A kern (3e Prov C)  -  Wedstrijdverslagen
07 Zondag 22 september 2019 16:00 KFCA - KVC Ardooie 1 - 5

 

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Dupont, Lauwers, Beernaert, Werbrouck, Van Luchene, Standaert  (46' Vanhove), Van Der Plaetsen, Decoster (60' Bekaert), Verhelle (46' Callens), Heyerick
Wisselspelers: Spriet


Doelpunten: 0-1 (24' Vackier), 0-2 (35' Vackier), 1-2 (41' Van Luchene), 1-3 (43' Hoornaert), 1-4 (60' Lievens), 1-5 (87' Sturm)
Gele kaarten: Heyerick (73')
Rode kaarten: Bekaert (80')
06 Zondag 15 september 2019 15:00 KNS Heule - KFCA 1 - 0

Voor het eerst dit seizoen speelde KFCA in zijn vertrouwde blauwrode uitrusting en misschien zou dit wel geluk brengen. KNS Heule had nog maar ้้n puntje dus was het zowel voor hen als voor ons een beetje van moeten.
Beide ploegen begonnen zwak aan de wedstrijd en voornamelijk bij KFCA waren verschillende spelers niet bij de les. KNS Heule kwam reeds na 13’ op voorsprong, een bal werd slordig in de voeten gespeeld van Nollet en deze zette de 1-0 op het bord. Voor de rest viel er heel weinig te noteren, veel gerommel op het middenveld en geen gevaar voor doel. Rust 1-0.
Tijdens de 2de helft probeerde KFCA iets aan de achterstand te doen en dwong een licht veldoverwicht af, veel gevaar bracht dit niet op. De thuisploeg beperkte zich tot verdedigen en lukraak wegtrappen van de bal en wij misten snelheid en creativiteit om een scoringskans af te dwingen. Het werd zo een pijnlijke nederlaag maar eerlijk gezegd we verdienden niet beter.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Dupont, Vanhove, Lauwers, Callens (43' Van Der Plaetsen), Beernaert, Werbrouck, Debel (67' Standaert), Van Luchene, Decoster, Verhelle (46' Heyerick)
Wisselspelers: Bekaert


Doelpunten: 1-0 (13' Nollet)
Gele kaarten: Beernaert (78')
Rode kaarten:
05 Zondag 08 september 2019 15:00 KFCA - KSV Kortrijk 0 - 1

Het bezoekende KSV Kortrijk hield zich, net zoals onze vorige tegenstrevers KFC Aalbeke Sp en KRC Bissegem, niet aan de gemaakte afspraken in 3de provinciaal C en kwam in het blauw aan de aftrap. KFCA opnieuw in het zwart en we begonnen goed aan de wedstrijd. In de eerste minuut werd Aeaneas Vanhove onderuit geschoffeld in de grote rechthoek maar geen reactie van de scheidsrechter. Na 8 minuten devieerde Yarne Callens een hoekschop tegen de binnenkant van de paal en toen 2 minuten laten Brian Maes alleen voor doel neergehaald werd dan wisten we dat de goden niet met ons waren. KSV Kortrijk dreigde amper en kon geen enkele goede aanval in elkaar knutselen, wij deden iets te weinig met het veldoverwicht en we waren voor de rust nog ้้nmaal gevaarlijk maar bezoekende doelman Vanbrabandt pareerde het schot van Jeroen Dupont. Rust 0-0.
Tijdens de 2de helft hetzelfde spelbeeld, KFCA dreigde eventjes met een kopbal van Brian Maes en ook onze doelman bleef bijna werkloos. Op het uur de beslissende fase in de wedstrijd,KSV Kortrijk kreeg een onterechte vrijschop even buiten de grote backijn, Lennert Vanlierde redde in hoekschop. De hoekscho werd afgeweerd en Jeroen Dupont tikte de bal buiten, een aanvaller van Kortrijk ging echter gretig over het been van Jeroen en scheidsrechter Bulckaert floot nog gretiger een strafschop. De strafschop van Corselis werd gestopt maar de strafschopnemer kon de rebound binnenkoppen 0-1 na 61’.
KFCA zwoegde daarna  maar miste creativiteit om tot grote kansen te komen. Bezoekende kapitein en centrale verdediger Van Eygen was de uitblinker. Even leek Aeneas Vanhove op weg naar de gelijkmaker maar hij werd aangetikt zodat zijn plaatsbal voorbij de doelman maar niet over de doellijn ging (75’).
Zo kwam er een toch wel onverdiende nederlaag tegen een KSV Kortrijk dat bovenaan het klassement staat maar op geen enkel moment de betere was.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Dupont, Vanhove, Lauwers, Callens (77' Snauwaert), Beernaert, Werbrouck, Debel (82' Standaert), Van Luchene, Maes (56' Van Der Plaetsen), Decoster
Wisselspelers: Spriet


Doelpunten: 0-1 (61' Corselis pen.)
Gele kaarten: 
Rode kaarten:
04 Woensdag 04 september 2019 19:30 KFCA - KRC Bissegem 1 - 4

Een toch wel gehandicapt KFC Aarsele heeft het onderspit moet delven tegen een sterk KRC Bissegem. De beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd, de bezoekers waren reeds vroeg gevaarlijk na 8’ maar kapitein Sebastiaan Van Luchene bleef baas in een 1 tegen 1 situatie. Na 13’ was het wel prijs, ditmaal was bezoeker Vergeynst wel het snelst en onze doelman Lennert Vanlierde kreeg geen kans 0-1. Onze blauwroden (weeral in het zwart) reageerden onmiddellijk en er was een uitstekende doelman Bogaerts nodig om de kopbal van Sam Verhelle van onder de deklat te halen. Tijdens het 2de kwartier was KRCB de betere ploeg, ze speelden met vertrouwen tegen een zoekend KFCA. Al zwoegend kwamen we weer beter in de wedstrijd in het derde kwartier maar we noteerden alleen een paar hoekschoppen en een te overhaast schot van Aeneas Vanhove (42’). Rust 0-1.
Wie te lang aan zijn pintje of koffie dronk tijdens de rust heeft het tweede doelpunt van de bezoekers gemist, een snelle aanval op links en na 40 seconden was het 0-2. Nu waren we zeker dat onze jongens voor een zware opgave stonden, toch direct een mooie kans maar Aeneas Vanhove aarzelde iets te lang zodat zijn schot in hoekschop werd verwerkt. Na 55’ kwam de aansluitingstreffer het was Yarne Callens die een doorgekopte vrije trap aan de tweede paal kon binnen duwen, 1-2 en opnieuw hoop. Helaas werd het vlug 1-3, een spijtige individuele fout liet toe dat Malfait er 1-3 van maakte (60’). Toen Vanderstraeten er 2 minuten nadien 1-4 van maakte was de wedstrijd gespeeld en vreesden we voor een afstraffing, maar de score veranderde niet meer.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Dupont, Lauwers, Callens (72' Maes), Beernaert Gianni, Werbrouck, Debel, Van Luchene, Standaert (59' Van Der Plaetsen), Vanhove (72' Decoster), Verhelle
Wisselspelers: Spriet


Doelpunten: 0-1 (12' Vergeynst), 0-2 (46' Vergeynst), 1-2 (50' Callens), 1-3 (60' Malfait), 1-4 (62' Vanderstraeten)
Gele kaarten: Verhelle (50'), Decoster (86'), Van Luchene (89')
Rode kaarten:
03 Zaterdag 31 augustus 2019 19:30 SV Wevelgem City B - KFCA 1 - 3

Na de onverdiende nederlaag tegen KFC Aalbeke waren we ervan overtuigd dat onze ploeg orde op zaak zouden stellen. Op het kunstgras in Wevelgem begonnen we niet onaardig aan de wedstrijd, we combineerden degelijk maar onze opbouw verliep veel te traag om tot kansen te komen. Onze aanvallers moeten ook leren dat wanneer men niet naar doel schiet er ook geen doelpunten kunnen komen. Tijdens het 2de kwartier herstelde een zeer jeugdige thuisploeg het evenwicht en na 25’ werd het 1-0. Onoordeelkundig uitverdedigen leidde tot een vrije trap even buiten de rechthoek en Verpoort trapte de vrijschop al te gemakkelijk over de muur in de beneden hoek. KFCA reageerde en na 33’ noteerden we ons eerste schot tussen de palen, de thuisdoelman redde de schuiver van Wesley Werbrouck. Na 38’ zette Aeneas Vanhove zich door maar zijn voorzet werd voor open doel gemist door Gianni Beernaert. Het bleef 1-0 tot aan de rust maar we mochten wel van geluk spreken toen Deltour even voor de rust, alleen voor doel, de bal naast schoof.
We hoopten op een betere tweede helft, maar die kwam er niet, we speelden te traag en te zelfzeker (!?) en zo kan men niet tot kansen komen. Na iets minder dan een uur werd het 2-0, slecht uitverdedigen was weeral de oorzaak en Deltour mikte in de hoek. Daarna speelden we als een geklopte ploeg en gaven nooit de indruk nog te kunnen terugkeren. Na 75’ kon kapitein Seba Vanluchene toch tegen scoren. Nu kwam er teug wat geloof in de ploeg, de thuisdoelman moest een paar keer gevat tussenkomen. De gelijkmaker kwam er niet, wel werd het nog 3-1 in blessuretijd.
Verdiende nederlaag tegen een jeugdig SV Wevelgem City B dat ons een lesje gaf in enthousiasme.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Dupont, Lauwers, Callens, Beernaert Gianni, Werbrouck (69' Maes), Debel (79' Standaert), Van Luchene, Heyerick, Verhelle (86' Decoster), Vanhove
Wisselspelers: Spriet


Doelpunten: 1-0 (25' Verpoort), 2-0 (58' Deltour), 2-1 (75' Van Luchene), 3-1 (90' Moerkerke)
Gele kaarten: Dupont (67'), Debel (71')
Rode kaarten:
02 Woensdag 28 augustus 2019 19:30 KFCA - KFC Aalbeke Sp 1 - 3

KFCA was duidelijk de betere ploeg van een nogal potig KFC Aalbeke. Er waren tijdens de eerste helft kansen voor Aeneas Vanhove en Gianni Beernaert maar doelpunten kwamen er niet.
Vroeg in de 2de helft kwamen de bezoekers op voorsprong met een ver schot van hun kapitein Bogaert die eigenlijk al in de eerste helft had moeten uitgesloten worden. Aarsele knokte terug en op het uur stonden de bordjes gelijk na een kopbal doelpunt van Mathias Heyerick. Erop en erover dachten we maar de paal en lat stonden in de weg bij pogingen van Wesley Werbrouck en Jeroen Dupont. Een kwartier voor het einde kwam de koude douche, onnodig balverlies van Matthias. Heyerick en 1-2. KFCA gooide alles in de aanval maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet, het werd integendeel 1-3 na een snelle counter.
Zo werd het een eerste thuisnederlaag, er zat veel meer in maar zowel een paar foutjes in de aanval en verdediging deden ons de das om. Het ruwe spel van de bezoekers (8 gele en 1 rode kaart) zegt ook veel over de ingesteldheid van de tegenstander.

 

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Dupont, Lauwers, Callens, Beernaert Gianni, Werbrouck (65' Decoster), Debel (74' Maes), Van Luchene, Heyerick, Verhelle, Vanhove
Wisselspelers: Spriet, Bekaert


Doelpunten: 0-1 (46' Bogaert), 1-1 (56' Heyerick), 1-2 (75' Vinquier), 1-3 (85' Herreman)
Gele kaarten: Dupont (49'), Debel (71')
Rode kaarten:
01 Zondag 25 augustus 2019 15:00 R Dottignies Sp B - KFCA 1 - 3

De wedstrijd startte onder een loden zon, op het grote veld van Dottenijs was het dus een zeer vermoeiende wedstrijd. KFCA nam onmiddellijk de wedstrijd in handen zonder dat er groot doelgevaar af te dwingen. Het was wel de thuisploeg die op voorsprong kwam, onoordeelkundig uitverdedigen leverde balverlies op en Meziani klopte onze doelman met een schot vanop 20 meter. Onze spelers waren niet aangeslagen en nestelden zich voortdurend op de helft van Dottenijs maar we misten wat scherpte voor doel en ook de doelman was in een goede dag. Toen Aeneas Vanhove dan toch op weg leek naar een doelpunt werd hij onderuit gehaald door kapitein Saidi die terecht rood kreeg. Tot aan de rust bleef het 1-0, dat de stand in de hoekschoppen 1-10 was gaf hoop voor de 2de helft.
Zelfde spelbeeld na de rust. Na 56’ eindelijk 1-1, hoekschop van Gianni Beernaaert mooi binnnen gekopt door Jens Debel. Niet lang daarna werd het 1-2, het was weeral Gianni Beernaert die zich kon doorzetten en Jens Debel kon zijn tweede van de namiddag binnen leggen. R Dottignies Sport kon heel weinig terug doen en ruim een kwartier voor het einde konden we onze overwinning veilig stellen, na ้้n van de vele hoekschoppen, ditmaal van Yarne Callens kopte Wesley Werbrouck de 1-3 op het bord. Verdiende en deugddoende eerste driepunter.

 

Ploegopstelling: Vanlierde, Dupont, Huyghelier, Callens, Beernaert Gianni (70' Maes), Werbrouck (73' Standaert), Debel, Van Luchene, Vanhove, Heyerick (77' Lauwers), Verhelle
Wisselspelers: Decoster


Doelpunten: 1-0 (16' Meziani), 1-1 (58' Debel), 1-2 (68' Debel), 1-3 (73' Werbrouck)
Gele kaarten: 
Rode kaarten: