag 05 januari 2020 14:30 KSV Kortrijk - KFCA 1 - 0
Op de eerste speeldag van 2020 kregen onze blauwroden, zoals dikwijls dit seizoen, geen loon naar werken, het werd voor de 5de maal een 1-0 nederlaag. Voor de verplaatsing naar topploeg KSV Kortrijk kon geen beroep gedaan worden op kapitein Sebastiaan Van Luchene die voor enkele maanden out is.
KFCA was niet onder de indruk van de thuisploeg en nam de wedstrijd in handen. Na 12’ vloog een bal van Gianni Beernaert op de binnenkant van de paal en 1 minuut later redde doelman Vanbrabandt een gemaakt doelpunt na een kopbal van diezelfde Gianni Beernaert. KSV Kortrijk bracht er niet veel van terecht en hanteerde de grove borstel maar de scheidsrechter liet begaan. Na 28’ toch de 1-0, een mislukte voorzet viel uit de lucht en in de voeten van Windels die vanuit de draai en via de binnenkant van de paal onze doelman versloeg. KFCA was niet aangeslagen en 1’ later kwam Jens Debel centimeters te kort om de gelijkmaker binnen te prikken. Onze blauwroden bleven domineren maar jammer dat er ietwat overhaasting was en hierdoor werden de vele aanvallen niet goed uitgespeeld. Toen 10 minuten voor de rust een schot van Yarne Callens ook nog op de paal terecht kwam dan wisten we dat dame fortuna ons ook niet gezind was, even daarna haalde de thuisdoelman nog een pegel van Cedric Van Der Plaetsen uit de hoek. Net voor de rust werd Robben Huyghelier dan nog eens op een schandalige manier getorpedeerd door thuiskapitein Putman, wanneer de overtreder dan slechts een gele kaart krijgt en Robben met een blessure achterblijft dan weet je dat ook de goden niet met ons zijn. Rust 1-0.
Tijdens de tweede helft hetzelfde spelbeeld, 48’ kopbal Maarten Lauwers zoeft voorlangs, 51’ reflex van de doelman op een kopbal van Gianni, 57’ kopbal van Jans Debel van onder de deklat gehaald, 62’ schot van Jeroen Dupont net naast en zo kunnen we maar doorgaan. Wanneer de doelman (hun matchwinnaar) dan toch eens geklopt was bracht verdediger Vanneste tot 2 maal toe redding op de lijn.  Het duurde tot de 85’ vooraleer KSV Kortrijk tot een kans kwam en dit was dan nog omdat onze moegestreden blauwroden alles in de aanval gooiden. Na 95’ was het harde verdikt een onverdiende nederlaag. Al onze spelers verdienen een pluim voor hun inzet en goede prestatie, het kan niet anders dat dit weldra zal beloond worden met een overwinning.


Ploegopstelling: Spriet, Lauwers, Dupont, Callens, Beernaert, Werbrouck, Debel (78' Snauwaert), Van Der Plaetsen (45' Vanhove), Decoster, Huyghelier (58' Standaert), Heyerick
Wisselspelers: Vanlierde


Doelpunten: 1-0 (28' Windels)
Gele kaarten: Debel (47')  
Rode kaarten:
18 Zondag 15 december 2019 15:00 KFCA - SV Wevelgem City B 1 - 1
De bezoekers uit Wevelgem namen de eerste 10 minuten voor hun rekening maar daarna nam KFCA de wedstrijd in handen. Eerst leverde dat alleen maar wat hoekschoppen op maar na 22’ was er wel een uitstekende doelkans, Maarten Lauwers zette voor vanop links en bij de kopbal van Jens Debel was iedereen tegenvoets geklopt maar de bal ging centimeters naast. Onze blauwroden bleven aandringen maar de durf en de kalmte voor de doelmond ontbraken om op voorsprong te komen. SV Wevelgem City B had geen enkele scoringskans, alleen was er even opschudding toen onze doelman Brecht Spriet twijfelde op een diepe bal en in botsing kwam met een bezoekende aanvaller. Rust 0-0.
De tweede helft begon goed voor KFCA, na minder dan 4 minuten lag de bal op de stip, Jarne Standaert werd onderuit gehaald en dan weet je wanneer Sebastiaan Van Luchene zich achter de bal zet dan is het bingo, 1-0 (49’). We bleven de partij domineren maar sommigen twijfelden wat doen, de voorsprong consolideren of voluit op zoek gaan om de voorsprong te verruimen. SV Wevelgem City B timmerde geen enkele doelkans in mekaar maar dan weet je dat de bal toch eens kan goed vallen. Tijdens het laatste kwart van de wedstrijd gingen de bezoekers toch wat meer aanvallen, hierdoor kregen wij de ruimte en de kansen maar helaas lukte het niet om de voorsprong te verdubbelen. Zowel Cedric Van Der Plaetsen als Gianni Beernaert besloten alleen voor doel op de doelman. Wat we vreesden gebeurde in de laatste minuut, een verre hoge vrijschop naar de 2de paal en Masselus kopte de plukbal tegen onze netten. 1-1 na 89’. Daarna werd er niet meer gevoetbald, alleen vielen nog 2 onnodige rode kaarten voor Maarten Lauwers en bezoeker Debaene en toen ook nog een toeschouwer van Wevelgem op het veld kwam om er zich mee te moeien besloot de goed leidende scheidsrechter Mortier er maar wijselijk een einde aan te maken.
Jammer, zeer jammer dat we in de laatste minuut nog de hard bevochten en verdiende overwinning uit handen gaven.
Grote ontgoocheling over het duur puntenverlies, we hebben de kans laten liggen om een sprong voorwaarts te maken in het klassement. De inzet en de collectieve prestatie was goed en als iedereen na nieuwjaar zijn normaal niveau kan halen dan hebben we goede hoop dat het alsnog zal lukken om het behoud te verzekeren.


Ploegopstelling: Spriet, Vanhove (68' Van Der Plaetsen), Lauwers, Dupont, Callens, Werbrouck, Debel (85' Bekaert), Van Luchene, Standaert, Decoster, Huyghelier (55' Beernaert)
Wisselspelers: Vanlierde


Doelpunten: 1-0 (49' Van Luchene pen.), 1-1 (89' Masselis)
Gele kaarten: Werbrouck (22'), Vanhove (37')  
Rode kaarten: Lauwers (90')
17 Zondag 08 december 2019 15:00 KFCA - R Dottignies Sp B 3 - 2
Onze blauwroden hebben de noodzakelijke overwinning gepakt om terug aansluiting te krijgen met de andere staartploegen maar het liep niet van een leien dakje. KFCA nam onmiddellijk de wedstrijd in handen, dit leverde balbezit op maar men had te veel schrik en te weinig drang naar voor om voor veel gevaar te zorgen. In de eerste 20 minuten noteerden we enkel een schot van Cedric Van der Plaetsen en een bal voorlangs van Robben Huyghelier. De bezoekers brachten er niets van terecht en verloren steeds onmiddellijk de bal en toch gebeurde wat we niet voor mogelijk achtten, het werd 0-1. Een slordige vrije trap van KFCA leverde een tegenaanval op van R Dottignies Sp en Sturbaut kwam moederziel alleen voor onze doelman en had geen moeite om te scoren (28’). Deze situatie was natuurlijk niet goed om ons vertrouwen op te krikken. Gelukkig werden we wat geholpen door de bezoekers, Bataille maakte een fout op onze kapitein Sebastiaan Van Luchene en vond het nodig om nog eens na te trappen met een rode kaart als gevolg (36’). Even later werd onze kapitein dan nog eens neergehaald in de grote rechthoek en de terechte strafschop werd feilloos omgezet door Sebastiaan. 1-1 na 38’ en deze stand bleef zo tot aan de rust.
In de 2de helft dachten we erop en erover te kunnen maar we hadden verkeerd gedacht. We bleven te laag spelen en het spel werd slordiger en steeds krampachtiger en enkele van onze spelers leken na een uur door hun beste krachten heen. De man meer situatie werd niet uitgespeeld, het waren de bezoekers die stilaan wat gevaarlijker werden en die af en toe ook wat konden dreigen. De 1-2 in minuut 69 hadden we toch niet verwacht, een verkeerd beoordelen van een verre bal zorgde ervoor dat Meziani het doelpunt op een schoteltje werd aangeboden. Nu was het met de moed der wanhoop en Robben Huyghelier bracht met een kopbal de bordjes vrij vlug weer in evenwicht 2-2 (74’). Een paar minuten later ontsnapten we opnieuw aan een achterstand toen een bezoeker alleen voor onze doelman kwam en gelukkig voor ons de bal op de paal trapte. De partij werd wat bitsiger, de bezoekers verdedigden met hand en tand het beoogde punt en onze blauwroden gingen met man en macht op zoek naar de overwinning. Na 94’ kwam uiteindelijk de verlossing, na een laatste alles of niets aanval schoot Aeneas Vanhove zijn eerste van het seizoen tegen de touwen en 3-2. Grote ontlading bij KFCA en veel frustratie bij de bezoekers. Voor ons was de driepunter van de hoop binnen en dit zal wel vertrouwen geven om zondag voor een bevestiging te zorgen tegen SV Wevelgem City.


Ploegopstelling: Spriet, Lauwers (72' Vanhove), Dupont, Callens (39' Debel), Werbrouck, Van Luchene, Standaert, Van Der Plaetsen (60' Maes), Decoster, Huyghelier, Heyerick
Wisselspelers: Vanlierde


Doelpunten: 0-1 (28' Sturbaut), 1-1 (38' Van Luchene pen.), 1-2 (69' Meziani), 2-2 (74' Huyghelier), 3-2 (92' Vanhove)
Gele kaarten: Heyerick (69'), Huyghelier (70'), Maes (93')  
Rode kaarten:
16 Zondag 24 november 2019 14:30 KFC Eendracht Hooglede - KFCA 2 - 2

Onze laatste wedstrijd van de heenronde was misschien onze wedstrijd van de laatste kans. We trokken naar Hooglede, een ploeg die tot op heden onder de verwachtingen blijft, dat ze hun topscorer Maxime Verlinde 10 wedstrijden moesten missen zal hier wel een verklaring voor zijn. Hoe belangrijk hij is voor zijn ploeg hebben we mogen ondervinden. De wedstrijd was gelijkopgaand tijdens het eerste kwartier, de doelmannen moesten niet in actie komen, wel hadden we wat problemen met hun snelle centrumspitsen, de eerder genaamde Verlinde en ook Soenen. Na 21’ kwamen we op voorsprong, na een verre inworp van Robben Huyghelier was er handspel en de bal ging op de stip, kapitein Sebastiaan Vanluchene zette feilloos om 0-1. Lang konden we niet genieten van onze voorsprong, een goeie minuut na ons doelpunt werd een diepe bal niet goed beoordeeld en Verlinde alleen voor onze doelman en dan weet je het wel 1-1., toch wel heel jammer om een dergelijk doelpunt te moeten slikken. De gelijkmaker was niet van aard om ons vertrouwen op te krikken en Hooglede, tot op dat moment onge๏nspireerd geloofde er plots helemaal in. Toch bleef het spel evenwichtig maar de thuisploeg was wel het gevaarlijkst en uiteindelijk kwam de 2-1 er even voor de rust, een snelle actie van Soenen en de bordjes stonden op 2-1.
Aan de rust herschikte onze trainer zijn troepen en KFCA ging op zoek naar de gelijkmaker , na 56’ waren we er dicht bij , Cedric Van Der Plaetsen plaatste echter de bal langs de verkeerde kant van de paal. Stilaan groeide de nervositeit en nodeloze frustratie in onze ploeg, dit leverde ons alleen een paar gele kaarten en wat concentratieverlies op en we mochten van geluk spreken dat de thuisploeg hun counters tot tweemaal toe niet goed uitspeelde. Toen de rust wat terugkeerde in de ploeg werd het spel ook beter en na een mooie actie kon Seba de goed in de ruimte duikende Jeroen Dupont bedienen en de verdiende 2-2 stond op het bord. Daarna gingen beide ploegen volop voor de zege, KFCA had veldoverwicht met een paar halve kansen tot gevolg, KFC Eendracht Hooglede speelde op de counter en in blessuretijd viel gelukkig voor ons, een bal op de bovenkant van de lat. Het bleef 2-2, een verdienstelijke prestatie van onze jongens.
Volgende weekend is het onze vrije zondag en daarna hopen we met goeie moed de 2de ronde aan te vatten.


Ploegopstelling: Spriet, Lauwers, Dupont, Callens (76' Vanhove), Beernaert (68' Verhelle Sam), Werbrouck, Van Luchene, Van Der Plaetsen, Decoster, Huyghelier, Heyerick

Wisselspelers: Vanlierde, Maes, Standaert


Doelpunten: 0-1 (21' Van Luchene pen.), 1-1 (22' Verlinde), 2-1 (41' Soenen), 2-2 (68' Dupont)
Gele kaarten: Van Luchene (57'), Heyerick (61'), Dupont (68'), Werbrouck (89')
Rode kaarten:
15 Zondag 17 november 2019 15:00 KFCA - KFC Lendelede Sport 0 - 3
Trainer Tom Ovaere kon geen beroep doen op de geschorsten Robben Huyghelier en Sebastiaan Vanluchene, het was dus weeral de pionnen herschikken maar toch hoopten we tegen een niet zo denderend KFC Lendelede Sp op een eerste thuiszege. In het eerste kwartier kwam er langs beide zijden niet veel dreiging, de bezoekers waren wel wat rustiger aan de bal dan onze blauwroden. Het eerste echte gevaar kwam er na 25 minuten, Jasper Kerwyn profiteerde van een misverstand tussen een bezoekende verdediger en de doelman, zijn schot werd spijtig genoeg op de doellijn weggeveegd. De bezoekers kregen geen uitgespeelde kansen maar onze verdediging had het wel lastig met de vrije trappen naar hun boomlange spits Tanghe. Zoals zo dikwijls maakten we het onszelf moeilijk door steeds van achteruit te willen uitvoetballen, een stevige uittrap van onze doelman kan toch ook eens nuttig zijn. Wat zat aan te komen gebeurde dan ook na 38’, uitgooi van onze doelman, slechte controle, balverlies en een hoekschop weggegeven en Tanghe legde met het hoofd terug aan de 2de paal en Levecque zette de 0-1 op het bord. Daarna kregen wij nog een kansje, het schot van Yarne Callens was recht op de doelman. Rust 0-1.
Onze blauwroden begonnen wel goed aan de tweede helft, de gelijkmaker hing in de lucht, spijtig genoeg was er te weinig vertrouwen in de zone van de waarheid en konden de verschillende halve en hele kansen niet afgewerkt worden. Bij de eerste tegenstoot van de bezoekers was het wel bingo, na onvoldoende wegwerken van onze verdediging nam Crombez de bal aan, kapte onze verdediger uit en schoot de bal in de linker benedenhoek, dit was echt een voorbeeld van wat men effici๋ntie noemt. Toen het na 68’ via Muylle 0-3 werd, vreesden we even voor zware cijfers maar ondanks alles bleven onze spelers zich inzetten, spijtig dat onze acties steeds iets te geforceerd zijn en scoren is voorlopig ook een torenhoog probleem.


Ploegopstelling: Spriet, Lauwers, Dupont, Callens, Beernaert, Werbrouck, Kerwyn Jasper (70' Vanhove), Standaert (70' Kerwyn Jonas), Van Der Plaetsen, Decoster, Heyerick (77' Maes)
Wisselspelers: Vanlierde


Doelpunten: 0-1 (38' Levecque), 0-2 (62' Crombez), 0-3 (68' Muylle)
Gele kaarten:   
Rode kaarten:
14 Zondag 10 november 2019 14:30 FC MU Izegem-Ingelmunster B - KFCA 1 - 0

Na de hoopgevende prestatie van vorige week dachten we dat er eindelijk nog eens zou gewonnen worden. Van de ploeg van vorige week waren om allerlei redenen volgende spelers niet beschikbaar: Jens Debel, Jarne Standaert, Cedric Van Der Plaetsen en Wesley Werbrouck. Wel kwam Maarten Lauwers terug uit schorsing en Matthias Heyerick en Gianni Beernaert uit kwetsuur.
Op het kunstgras in Izegem begon de wedstrijd aan een laag tempo, onze blauwroden hadden veel balbezit maar ze deden daar weinig mee. Er werd veel te veel lateraal gespeeld om de zwakke verdediging van de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Wanneer de bal dan toch eens diep ging was er direct groot alarm maar blijkbaar beseften KFCA niet dat het zo moest gebeuren om een doelpuntje te maken. Veel doelgevaar kwam er niet, tijdens de eerste helft noteerden we alleen een kans voor Aeneas Vanhove en een schotje van Gianni Beernaert in het zijnet. Verder was het alleen een festival van slechte passes langs beide zijden met in het doel twee keepers die alleen maar toeschouwer waren. Rust 0-0.
Aan de rust kwam Jasper Kerwyn in de ploeg en die zorgde in het vierde kwartier toch voor wat dreiging maar het algemeen spelpeil verbeterde niet. We kregen een reeks hoekschoppen zonder gevaar en met de minuut groeide de frustratie, veel ballen kwamen voor doel maar er kwam geen opportunistische flits om de ban te breken. Na duidelijk handspel ging de bal niet op de stip en ook  een fout op Jasper Kerwyn werd onterecht buiten de grote rechthoek beoordeeld. We hoopten dat onze certitudes ons over de streep zouden trekken maar helaas gebeurde dit niet. Tijdens ons slotoffensief ging nog een schot van Robben Hiuyghelier via de rug van een verdediger in hoekschop en bij diverse schermutselingen was er niemand die het nodige vertrouwen had om het beslissende duwtje te geven. Wat we niet voor mogelijk achten gebeurde toch in de 94 ฐ minuut, bij een van de zeldzame tegenprikken van FC Mandel United Izegem-Ingelmunster B was Vanpraet veel sneller dan onze verdediger en werkte keurig de 1-0 binnen.


Ploegopstelling: Spriet, Vanhove (46' Kerwyn Jasper), Lauwers, Dupont, Callens (68' Kerwyn Jonas), Beernaert