A kern (3e Prov C)  -  Wedstrijdverslagen
30 Zondag 22 april 2018 15:00 KFCA - KFC Lichtervelde 1 - 8

Op een hobbelig veld ging het spel tijdens de aanvangsfase goed heen en weer. Na 10’ werd Yarne Callens even voor de grote rechthoek neergehaald en Matthias Decoster trapte de vrije trap naast de grabbelende bezoekende doelman in de benedenhoek 1-0. KFCA speelde vol vertrouwen en was de beste ploeg tot na 21’ een onverwachte gelijkmaker viel, Dhulster mocht vanuit buitenspel vertrekken en zette de 1-1 op het bord. Dit gaf de bezoekers moed en een paar minuten later was het 1-2 nadat Mathias Decoster zich in de bal verslikte en Lanckriet alleen op Brecht Spriet kon afgaan. Tien minuten later opnieuw hetzelfde scenario, een intrap van de doelman en ditmaal verslikte Robben Huyghelier zich in de botsende bal en Lanckriet scoorde de 1-3. Dit was de ruststand na een evenwichtige eerste helft met wel 3 geschenken aan de bezoekers.
Na 10 seconden in de 2de helft was het 1-4 en de manier waarop dit gebeurde zullen we maar niet beschrijven. Nadien reageerden onze blauwroden nog even maar KFC Lichtervelde had veel meer zin om de score op te drijven dan dat KFCA zin had om een afstraffing te vermijden. De krachtige bezoekers gingen volop door en toonden zich een volwaardige deelnemer aan de eindronde en onze spelers lieten zich, tijdens de laatste 20 minuten, gewillig naar de slachtbank leiden. Zo eindigde dit seizoen toch onverwacht met een valse noot.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Heyerick, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni, Huyghelier (46' Werbrouck), Callens, Beernaert Jeffrey, Van Der Plaetsen, Decoster (65' Van Luchene Lander), Tytgat (55' Dupont)
Wisselspelers: Buyse

Doelpunten: 1-0 (10' Decoster), 1-1 (21' Dhulster), 1-2 (25' Lanckriet), 1-3 (32' Lanckriet), 1-4 (47' Lanckriet), 1-5 (70' Fiers), 1-6 (75' Bulcke), 1-7 (82' Lannoo), 1-8 (90' Willaert)
Gele kaarten: Tytgat (52'), Heyerick (68')
Rode kaarten:
29 Zondag 15 april 2018 15:00  Hulste Sportief - KFCA 0 - 3

Het was een wedstrijd zonder belang voor beide ploegen maar KFCA begon wel sterk aan de wedstrijd, er werd aardig gecombineerd en binnen de eerste vijf minuten hadden we 3 uitstekende kansen, maar de pogingen van Cedric Van Der Plaetsen gingen naast en op de doelman en ook Gianni Beernaert besloot een uitstekende kans op de doelman. Dit bleef het verhaal van de ganse wedstrijd, een dominerend Aarsele en een zwak Hulste Sp. Na 15’ kwam onze doelman Brecht Spriet voor het eerst aan de bal en het was dan nog een terugspeelbal van ้้n van onze verdedigers. Het duurde toch tot de 16’ vooraleer we op voorsprong kwamen, het was Yarne Callens die uithaalde met zijn linker en de bal verdween in de winkelhaak. Het was wachten op een tweede doelpunt en dat kwam er na 32 minuten op strafschop. Na ้้n van de vele hoekschoppen (9 in de 1ste helft) verhinderde een thuisspeler een doelpunt met de hand, kapitein Sebastiaan Van Luchene zette de strafschop keurig om. Hulste Sp was duidelijk ge๏rriteerd met de gang van zaken en de geroutineerde Buyck kreeg rood na voortdurend mekkeren op de scheidsrechter (waarom?). Thuisspeler Nuyttens deed er nog een schepje bovenop en kreeg eveneens rood na een aanslag op Yarne Callens. De rust kwam bij 0-2.
De 2de helft was overbodig, KFCA speelde de bal rond, drukte niet door en de 9 man van Hulste bleven op eigen helft. Het enige wapenfeit was een mooi doelpunt van Jeffrey Beernaert na 54’ en 0-3. Dat KFCA niet doordrukte werd bewezen door het feit dat we tijdens de 2de helft geen enkele hoekschop kregen niettegenstaande er voortdurend op de helft van Hulste werd gespeeld. Het werd dus een gemakkelijke 0-3 zege na een wedstrijd die er eigenlijk nooit een was geweest.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Heyerick, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni (52' Delacluse), Huyghelier, Callens, Beernaert Jeffrey, Van Der Plaetsen (63' Buyse), Decoster (57' Van Luchene Lander), Tytgat
Wisselspelers: Demets


Doelpunten: 0-1 (16' Callens), 0-2 (32' Van Luchene Seba pen), 0-3 (54' Beernaert Jeffrey)
Gele kaarten:
Rode kaarten:
28 Zaterdag 08 april 2018 18:00 KFCA - KSKV Zwevezele B 2 - 2

KFCA had niets meer te winnen of te verliezen en kon vrijuit voetballen en dat deed het ook. Er werd vlot gecombineerd en na 7’ stond de 1-0 reeds op het bord, Cedric Van Der Plaetsen bracht de bal voor doel en Yarne Callens devieerde mooi in de hoek. Onze blauwroden gingen op hun elan door en nog tijdens het eerste kwartier waren er enkele kansen om de voorsprong te verdubbelen. De bezoekers knutselden geen enkele goede aanval in mekaar en konden alleen even dreigen wanneer Dewaele een vrijschop in de zestien meter dropte. Na 22’ werd het onverwacht 1-1, een center vanop links en hun opportunistische spits Van Damme kopte binnen. Niet getreurd voor KFCA want 2 minuten later schoot Cedric Van der Plaetsen op voorzet van Gianni Beernaert de 2-1 in de hoek. Er kwam wat meer evenwicht in de partij maar de bezoekers speelden te veel op kracht en te weinig op finesse, zo kwam de rust met een verdiende voorsprong voor onze blauwroden.
Tijden de 2de helft bleef KFC Aarsele aanvankelijk baas maar enkele kansen werden niet verzilverd en zo bleef KSKV Zwevezele in de wedstrijd. De bezoekers voerden tijdens het laatste kwartier de forcing en geraakten ook duidelijk gefrustreerd en contesteerden elke scheidsrechterlijke beslissing. Onze blauwroden verdedigden hun voorsprong en hielden lang stand en kregen op tegenaanval ook nog een paar kansen. Het power play spel van de bezoekers werd in de 88’ toch beloond, een verre inworp en in het geharrewar dat hierop volgde, kon Brecht Spriet eerst redden maar in de rebound maakte Vandekerckhove de gelijkmaker 2-2. Tot aan de 95’ deden de bezoekers er alles aan om hun laatste titelkans te behouden maar de stand wijzigde niet meer. Spannende wedstrijd met goed voetbal van KFCA en een sterke collectieve prestatie tegen een routinerijke topploeg.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert (70' Huyghelier), Heyerick, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni, Callens, Delacluse (67' Van Luchene Lander), Dupont, Van Der Plaetsen (90' Beernaert Jeffrey), Decoster, Tytgat
Wisselspelers: Demets

Doelpunten: 1-0 (7' Callens), 1-1 (22' Van Damme), 2-1 (24' Van Der Plaetsen), 2-2 (88' Vandekerckhove)
Gele kaarten: Delacluse (40'), Huyghelier (88'), Beernaert Gianni (90')
Rode kaarten:
27 Zondag 25 maart 2018 15:00  KSV Pittem - KFCA 0 - 2

Voor de derby op het veld van KSV Pittem kon trainer Tom Ovaere geen beroep doen op de geschorste kapitein Sebastiaan Van Luchene en de gekwetste Dennis De Brabandere, de licht gekwetste Robben Huyghelier nam plaats op de bank. De wedstrijd was niet zonder belang, KSV Pittem moest winnen om de degradatie te kunnen ontlopen en KFCA wilde winnen om definitief gered te zijn.
Het begin van de wedstrijd was evenwichtig maar nogal zenuwachtig met weinig doelgevaar. We kwamen wel vlug op voorsprong, een afgeweerde vrijschop van Mathias Decoster kwam in de voeten van Lander Van Luchene en deze zette de 0-1 op het bord (15’). De thuisploeg probeerde met veel inzet te reageren maar dat leverde aanvankelijk geen doelkansen op. Tien minuten voor de rust konden we bijna verdubbelen maar Dennis Truyaert kon niet goed bij de bal aan de 2ฐ paal na center van Lander Van Luchene. Kort daarna kwamen we goed weg na een hoekschop. Aan de rust was het 0-1 en daar mochten we tevreden over zijn.
Bij het begin van de 2de helft voerde KSV Pittem de forcing maar hun aanvallen waren slordig en onze doelman had eigenlijk weinig op te knappen, ้้nmaal ging een gekruist schot wel maar net naast. Na een kwartier waaide de storm over. Het spel was evenwichtig maar slordig langs beide zijden. We teerden een beetje te veel op onze voorsprong en zo bleef het spannend. Uiteindelijk werd het na 78’ toch 0-2, Jeroen Dupont onderschepte op eigen helft de bal en stuurde Dennis Truyaert weg en diens center werd heel knap door Cedric Van der Plaetsen binnengekopt, boeken toe en de 3 punten op zak.
Nu kunnen we de laatste wedstijden ontspannen aanvatten en misschien kunnen we nog enkele mooie prestaties leveren tegen de topploegen die nog op bezoek moeten komen.


Ploegopstelling: Demets, Truyaert, Heyerick, Buyse, Beernaert Gianni, Callens (58' Beernaert Jeffrey), Dupont, Van Der Plaetsen, Decoster (78' Huyghelier), Van Luchene Lander (73' Delacluse), Tytgat
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 0-1 (15' Van Luchene Lander), 0-2 (78' Van Der Plaetsen)
Gele kaarten: Van Der Plaetsen (80')
Rode kaarten:
26 Zondag 18 maart 2018 15:00 KFCA - KV Dosko Beveren A 3 - 3

Met het bezoek van middenmoter Dosko Beveren hoopten we op een overwinning. KFCA begon ook fel aan de wedstrijd en na enkele vrijschoppen en hoekschoppen kwam de thuisploeg reeds na 9’ op voorsprong, een verre schuiver van Sebastiaan Van Luchene ging tegen de netten 1-0. Onze blauwroden bleven domineren maar moesten na 14’ eerder onverwachts de gelijkmaker slikken, er werd verdedigend niet alert genoeg gereageerd op een verre inworp en Vandewalle knalde de afvallende bal onhoudbaar tegen de trouwen 1-1. Onze mannen trokken daarna opnieuw ten aanval, een schot van Cedric Van Der Plaetsen ging in het zijnet en even later (25’) kopte kapitein Sebastiaan Van Luchene een mooie kans naast. Dosko Beveren combineerde goed maar was niet echt dreigend tot Tanghe onze verdedigers te vlug af was bij een center vanop rechts en de 1-2 tegen de touwen prikte (28’). Nu was KFCA wel aangeslagen bij deze onverwachte achterstand, kapitein Seba liep tegen zijn derde (9de in totaal) gele kaart aan, en mocht van geluk spreken dat de geroutineerde scheidsrechter hem nadien nog een verwittiging gaf i.p.v. de uitsluiting. Na 34’ kregen we wel nog een uitgelezen kans maar Gianni Beernaert schoot van te ver en te overhaast toen hij alleen op de bezoekende doelman kon gaan. We mochten ook van geluk spreken dat een strakke bal in minuut 45 op de buitenkant van de paal terecht kwam. De rust kwam bij een 1-2 stand en het was duidelijk dat we ons zouden moeten herpakken in de tweede helft.
We werden vlug op onze wenken bediend. Lander Van Luchene zette een rush in op de linkerflank en zijn voorzet werd door Cedric Van Der Plaetsen  binnen geknald en 2-2 na 50’. Onze blauwroden gingen op hun elan door maar het duurde tot de 67’ vooraleer we op voorsprong kwamen, Gianni Beernaert kopt een verre inworp van Robben Hughelier binnen (3-2). De bezoekers reageerden en dwongen nu veldoverwicht af, ้้nmaal moest Sam Demets een schot onschadelijk maken maar onze verdediging gaf weinig weg. Op tegenaanval kregen we enkele malen de kans om de wedstrijd te beslissen en zeker na 85’ maar Gianni Beernaert faalde. 3 minuten voor tijd kwam dan de gelijkmaker op een ongelukkige wijze, de goed leidende scheidsrechter kende Dosko Beveren onterecht een hoekschop toe en tot grote ontgoocheling devieerde Vandewalle de bal in doel 3-3. Bijna behaalden we nog de overwinning maar in de 92’ spatte de winning goal via de paal terug in het veld. Zo werd het een gelijkspel na een aangename wedstrijd, al onze spelers verdienen een pluim voor hun prestatie maar iedereen was een beetje ontgoocheld over het resultaat.


Ploegopstelling: Demets, Truyaert  (64' Beernaert Jeffrey), Heyerick, Buyse, Van Luchene Seba (45' Van Luchene Lander), Beernaert Gianni, Huyghelier, Callens (78' Dupont), Van Der Plaetsen, Decoster, Tytgat
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 1-0 (9' Van Luchene Seba), 1-1 (14' Vandewalle), 1-2 (28' Tanghe), 2-2 (50' Van Der Plaetsen), 3-2 (67' VBeernaert Gianni), 3-3 (87' Vandewalle)
Gele kaarten: Van Luchene Seba (29')
Rode kaarten:
15 Zondag 11 maart 2018 15:00 KFC Lichtervelde - KFCA 3 - 1

Op een slecht veld begon KFCA goed aan de wedstrijd. Reeds na 2’ was een goede thuisdoelman nodig om een corner van Matthias Decoster onschadelijk te maken. Na 6’ kopte Jeroen Dupont op de deklat en de totaal verraste Cedric Van Der Plaetsen kopte de rebound van zeer dichtbij over. Het duurde meer dan 10 minuten vooraleer de thuisploeg echt op de Aarseelse helft kwam maar bij de eerste, persoonlijke actie van topschutter Cocquyt was het raak en 1-0 na 13’. Daarna was de partij evenwichtig, KFCA probeerde te voetballen en de thuisploeg hanteerde echt krachtvoetbal, harde trappen naar hun fysiek sterke spitsen. Wij konden nog dreigen via een vrijschop en een verdienstelijke poging van Cedric van Der Plaetsen. Onze blauwroden kregen precies schrik van de Lichterveldse krachtpatsers en speelden te laag en zo zochten we problemen. Na 34’ onnodig balverlies maar de bal ging naast, nog in dezelfde minuut werd het 2-0, het was Matthias Heyerick die een harde voorzet in eigen doel devieerde. Even vreesden we een afstraffing maar het bleef 2-0 tot aan de rust.
Enkele minuten in de tweede helft lukten we de aansluitingstreffer via Sebastiaan Van Luchene en daarna namen we de wedstrijd in handen. Onze verdediging speelde veel verder van eigen doel en de harde knallen naar voor brachten geen gevaar. Onze blauwroden kwamen ondanks het veldoverwicht niet tot grote kansen en hadden niet het opportunisme van de thuisploeg. Geen gelijkmaker maar wel nog een derde tegentreffer in blessuretijd via Cocquyt.


Ploegopstelling: Demets, Truyaert, Heyerick, Buyse (45' Tytgat), Van Luchene Seba (75' Van Luchene Lander), Beernaert Gianni, Huyghelier, Callens, Dupont (85' Beernaert Jeffrey), Van Der Plaetsen, Decoster
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 1-0 (13' Cocquyt), 2-0 (34' Heyerick o.g.), 2-1 (49' Van Luchene Seba), 3-1 (89' Cocquyt)   
Gele kaarten: Van Luchene Seba (49'), Dupont (70')
Rode kaarten:
25 Zaterdag 03 maart 2018 19:00 KVK Avelgem - KFCA 3 - 1

Voor de moeilijke verplaatsing naar Avelgem waren Jordi Tytgat en Yarne Callens niet beschikbaar en zat Lander Van Luchene zijn laatste schorsingsdag uit.
Onze mannen voor de gelegenheid in het wit, begonnen goed aan de wedstrijd en na 9’ moest het altijd 0-1 worden maar Glenn Delacluse besloot heel zwak in de armen van de doelman na een teruglegger van Robben Huyghelier. Twee minuten later kapte Dennis De Brabandere zich vrij maar zijn controle was niet goed om af te werken. We bleven de beste ploeg zonder grote kansen te cre๋ren maar het zenuwachtige optreden van de scheidsrechter was irriterend en de manier waarop hij naar onze reservebank vloog zonder dat er iets was gebeurd was heel eigenaardig. Het laatste kwartier van de eerste helft nam de thuisploeglichtjes voor zijn rekening maar dit was zonder doelgevaar. Cruciale fase 2 minuten voor de rust, een onterechte fout tegen ons, Glenn Delacluse protesteerde en kreeg in dezelfde fase 2 maal geel, hij liet zijn medemaats hiermee in de steek, maar de theatrale manier waarop de scheidsrechter tussenkwam deed ons wel de wenkbrauwen fronsen. De rust kwam bij 0-0 maar we wisten dat het met 10 nog moeilijk zou worden.
KFCA begon ook goed aan de 2de helft, maar na 54’ teug een opdoffer. Na een kopduel bleef Dennis De Brabandere roerloos op de grond. Alle risico werd vermeden en de hulpdiensten werden opgeroepen, het duurde 32’ tot Dennis gestabiliseerd en afgevoerd werd en de partij kon verder gaan.
Nadien leek het erop dat er niet veel doelpunten zouden vallen maar na 65’ scoorde de thuisploeg toch. Onze doelman Sam Demets duwde een verre, lage, vrijschop in de voeten van  Vauterin en de 1-0 kwam op het bord. Na 67’ was het teug 1-1, Robben Huyghelier stuurde Cedric Van Der Plaetsen weg en deze knalde overhoeks onhoudbaar binnen. Spijtig genoeg werd het vlug 2-1, Gianni Beernaert werd ongestraft onder de zoden geduwd en de daaropvolgende voorzet werd door Depraetere mooi in de hoek geduwd. Onze blauwwitten probeerden te  reageren, een schot van Cedric Van Der Plaetsen werd door de doelman gepareerd, maar na 78” was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg mocht meters buitenspel een aanval opzetten en Vanoverberghe kopte de 3-1 op het bord.
Het werd gezien de stand een logische nederlaag maar we waren nooit de mindere en de prestatie was zeer verdienstelijk maar een blunder, een stomme rode kaart en toch wel zeer tegenvallende arbitrale beslissingen maakten het onmogelijk om iets te oogsten.


Ploegopstelling: Demets, Truyaert (69' Beernaert Jeffrey), Heyerick, Buyse, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni, Huyghelier, Delacluse, Dupont, Decoster, De Brabandere (54' Van Der Plaetsen)
Wisselspelers: Spriet, Vanderstraeten

Doelpunten: 1-0 (65' Vauterin), 1-1 (67' Van Der Plaetsen), 2-1 (71' Depraetere), 3-1 (78' Vanoverberghe)   
Gele kaarten: De Brabandere (25'), Decoster (64')
Rode kaarten: Delacluse (42' 2xgeel)
24 Zondag 25 februari 2018 18:00 KFCA - Dosko Kanegem 1 - 0

Dosko Kanegem kreeg vroeg in de wedstrijd de eerste doelkans, Fauconnier trapte na een hoekschop de afvallende bal over (3’). Voor KFCA kwam de eerste kans er na 8’, Dennis De Brabandere in de ruimte maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. Het spel verliep evenwichtig met weinig doelgevaar. Het duurde tot minuut 26 vooraleer een doelman nog in actie moest komen en het was bezoeker Tytgat die een kopbal van Mathias Heyerick uit de winkelhaak moest halen. Even voor de rust een vrijschop van Mathias Decoster voorlangs en dat is alles wat we noteerden in een nogal slappe eerste helft zonder grote derbysfeer.
De bezoekers openden sterk in de tweede helft, ze drukten onze blauwroden weg tijdens de 5 eerste minuten en Sam Demets moest met een voetveeg een schot van Vandenbossche onschadelijk maken. De storm waaide over en Jeffey Beernaert stuurde Dennis De Brandere in de diepte, zijn schot was te overhaast en ging naast (55’), de tegenaanval van Dosko Kanegem was scherp en Sam Demets moest redding brengen aan de 2de paal. Nadien was het spel evenwichtig, onze verdediging was sterk in de organisatie tegen de toch wel gereputeerde Kanegemse aanvallers. Het werd duidelijk dat wie eerst scoorde de winnaar zou zijn. Dat was ook zo, na 80’ een verre vrijschop van Matthias Decoster, Cedric Van der Plaetsen kopte door en Yarne Callens schoof de bal onder doelman Tytgat, 1-0 en grote vreugde in het Aarseelse kamp. Even daarna kreeg de hardwerkende Gianni Beernaert de kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar hij kreeg de hobbelende bal niet in doel. De thuiszege kwam niet meer in gevaar, onze buren verspeelden hun laatste energie met wat fouten te maken en te protesteren tegen de scheidsrechter en dat leverde alleen een rode kaart op voor Delagrense. Deugddoende overwinning voor KFCA na een sterke collectieve prestatie. We mogen wel stellen dat de degradatiezorgen bijna helemaal voorbij zijn. Het is nu zaak om met dezelfde teamspirit verder te spelen en er nog een mooie 3de periode  van te maken.


Ploegopstelling: Demets, Truyaert, Heyerick, Buyse, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni, Delacluse (60' Callens), Beernaert Jeffrey (70' Dupont), Decoster, De Brabandere (80' Van Der Plaetsen), Tytgat
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 1-0 (80' Callens)
Gele kaarten:
Rode kaarten:
23 Zondag 18 februari 2018 15:00 KRC Bissegem - KFCA 1 - 0

We wisten dat het geen gezondheidswandeling zou worden op het veld van KRC Bissegem, de leiders hebben de beste aanval met 65 doelpunten en thuis verloren ze nog maar 2 punten.
Na 30 seconden scoorden we, maar het doelpunt werd wegens twijfelachtig buitenspel afgekeurd, het was Dennis De Brabandere die een afgeweerd schot van Glenn Delacluse binnen tikte, helaas... Tijdens het eerste halfuur was het spel in evenwicht, onze verdediging kende geen problemen maar wij hadden de beste kansen via Glenn Delacluse, bal over doel (10’) en te zwak schot na 31’ toen hij alleen voor doelman Dewaele verscheen. Aan de rust was het 0-0 en daar mochten de leiders best tevreden mee zijn.
Bij aanvang van de 2de helft drukte de thuisploeg wat meer door, grote kansen waren er aanvankelijk niet. Na 55’ moest thuisdoelman Dewaele wel redding brengen op een schot van de hardwerkende Cedric Van Der Plaetsen. Nadien ging KRC Bissegem wat nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt, wij kwamen er moeilijker uit, maar onze verdediging was secuur en gaf amper kansen weg. Na 70’ viel toch een doelpunt , een scherpe aanval op links, de bal kwam voor doel en Masschelein trapte op de lat, tijdens dezelfde minuut een identieke fase en nu werd de teruglegger binnengetrapt door de Bissegemse kapitein en 1-0. Even leek het erop dat de thuisploeg op zijn elan zou doorgaan maar onze blauwroden (blauwwitten) herstelden het evenwicht en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Cedric Van Der Plaetsen rende iedereen voorbij op links maar hij vond geen aanspeelpunt in de zestien meter (75’), een vrijschop van Glenn Delacluse werd in hoekschop gered (78’), een doorsteekbal van Robben Huyghelier maar Glenn Delacluse miste zijn schot voor open doel(82’) en toen Robben Huyghelier in de 92’ een duel won met de doelman kon Cedric Van Der Plaetsen net niet goed genoeg bij de bal en tikte over. Dit alles om te zeggen dat de thuisploeg heel gelukkig mocht zijn met de krappe zege. Wij hadden in principe niets te verliezen toch liepen we zware averij op met de kwetsuren van Dennis De Brabandere en Jeroen Dupont en de 3ฐ gele kaart voor Robben Huyghelier.


Ploegopstelling: Demets, Truyaert, Heyerick, Buyse, Van Luchene Seba, Delacluse, Beernaert Jeffrey (71' Callens), Dupont (56' Huyghelier), Decoster, De Brabandere (32' Van Der Plaetsen), Tytgat
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 1-0 (70' Masschelein)
Gele kaarten: Huyghelier (63')
Rode kaarten:
22 Zaterdag 10 februari 2018 18:00 KFCA - KVC Ardooie 2 - 1

Het was uitkijken hoe onze blauwroden zouden reageren na de uppercut van de vorige speeldag. Glenn Delacluse was geschorst maar kapitein Sebastiaan Van Luchene was terug en ook Robben Huyghelier kwam, na een lange kwetsuur, terug wel nog op de bank . Sam Demets nam de plaats in doel in van Brecht Spriet. Tijdens het eerste kwartier viel niet veel te noteren, KFCA zocht naar vertrouwen en KVC Ardooie was bezig aan een studieronde. Echt doelgevaar kwam er voor het eerst na 17’, de schuiver van Dennis Truyaert werd in hoekschop getikt. Stilaan ging het tempo wat omhoog en even voor het halfuur kwam blauwrood op voorsprong, een hardwerkende Dennis De Brabandere werd in de diepte gestuurd en omspeelde de doelman maar werd neergehaald en strafschop. Sebastiaan Van Luchene nam zijn verantwoordelijkheid en doelman Caytan had geen schijn van kans, 1-0 na 29’. KFCA putte vertrouwen en nam de wedstrijd in handen, toch was het schrikken in minuut 41 wanneer na een ogenschijnlijke ongevaarlijke aanval van Ardooie de bal op de buitenkant van de paal terecht kwam. Rust 1-0.
Heel vroeg in de 2de helft verdubbelde KFCA zijn voorsprong met een doelpunt dat zonder enige twijfel als het doelpunt van het jaar mag bestempeld worden. Matthias Decoster recupereerde in de middencirkel de bal, 2 meter over de middenlijn, hij controleerde, zag de doelman ver uit zijn doel en trapte, zoals alleen hij dat kan de bal in doel. Geen camera’s aanwezig anders ging dit doelpunt de wereld rond, wel 2-0 na 50’. KFCA had KVC Ardooie in zijn greep en door een tikkeltje overhaasting kregen de bezoekers niet de definitieve doodsteek. De bezoekende ploeg stuurde stilaan alles vooruit en blauwrood dacht in eerste instantie aan de voorsprong verdedigen. We maakten wat veel kleine foutjes die terecht door de goed leidende ref Nico Roose gefloten werden. De Ardooise kapitein Staelens dropte de bal steeds in de grote rechthoek en na 73’ viel die goed, verdediger Dewulf tikte de 2-1 binnen. De twijfel kwam een beetje in onze ploeg maar er werd gevochten voor elke bal, Ardooie kwam niet tot kansen maar moest zelf 2 ballen van de lijn vegen na pogingen van Gianni en Jeffrey Beernaert. De thuisaanhang was toch blij toen het eindsignaal klonk. Verdiende overwinning, de eer is op een schitterende manier hersteld, iedereen verdient een pluim voor de inzet en nu met volle vertrouwen naar leider KRC Bissegem waar we niets te verliezen hebben.


Ploegopstelling: Demets, Truyaert, Heyerick, Buyse, Van Luchene Seba (85' Vanherzeele), Beernaert Gianni (75' Van Der Plaetsen), Beernaert Jeffrey, Dupont (62' Huyghelier), Decoster, De Brabandere, Tytgat
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 1-0 (29' Van Luchene Seba), 2-0 (50' Decoster), 2-1 (73' Dewulf)
Gele kaarten: Beernaert Gianni (26'), Dupont (43'), Buyse (64'), Van Luchene Seba (74')
Rode kaarten:
21 Zaterdag 03 februari 2018 18:00 SC Oostrozebeke - KFCA 5 - 0

Voor deze belangrijke wedstrijd was Robben Huyghelier nog steeds gekwetst en Sebastiaan Van Luchene was geschorst, hierdoor was ons middenveld onthoofd.
KFCA nam de wedstrijd onmiddellijk in handen en reeds in minuut 2 was een geode thuisdoelman Devos nodig om een vrijschop onschadelijk te maken. Na 10’ bracht Devos opnieuw redding op een schot van Jeffrey Beernaert. Na 14’ opnieuw een rdding op vrijschop van Delacluse. KFCA combineerde goed en SCOR raakte amper tot aan aan onze backlijn. Na 17’ opnieuw een goede Devos op een schuiver van Gianni Beernaert. Het spelbeeld bleef hetzelfde maar KFCA deed veel te weinig met zijn overwicht en nam dikwijls aanvallend de verkeerde beslissing bij de laatste pas. De thuisploeg stak na 33’ voor het eerst de neus aan het venster maar Heggermont kopte over. Onder impuls van diezelfde Heggermont knokte SCOR zich stilaan in de wedstrijd zonder dat onze doelman Brecht Spriet een bal moest pakken. Na 38’ was een verraste doelman Devos bijna geklopt op een ver schot van Jeroen Dupont, de bal ging via zijn arm in corner. Rust 0-0.
Wie de kansen niet afmaakt krijgt het deksel op neus en zo gebeurde het. SCOR kwam na 50’ op voorsprong maar hier was wel wat tegenslag mee gemoeid. Van den Heede mocht onze verdediger Kevin Van Herzeele ongestraft neerhalen, deze bleef gekwetst liggen maar de aanval bleef doorgaan en toen de bal opnieuw bij Van den Heede kwam versloeg hij onze doelman met een afgeweken bal 1-0. KFCA probeerde te reageren, maar stond zonder aanvallers op het veld,  en moest eigenlijk ook veel meer doen met 2 voorzetten die rakelings  voorlangs gingen. SCOR vertraagde het spel, was verrast dat het op voorsprong stond en kreeg na 65’ een tweede doelpunt op een geschenkblaadje aangeboden, onze centrale verdedigers stuntelden en Tancr้ mocht alleen op doel af en werkte mooi af, 2-0. Van dan af gingen de Aarseelse kopjes naar beneden, geen mentale weerbaarheid en veel lijders maar geen leiders op het veld.  Zonder goed te spelen beheerste de thuisploeg de wedstrijd en mocht al te gemakkelijk verder uitlopen, de manier waarop de doelpunten vielen zullen we maar niet beschrijven maar iedere bal tussen de palen was raak.
Zo werd het een beschamende nederlaag tegen een ploeg die ons een les gaf in: “Hoe knokt men voor de punten” en hopelijk hebben zij die het nodig hebben hun lesje geleerd.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Vanherzeele, Buyse (73' Callens), Beernaert Gianni, Delacluse, Beernaert Jeffrey, Dupont, Decoster (73' Heyerick), De Brabandere (46' Van Luchene Lander), Tytgat
Wisselspelers: Demets

Doelpunten: 1-0 (55' Van Den Heede), 2-0 (65' Tancr้), 3-0 (70' Vanluchene), 4-0 (72' Tancr้), 5-0 (88' Vanluchene)
Gele kaarten: Decoster (34'), Vanherzeele (51'), Delacluse (76')
Rode kaarten:
20 Zaterdag 27 januari 2018 18:00 KFCA - KSV Moorsele 3 - 1

Robben Huyghelier lag nog in de lappenmand, Gianni Beernaert deed boete na zijn rode kaart en Matthias Decoster zat met “geel”zucht, Matthias Heyerick kwam wel terug na zijn 3 zondagen schorsing, hierdoor moest trainer Tom Ovaere opnieuw sleutelen aan zijn elftal. KFCA begon ietwat aarzelend aan de wedstrijd en ontsnapte na een verdedigend foutje ei zo na aan een achterstand in de 2de minuut. Na iets meer dan 10 minuten stond de 0-1 toch op het bord, het was de kwieke bezoeker Viane die onze verdedigers te vlug af was bij een lage vrijschop vanop links. Onze blauwroden op achtervolgen en dat lukte aanvankelijk niet zo goed. KSV Moorsele eiste de bal op, speelde deze goed rond maar kwam ook niet echt tot grote kansen. Het duurde tot voorbij het halfuur vooraleer KFCA het aandurfde om wat meer naar voor te trekken en dat loonde zeer vlug. Na 38’ ging de bal op de stip na handsspel en Glenn Delacluse liet doelman Saelens geen kans 1-1. De bezoekers waren nog niet goed bekomen van de gelijkmaker en de hard werkende Jordi Tytgat stuurde Dennis De Brabandere in de diepte, deze omspeelde de doelman en de 2-1 was een feit na 40’. Gezien het spelbeeld was dit eerder een verrassende ruststand.
Vroeg in de tweede helft beslisten onze blauwroden de wedstrijd. Kapitein Sebastiaan Van Luchene wrong zich door de bezoekende verdediging en werd even buiten de zestien neergehaald door Goemaere die met zijn 2de geel mocht gaan douchen. De hierop volgende vrijschop werd door Glenn Delacluse mooi in de winkelhaak geschoten. 3-1 na 51’. Daarna probeerden de bezoekers nog wel terug te keren maar ze kwamen tot geen doelkansen, onze verdediging gaf geen krimp. Kansen kwamen er ook nog om de voorsprong verder uit te bouwen maar het bleef bij een 3-1 zege. Een verdiende en deugddoende overwinning die naar meer smaakt, dit geeft  het vertrouwen een boost en met de teamspirit die er heerst zal het zeker lukken om vlug nog enkele mooie overwinningen te boeken.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Vanherzeele (73' Heyerick), Buyse, Van Luchene Seba, Delacluse, Beernaert Jeffrey, Dupont (87' Van Der Plaetsen), Van Luchene Lander, De Brabandere (68' Callens), Tytgat
Wisselspelers: Demets

Doelpunten: 0-1 (12' Viane), 1-1 (38' Delacluse), 2-1 (40' De Brabandere), 3-1 (' Delacluse)
Gele kaarten: Beernaert Jeffrey (32'), Van Luchene Seba (45')
Rode kaarten:
19 Zondag 21 januari 2018 14:30 KWS Desselgem - KFCA 1 - 1
Voor dit degradatieduel kon trainer Tom Ovaere geen beroep doen op de geschorste Matthias Heyerick (3/3), Yarne Callens en de gekwetste Robben Huyghelier, Dennis De Brabandere kwam voor het eerst aan de aftrap en Glenn Delacluse kwam terug in de ploeg.
De voor de gelegenheid in het wit acterende blauwroden trokken meteen in de aanval. Na 2’ moest de bal eigenlijk op de stip, een voorzet kwam overduidelijk op de arm van een thuisverdediger die hiermee een doelkans verhinderde maar de scheidsrechter reageerde niet. Na 7’ ging een schot van Lander Van Luchene net naast. Even later een defensieve blunder, Jordi Tytgat speelde terug op doelman Brecht Spriet en deze trapte in de voeten van een thuisaanvaller maar gelukkig ging de bal naast. KFCA was de beste in het spel en kreeg kansen, Lander Van Luchene trapte een mooie kans op de doelman (12’). Een minuut later was het toch prijs, een afgeweerde hoekschop kwam bij Lander Van Luchene en diens lager schuiver verdween in de hoek (0-1). Het spel was daarna evenwichtig zonder groot doelgevaar tot Glenn Delacluse zich ter hoogte van de doelllijn vrij kapte en onderuit werd gehaald (22’) de scheidsrechter wuifde de terechte strafschop weg. Het was alleen KFCA dat tot doelkansen kwam, een schot van Glenn Delacluse verdween net naast (31’) en na 35’ besloot dezellfde speler alleen voor doel op doelman Hellin. De rust kwam bij een 0-1 stand en hiermee was KFCA karig beloond.
Aanvankelijk had KWS Desselgem veldoverwicht tijdens de 2de helft maar ze kwamen niet verder dan enkele zwakke doelpogingen. KFCA herstelde het evenwicht en even voor het uur zette Sebastiaan Van Luchene een persoonlijke actie, zijn schuiver ging via de vingertoppen van Hellin in hoekschop. De wedstrijd werd zenuwachtiger en zenuwachtiger, en KFCA trok zich terug en veel licht gefloten fouten en een protesterende Gianni Beernaert werd in ้้n fase 2x met geel bedacht en dit gaf de thuisploeg moed. Nadien konden we de bal minder en minder vasthouden en een paar minuten voor tijd gebeurde het fatale, Dejager dook in de diepte en in buitenspel en Brecht Spriet had geen verhaal op zijn harde knal, 1-1 na 86’, groot protest bij onze spelers maar dit leverde alleen een gele kaart op voor Mathias Decoster. Nu hadden ze opnieuw de kracht om ten aanval te trekken, Lander Van Luchene ging door langs de flank, overleefde 2 aanslagen maar verloor het evenwicht en kwam tegen een tegenstrever terecht. Groot tumult vanwege de thuisploeg die Lander te lijf gingen maar wel uitgesloten werd. Met 9 man en in blessuretijd gebeurde niets meer en zo sleepte KWS Desselgem in extremis een punt uit de brand. Wij lieten de kans liggen om een kloof te slaan met onze achtervolgers, de beslissingen van de ref (die ook zijn best doet) vielen wat tegen maar hier wat verstandiger mee omgaan zou een veel beter resultaat hebben.

Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Vanherzeele, Buyse, Van Luchene Seba (87' Beernaert Jeffrey), Beernaert Gianni, Delacluse (65' Van Der Plaetsen), Decoster, Van Luchene Lander, De Brabandere (81' Dupont), Tytgat
Wisselspelers: Demets

Doelpunten: 0-1 (10' Van Luchene Lander), 1-1 (86' Dejager)
Gele kaarten: Van Luchene Seba (21'), Decoster (86')
Rode kaarten: Beernaert Gianni (2 x geel 75'), Van Luchene Lander (90')
18 Zondag 14 januari 2018 14:30 KFCA - KFC Lendelede Sp 1 - 3

KCA begon goed aan de wedstrijd, in de eerste minuut besloot Cedric Van Der Plaetsen in de armen van de doelman en na 3’ stond het 1-0. Na een collectieve aanval en na assist van Robben Huygehlier deponeerde Sebastiaan Van Luchene de bal mooi in de benedenhoek. Het antwoord van KFC Lendelede Sp liet niet lang op zich wachten, Viaene kreeg veel te veel ruimte op rechts en zijn voorzet werd door Dedullen onhoudbaar binnen geprikt, 1-1 na 6’. Tijdens het 1ste kwartier bleven we baas en toen Cedric Van Der Plaetsen iedereen voorbij was vond hij geen aanspeelpunt om af te werken (15’). Nadien was de wedstrijd evenwichtig met de bezoekende ploeg iets meer balbezit maar zonder doelkansen. Even voor het halfuur moest doelman Callewaert goed plat om een lage schuiver van Gianni Beernaert onschadelijk te maken. We maakten ons reeds klaar voor de rust maar toch viel er nog een doelpunt uit de lucht in de 43’, een lange kruispas en Vandenbussche mocht toch wel heel ongehinderd koppen, zij het van ver, de boogbal ging over onze doelman via de binnenkant van de paal in doel, een mooie lucky goal. De bezoekers uit Lendelede mochten zo met een onterechte 1-2 de rust in.
Onze blauwroden waren in de 2de helft verplicht om aan te vallen maar kregen na 53’ het deksel op de neus. Een fout op Matthias Decoster even over de middenlijn werd niet gefloten, bij zijn protest legde de scheidsrechter het spel stil voor een gele bestraffing, de onrechtstreekse vrijschop mocht echter gegeven worden 20 meter verder aan het hoekje van de strafschopzone en Dedullen deponeerde de bal rechtstreeks (?!) in de hoek, 1-3 en KFCA voor een onoverkomelijke opgave. Nadien wist de sterke Lendeleedse verdediging raad met de Aarseelse aanvallen en konden ze ook lustig counteren. Langs beide zijden kwam er nog ้้n open kans maar de stand veranderde niet meer. KFC Lendelede Sp zet zo zijn zegereeks verder richting titel (?) en voor ons is het zondag een match van de waarheid op het veld van KWS Desselgem.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert (46' Callens), Vanherzeele, Buyse, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni, Huyghelier Robben, Dupont, Van Der Plaetsen (64' De Brabandere), Decoster, Tytgat (72' Van Luchene Lander)
Wisselspelers: Demets

Doelpunten: 1-0 (3' Van Luchene Seba), 1-1 (6' Dedullen), 1-2 (43' Vandenbussche), 1-3 (53' Dedullen)
Gele kaarten: Decoster (51')
Rode kaarten:
17 Zondag 07 januari 2018 14:30 KFCA - RFC Luingnois 3 - 0

Onze trainer Tom Ovaere kon geen beroep doen op de geschorste Matthias Heyerick en Yarne Callens wegens examens. Ruben Buyse kwam terug uit kwetsuur en Kevin Vanherzeele had zijn gele schorsing achter de rug. Gezien het klassement was deze eerste wedstrijd van 2018 uiterst belangrijk en dat zagen we aan de instelling van onze blauwrode spelers. KFCA nam onmiddellijk de wedstrijd in handen en na 10’ mochten we reeds juichen, het was Cedric Van Der Plaetsen die een door Kevin Vanherzeele doorgekopte hoekschop over de bezoekende doelman in doel kopte 1-0. Onze mannen bleven de wedstrijd goed in handen houden maar toch was er soms een beetje zenuwachtigheid zodat grote kansen uitbleven. Na 37’ moest de bezoekende doelman wel op al zijn kunnen beroep doen om een doelpunt te voorkomen. De verdiende 2-0 kwam er 2’ voor de rust, een verre vrijschop werd door Robben Huyghelier doorgekopt en de inlopende Jeroen Dupont lobte de bal beheerst over de doelman. Rust 2-0.
Tijdens de 2de helft kwam de overwinning niet meer in gevaar. RFC Luingnois kon geen enkele kans versieren en KFCA hinkte op 2 gedachten, doorduwen voor meer doelpunten ofwel de voorsprong consolideren. Onze ploeg zette een goed blok, gaf geen kansen weg en was af en toe gevaarlijk. Uiteindelijk duurde het toch tot minuut 78 vooraleer er absolute zekerheid was, een mooie aanval, Robben Huyghelier zette zich door op rechts en zijn center werd door Lander Van Luchene knap in de winkelhaak getrapt, meteen de 3-0 eindstand. Verdiende overwinning na een goede collectieve prestatie. Deze ruime zege zal onze ploeg zeker deugd doen en met het getoonde karakter en inzet staan ons zeker nog mooie overwinningen te wachten.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Vanherzeele, Buyse, Van Luchene Seba (60' Van Luchene Lander), Beernaert Gianni (80' Beernaert Jeffrey), Huyghelier Robben, Dupont, Van Der Plaetsen (70' De Brabandere), Decoster, Tytgat
Wisselspelers: Demets

Doelpunten: 1-0 (10' Van Der Plaetsen), 2-0 (43' Dupont), 3-0 (78' Van Luchene Lander)
Gele kaarten: Van Luchene Seba (35'), Beernaert Gianni (64'), Tytgat (81')
Rode kaarten:
16 Zondag 17 december 2017 14:30 KSV Kortrijk - KFCA 1 - 2

Onze blauwroden hadden nog wat goed te maken want op de eerste speeldag gingen we onderuit tegen KSV Kortrijk en dat was tot op heden de enige overwinning van onze tegenstander. Trainer Tom Ovaere kon geen beroep doen op de geschorste Kevin Vanherzeele, de gekwetste Ruben Buyse en de afwezige Glenn Delacluse. Onze mannen namen onmiddellijk de wedstrijd in handen maar het was toch onze doelman die het eerst zijn handen uit de mouwen moest steken. KFCA bleef domineren maar de thuisploeg kwam na 15’ op voorsprong, een verre vrije trap, geen goede communicatie in onze verdediging en Matthias Heyerick kopte voorbij zijn eigen doelman Brecht Spriet. 1-0. KFC Aarsele kwam deze mentale dreun vlug te boven en had opnieuw het beste spel en trok massaal ten aanval. De thuisdoelman kwam enkele malen gevat tussen en een doelpunt van Yarne Callens werd afgekeurd wegens buitenspel. We moesten wachten tot de 34’ vooraleer de gelijkmaker er kwam, een voorzet van Dennis Truyaert en Gianni Beernaert kwam goed voor zijn man en tikte knap binnen 1-1. De bezoekers gingen op hun elan door en net voor de pauze werd Robben Huyghelier na een krachtige persoonlijke actie in extremis gestopt door de doelman. We moeten toch ook vermelden dat de thuisploeg in blessuretijd een open kans onbenut liet.
In het begin van de tweede helft was er evenwicht in het spel zonder doelkansen. Na een klein uur stond de thuisploeg met 10 man, Bruneel deed zijn tweede onbesuisde tussenkomst van de namiddag en mocht gaan douchen. Onmiddellijk daarna werd het 1-2, een afgeweerde verre inworp van Robben Huyghelier kwam terug voor doel en via de voet van Yarne Callens dwarrelde de bal over de thuisdoelman in doel. Wat daarna nog gebeurde was niet veel soeps. KSV Kortrijk gooide alles in de aanval en KFCA kreeg onnodig schrik en liet hierdoor toe dat de thuisploeg toch gevaarlijk kon worden. Wij kregen verschillende kansen om de numerieke meerderheid uit te buiten maar ons spel was te slordig en te overhaast. Die ene kans van KSV Kortrijk kwam er dan toch na onnodig achteruitvoetballen, maar de bal ging op de bovenkant van de dwarsligger (88’). Toen de scheidsrechter er na 5 minuten blessuretijd een einde aan maakte waren we tevreden met de overwinning en dat was het enige wat telde.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Heyerick, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni (70' Beernaert Jeffrey), Huyghelier Robben, Callens (87' Van Staen), Dupont, Van Der Plaetsen (80' Decoster), Van Luchene Lander, Tytgat
Wisselspelers: Demets

Doelpunten: 1-0 (16' Heyerick o.g.), 1-1 (35' Beernaert Gianni), 1-2 (61' Callens) 
Gele kaarten: Beernaert Jeffrey (75'), Huyghelier Robben (80'), Callens (81')
Rode kaarten:
14 Zondag 03 december 2017 14:30 KFCA - Hulste Sp 1 - 2

Onze blauwroden begonnen als een sneltrein aan de wedstrijd en na 30 seconden kon de bezoekende doelman nog net een doelpunt voorkomen. 5 Minuten en verschillende hoekschoppen later etaleerde de doelman opnieuw zijn talent door een mooi schot van Glenn Delacluse uit de winkelhaak te zweven. Het duurde tot het kwartier vooraleer de bezoekers een eerste maal gevaar konden scheppen via een kopbal van Buyck. Nadien was het spel evenwichtig met weinig echte doelkansen. KFCA kon enkele minuten voor de rust wel op voorsprong gekomen zijn maar de kopkansen van Robben Huyghelier en Cedric Vanderplaetsen gingen naast. Rust 0-0.
KFCA begon de 2de helft ook met goede intenties en de verdiende voorsprong kwam er na 54’, Lander van Luchene ging langs de flank door en zijn voorzet werd door Cedric Vanderplaetsen tegen de touwen gekopt. Hulste Sp. reageerde maar kwam niet tot kansen, onze blauwroden kwamen dicht bij de 2-0 toen de plaatsbal van Lander Van Luchene in extremis van de lijn werd gekeerd (66’). Eerder onverwacht kwam de gelijkmaker er na een snelle tegenaanval, het was de ingevallen Duchi die bij een center vanop links onze verdedigers te snel af was. 1-1 na 69’. Onze blauwroden speelden met volle inzet en gingen voor de overwinning maar het was oppassen geblazen voor de counters, Hulste was echter niet gevaarlijk, ook niet op de te gemakkelijke weggegeven vrijschoppen. KFC Aarsele perste er nog eens alles uit tijdens de laatste minuten, de doelman redde een schuiver van Robben Huyghelier en Jeffrey Beernaert werd afgeblokt. Na 92’ volgde de koude douche, een ongevaarlijke diepe bal werd slecht gecontroleerd en hierdoor werd Buyck op weg gezet naar de 1-2. De verdiende gelijkmaker kwam er nadien niet na een vrijschop van Dennis Truyaert, de verraste Mathias Heyerick tikte de bal in de armen van de doelman. Ontgoochelend resultaat, onze blauwroden waren heel dicht bij de overwinning en dat de bezoekers zegden dat ze veel “chance” hadden gehad was een magere troost. Positief was de ingesteldheid en we zijn zeker dat het geluk weldra ook eens aan onze kant zal zijn.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Vanherzeele, Heyerick, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni (84' Decoster), Huyghelier Robben, Delacluse (69' Beernaert Jeffrey), Dupont, Van Der Plaetsen, Tytgat (46' Van Luchene Lander)
Wisselspelers: Demets

Doelpunten: 1-0 (54' Van Der Plaetsen), 1-1 (69' Duchi), 1-2 (92' Buyck) 
Gele kaarten: Vanherzeele (80')
Rode kaarten:
13 Zaterdag 25 november 2017 19:00 KSKV Zwevezele B - KFCA 1 - 0

Onze trainer Tom Ovaere kon geen beroep doen op kapitein Sebastiaan Van Luchene wegens gele schorsing maar anderzijds keerde Ruben Buyse terug na een gele rustdag. De wedstrijd begon evenwichtig maar veel wapenfeiten vielen tijdens de eerste 20 minuten niet te noteren. Zoals dikwijls was onze tegenstander wat groter van gestalte en wat steviger in de duels. Een stevige wind en enkele hevige plensbuien maakten het de spelers ook niet gemakkelijk. Na 25’ strafschop voor KSKV Zwevezele, een slechte center ging helemaal naar de rand van de zestienmeter, Dennis Truyaert rende achter bal en tikte totaal onvrijwillig, een uit buitenspelpositie terugkerende tegenstander, aan en de scheidsrechter wees gretig naar de stip. Topschutter Van Damme mikte naar de hoek maar Brecht Spriet was paraat en redde, de rebound ging naast. Nog geen 2 minuten later kreeg diezelfde Van Damme nog een mooie kans maar gelukkig ging zijn schuiver net naast. KFCA toch wat aangeslagen onderging nu het spel maar kreeg na 32’ toch een open kans, Dennis Truyaert zette voor en Yarne Callens kopte van dichtbij naast. Tot aan de rust kwamen geen doelkansen meer en bleef het 0-0.
De 2de helft begon dramatisch voor onze blauwroden in nog geen 2 minuten hadden we 2 gekwetsten en stond het 1-0. Yarne Callens en Ruben Buyse moesten gekwetst vervangen worden en een slechte controle in onze verdediging zette Kleppe op weg naar de voorsprong. Tijdens het vierde kwartier hadden we het moeilijk, aanvallend wonnen we geen enkel duel en onze ploeg kon zo maar moeilijk opschuiven zodat onze verdediging steeds onder druk bleef. Toch kwamen daar geen grote kansen van tot de scheidsrechter nogmaals zijn moment zag, thuisspeler Germpnprez schoot een botsende bal van op ้้n meter tegen Mathias Heyerick en een onterechte strafschop wegens denkbeeldig handspel. In het protest dat hierop volgde kreeg Mathias Heyerick rood onder de neus en na 61’ mochten KFCA met 10 verder. Gelukkig kon zelfs de thuiskapitein al dat onrecht niet verdragen en mikte de strafschop op de lat. Zo bleven we in de match. Nog ้้nmaal moest Brecht Spriet een kopbal puik redden maar voor het overige kon de thuisploeg zijn numerieke meerderheid niet uitbuiten. Tijdens het laatste kwartier was het zelfs alle hens aan dek voor KSKV Zwevezele. Aanvallend konden we echter te weinig “gewicht” in de weegschaal leggen, verschillende corners en vrijschoppen brachten ook niet het verhoopte gevaar, de thuisploeg verdedigde zonder risico en gaf weinig weg. Wanneer Cedric Vanderplaetsen dan toch een schuiver tussen een bos van spelers, naar de hoek mikte floot de ref voor alle veiligheid toch maar buitenspel. Zo bleef het 1-0.
Met 2 gekwetsten, 2 onterechte strafschoppen, een rode kaart en geen punten was het een donkere avond voor onze blauwroden maar na regen komt zonneschijn en dat kan komende zondag misschien al in onze thuiswedstrijd tegen Hulste Sp.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Vanherzeele, Heyerick, Buyse (46' Beernaert Jeffrey), Huyghelier Robben, Callens (48' Decoster), Delacluse, Dupont, Tytgat, Redant (73' Van Der Plaetsen)
Wisselspelers: Demets


Doelpunten: 1-0 (47' Kleppe)
Gele kaarten: Delacluse (50'), Van Der Plaetsen (90')
Rode kaarten: Heyerick (61')
12 Zaterdag 18 november 2017 18:00 KFCA - KSV Pittem 1 - 1

Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan de partij. KFCA trok zich onnodig terug op eigen helft en kwam tijdens het eerste kwartier niet tot een behoorlijke aanval. De bezoekers drukten wel maar hun spel was te slordig om tot een doelkans te komen. Na 17’ leken onze blauwroden een handje toe te steken toen een slordige terugspeelbal door bezoeker Heytens onderschept werd maar deze gelukkig voor ons, langs de verkeerde kant van de paal besloot. Stilaan zagen onze spelers in dat er meer vooruit moest gevoetbald worden en na 21’ resulteerde dit in een onterecht afgekeurd doelpunt, Seba Vanluchene wrong zich door de bezoekende defensie en Branco Redant tikte zijn voorzet binnen maar vanop grote afstand besliste de scheidsrechter dat de bal bij de voorzet over de achterlijn was geweest. Dit was een domper zeker toen na een kort genomen hoekschop Decaluwe er 2 minuten later er 0-1 van maakte. Onze mannen reageerden wel vinnig en 5 minuten later stonden de bordjes opnieuw gelijk, na een vrijschop frommelde Seba Vanluchene de afgeweerde kopbal van Kevin Vanherzeele in doel 1-1 na 32’. KFCA was nu duidelijk de betere ploeg en timmerde enkele mooie aanvallen in mekaar, Branco Redant besloot op de doelman (36’), Jordi Tytgat trapte over (38’) en de bezoekende doelman zweefde een schot van Glenn Delacluse uit de winkelhaak (45’). Rust 1-1.
Tijdens de 2de helft was KFCA aanvankelijk de betere ploeg zonder groot doelgevaar, even voorbij het uur vloog wel een schot van Glenn Delacluse tegen de deklat. KSV Pittem bracht alleen wat gevaar bij verre inworpen en tot tweemaal toe mochten ze bij deze fases onze doelman onbestraft aanlopen. Onze blauwroden kregen tijdens het laatste kwartier verschillende kansen om op voorsprong te komen maar de scherpte ontbrak zeker op de talloze vrije trappen. Tien minuten voor tijd zagen we de bal er wel in maar Jeffey Beernaert trapte van dichtbij over. Uiteindelijk bleef het 1-1, de bezoekers waren tevreden met dit resultaat, wij hadden het gevoel dat er veel meer in zat, wij waren beter en dit moet vertrouwen geven voor de volgende wedstrijden om dit ook in cijfers uit te drukken.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Vanherzeele (73' Heyerick), Van Luchene Seba (73' Beernaert Jeffrey), Huyghelier Robben, Callens, Delacluse, Dupont, Decoster, Tytgat, Redant (61' Van Der Plaetsen)
Wisselspelers: Demets

Doelpunten: 0-1 (26' Decaluwe), 1-1 (32' Van Luchene Seba)
Gele kaarten: Vanherzeele (15'), Van Luchene Seba (71')
Rode kaarten:
11 Zondag 12 november 2017 14:30 KV Dosko Beveren A - KFCA 2 - 0

KFCA trok met hoop naar Dosko Beveren maar wie de statistieken kende wist dat het moeilijk zou worden, onze tegenstander was thuis nog ongeslagen en wij hadden nog 0 punten buitenshuis. De wedstrijd begon evenwichtig en geen van beide ploegen slaagde erin aanvallend wat op de mat te brengen. KFCA dreigde even met een paar hoekschoppen na 10’ en even later ging een scherpe center van Dosko Beveren voorlangs. Na 20’ kwam de thuisploeg onverwachts op voorsprong, een verre center vanop links werd door een wegglijdende Ruben Buyse in eigen doel verwerkt 1-0. De partij bleef evenwichtig zonder kansen, onze blauwroden kwam alleen tot wat geforceerde aanvallen maar ook de thuisploeg was niet gevaarlijk. Toch gingen we rusten met 2-0, de scheidsrechter liet om een onduidelijke reden lang overspelen en niettegenstaande dat we de laatste minuten de wedstrijd in handen hadden, mocht Lugghe toch wel vrij gemakkelijk scoren na 49’. Wat een opdoffer en met de kopjes naar beneden trokken onze blauwroden naar de kleedkamers.
Een reactie kwam er niet onmiddellijk in de 2de helft en reeds na 30 seconden hadden we een goede Brecht Spriet nodig om verder onheil te voorkomen. Toch namen we stilaan een licht veldoverwicht en na een goeie 10 minuten ging een vrijschop maar net naast. Behalve enkele wanhoopspogingen kwamen we niet tot doelkansen, er werd veel te slordig ingespeeld, ons middenveld zwalpte en de aanvallers waren bijna onbereikbaar. Dosko Beveren was niet beter maar gesteund door hun voorsprong brachten ze wat meer enthousiasme en soms wat schaars doelgevaar. De vele spelonderbrekingen na al dan niet blessures van de thuisspelers was ook niet bevorderlijk om wat ritme in de wedstrijd te brengen. Na 1’ blessuretijd, het hadden er misschien wel 10 moeten zijn, oordeelde de scheidsrechter dat het genoeg was geweest. Een verdiende nederlaag en een wedstrijd om snel te vergeten.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Heyerick (59' Dupont), Buyse, Van Luchene Seba, Huyghelier Robben, Callens, Delacluse (85' Beernaert Jeffrey), Van Der Plaetsen (49' Van Luchene Lander), Decoster, Redant
Wisselspelers: Demets


Doelpunten: 1-0 (36' Buyse o.g.), 2-0 (48' Lugghe)
Gele kaarten: Buyse (49')
Rode kaarten:
10 Zaterdag 04 november 2017 18:00 KFCA - KVK Avelgem 0 - 2

De blauwrode bezoekers uit Avelgem, voor de gelegenheid in fluo-geel toonden onmiddellijk wat ze waard waren, ze combineerden goed en speelden balvast. Aanvankelijk bracht dit niet veel gevaar en onze ploeg wachtte een beetje af. Na een kleine 20 minuten kwamen we op achterstand. Robben Huyghelier ging te onstuimig in duel en haalde zijn tegenstander onderuit op de zijkant  van de zestien meter en de scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. De bezoekende kapitein nam dit geschenk in ontvangst en zette de 0-1 op het bord. Onze blauwroden probeerden te reageren maar aanvallend werd er te weinig gebracht. KVK Avelgem bleef domineren en verdubbelde de voorsprong na 33’, hun spits hield met de rug naar het doel onze verdedigers af, legde terug en Ouvrein knalde de 0-2 laag in de hoek binnen. KFCA was aangeslagen en niettegenstaande er geen doelgevaar meer kwam snakten onze spelers naar de rust.
In de tweede periode waren onze jongens toch wat strijdvaardiger, ze drukten de bezoekers op hun helft. Spijtig kwamen er daar maar enkele halve kansjes uit. het was steeds net niet en wanneer er dan eens gevaar dreigde was er een autoritaire doelman die bij elke dieptepas het eerst op de bal was. Stilaan ebde het geloof dat we nog konden terugkeren weg. KVK Avelgem kreeg zelf geen kansen meer maar hun verdediging (de sterkste van de reeks) stond pal en kwam niet in gevaar ook niet bij de talrijke hoek- en vrijschoppen. Dat men altijd moet geloven in de goede afloop bewezen de laatste minuten want de bezoekers moesten 2 minuten voor tijd een kopstoot van Kevin Vanherzeele van de doellijn vegen en in blessuretijd belandde een pegel van Dennis Truyaert op de binnenkant van de paal. Zo bleef het 0-2, een verdiende overwinning voor KVK Avelgem dat voornamelijk in de 1ste helft zijn technisch meesterschap toonde maar met meer lef en vertrouwen zat er misschien iets meer in voor onze blauwroden.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Heyerick, Buyse, Van Luchene Seba, Huyghelier Robben, Callens (70' Beernaert Jeffrey), Delacluse (83' Vanherzeele), Van Der Plaetsen, Decoster, Van Luchene Lander (46' Redant) 
Wisselspelers: Demets

Doelpunten: 0-1 (18' Debraine), 0-2 (33' Ouvrein) 
Gele kaarten: Van Luchene Seba (69')
Rode kaarten:
9 Zondag 29 oktober 2017 15:00 Dosko Kanegem - KFCA 3 - 2

KFCA vertrok, na de overwinning tegen leider KRC Bissegem, met vertrouwen naar de buren uit Kanegem. We wisten wel dat het moeilijk zou zijn gezien de sterke thuisreputatie van Dosko. Beide ploegen begonnen nogal slordig aan de wedstrijd en we moesten wachten tot de 12’ vooraleer we een goede actie zagen en deze kwam van onze blauwroden, een voorzet vanop rechts en Lander Van Luchene nam de bal in ้้n tijd op de slof maar doelman Tytgat bracht redding. KFCA had het beste spel, aanvankelijk zonder grote kansen, maar na 31’ was het bijna raak, Glenn Delacluse stuurde Cedric Van Der Plaetsen in de diepte en de thuisdoelman bracht redding met de voet. De verdiende voorsprong kwam er na 36’, Lander Van Luchene vertrok op links, net over de middenlijn, schakelde met een ritmeversnelling 2 tegenstanders uit en legde terug op Cedric Van der Plaetsen die maar in te tikken had. 0-1 en dit bleef zo tot aan de rust.
In het begin van de 2de helft dwong Kanegem veldoverwicht af, onze ploeg plooide iets te ver terug en de thuisploeg schiep gevaar door steeds hoge ballen naar hun opportunistische spitsen. Toen er opnieuw evenwicht in de partij kwam viel de gelijkmaker. Vaal kreeg te veel ruimte op een vrijschop van Van Oosthuyse en kopte binnen, 1-1 na 65’. Dit was het sein voor KFCA om het initiatief te nemen en wanneer Glenn Delacluse na 74’ een vrijschop in de winkelhaak deponeerde zag het er goed uit voor KFCA. De vreugde was echter van korte duur want 2 minuten later stond het 2-2, Van De Maele kopte een lage corner overhoeks binnen. Beide ploegen gingen nu voor de overwinning en Branco Redant werd neergehaald in de grote rechthoek maar hier geen video-ref en onze blauwroden kregen de terechte strafschop niet. Integendeel uit de daaropvolgende tegenaanval puurde Dosko Kanegem een hoekschop en de afgeweerde bal werd van net buiten de 16 meter binnengeschoten, 3-2 na 79’. Onze blauwroden bleven aandringen voor de gelijkmaker maar ze hadden niet het opportunisme die de Kanegemse spitsen wel hadden. Zo werd het spijtig genoeg een nipte nederlaag in een wedstrijd waarin we toch minstens aanspraak konden maken op een gelijkspel.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Buyse (68' Redant), Van Luchene Seba, Huyghelier Robben, Callens (75' Heyerick), Delacluse, Dupont, Van Der Plaetsen, Decoster, Van Luchene Lander (87' Beernaert Jeffrey)
Wisselspelers: Demets


Doelpunten: 0-1 (36' Van Der Plaetsen), 1-1 (65' Vaal), 1-2 (74' Delacluse), 2-2 (75' Van De Maele), 3-2 (79' Deconinck)
Gele kaarten: Dupont (19')
Rode kaarten:
8 Zaterdag 21 oktober 2017 18:00 KFCA - KRC Bissegem 1 - 0

Onze blauwroden waren niet onder de indruk van de ongeslagen leider uit Bissegem en begonnen met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd. De bezoekers wilden of konden geen initiatief nemen en onze eerste grote kans kwam er na 12’ maar Cedric Van der Plaetsen kopte de afgeweerde vrije trap van Glenn Delacluse van dichtbij over. KFCA combineerde goed en KRC Bissegem beperkte zich tot in de organisatie te blijven en te loeren op die ene kans en na een slippertje in onze verdediging kwam die er, maar Brecht Spriet was paraat en redde met de voet (25’). Veel doelgevaar kwam er niet meer tijdens de 1ste helft en zo bleef het 0-0.
In het begin van de 2de  helft was het opnieuw KFCA dat de meeste drang naar voor had, na 51’ werd Lander Vanluchene ongestraft neergehaald in de grote rechthoek en even later vloog een schot van Glenn Delacluse hoog over. Op het uur trokken de bezoekers toch wat meer in de aanval en hadden onze blauwroden het even wat moeilijk maar onze verdediging gaf geen krimp. Nu was er ook wat meer ruimte voor onze aanvallers en de bezoekende doelman moest enkele malen gevat tussenkomen en 10 minuten voor tijd ging hij als een kamikaze in de voeten van de ingevallen Dennis De Brabander. Het verdiende doelpunt kwam er 2 minuten voor tijd, na een scherpe thuisaanval kwam de bal in de voeten van Glenn Delacluse en met een mooie plaatsbal bracht hij de 1-0 op het bord. Nu gooiden de bezoekers wanhopig alles in de aanval maar ze kregen geen bal tussen de palen ook niet hun mee opgerukte doelman. KFCA werd wel nog van een tweede doelpunt gehouden wanneer doelman Dewaele met een handsbal ver buitenzijn backlijn een thuisaanval afstopte. Dat er slechts een gele kaart volgde kon de thuisaanhang niet deren want na 95’ mocht men de overwinning vieren. Deugddoende overwinning die het vertrouwen een boost moet geven want wanneer men de leiders kan kloppen dan moet men van niemand schrik hebben.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Buyse, Van Luchene Seba, Huyghelier Robben, Callens (75' Heyerick), Delacluse (88' Beernaert Jeffrey), Dupont, Van Der Plaetsen, Decoster, Van Luchene Lander (80' De Brabandere) 
Wisselspelers: Demets

Doelpunten: 1-0 (86' Delacluse)
Gele kaarten: Callens (22'), Buyse (57')
Rode kaarten:
7 Zondag 15 oktober 2017 15:00 KVC Ardooie - KFCA 4 - 1

KFCA begon goed tegen de koplopers uit Ardooie. Het verschil in de klassering bleek niet uit het spelbeeld tijdens de eerste helft. Onze blauwroden kwamen combinerend beter uit de verf, zonder evenwel groot doelgevaar te kunnen cre๋ren. Tegen het spelbeeld in kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap werd in de zestien gedropt alwaar Vanthuyne de bal kon binnentikken (1-0 na 19’). KFC Aarsele liet zich niet doen en kwam op het halfuur op gelijke hoogte. Delacluse draaide zich op de rand van het strafschopgebied vrij en schoot de gelijkmaker tegen de touwen (1-1 na 31’). Net voor de rust werd een Ardoois doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Na de pauze stond er geen maat op spits Lievens van KVC Ardooie. Op zijn eentje bezorgde hij de thuisploeg een 4-1 overwinning. In minuut 50 werd hij alleen op onze doelman afgestuurd en schoot hard binnen (2-1 na 50’). Aan de overzijde knalde Truyaert op de vuisten van de thuisdoelman en schoot de ingevallen Van Der Plaetsen net over. KFCA nam risico’s en liep nog tweemaal op een snelle en accurate tegenaanval van Ardooie, waarbij opnieuw Lievens de afwerker was (3-1 na 72’ en 4-1 na 84’).


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Buyse (70' Vanherzeele), Van Luchene Seba, Huyghelier Robben, Callens (46' Van Der Plaetsen), Delacluse, Beernaert Jeffrey, Dupont, Decoster, Van Luchene Lander (70' De Brabandere)
Wisselspelers: Demets


Doelpunten: 1-0 (19' Vanthuyne), 1-1 (31' Delaclusei), 2-1 (50' Lievens), 3-1 (72' Lievens), 4-1 (84' Lievens)
Gele kaarten: Van Luchene Lander (19')
Rode kaarten:
6 Zaterdag 07 oktober 2017 18:00 KFCA - SC Oostrozebeke 4 - 2

Na de opdoffer in Moorsele herschikte trainer Tom Ovaere zijn verdediging, Brecht Spriet kwam in doel, Jeroen Dupont en Mathias Decoster kwamen voor het eerst aan de aftrap, Mathias Heyerick moest wegens kwetsuur langs de kant blijven. Voor onze blauwroden was het belangrijk de buren uit Oostrozebeke te kloppen zodat ze terug wat aansluiting kregen bij de middenmoot.
KFCA begon niet onaardig aan de wedstrijd maar groot doelgevaar kwam er niet in het eerste kwartier. Na een goede redding van de bezoekende doelman en een schot over, kwamen onze jongens na 25’ op voorsprong. Na een onrechtstreekse vrijschop, wegens terugspeelbal, trapte Glenn Delacluse in het dak van het doel en 1-0. De thuisploeg beheerste de partij maar veel spektakel was er wel niet meer te beleven in de eerste helft.
Tijdens de 2de speelhelft veranderde het spelbeeld niet maar aanvallend brachten we toch iets te weinig en zo vergaten we de wedstrijd vroeg te beslissen. Na 66’ dreigde SCOR voor het eerst in de wedstrijd met een kopbal op de lat.  Dit was het sein voor onze blauwroden om het gaspedaal dieper in te drukken, binnen de 2 minuten hadden we 2 kansen maar de jonge doelman Sikorski was bij de pinken. In de 71’ maakte Cedric Vander Plaetsen er dan verdiend 2-0 van na een uitstekende dieptepas van Sebastiaan Vanluchene. In minuut 73 leek de wedstrijd helemaal gespeeld, het was kapitein Seba Vanluchene die een strafschop omzette na een fout op Glenn Delacluse 3-0. De bezoekers konden daar weinig tegenover zetten en KFCA kwam nog een paar keer dicht bij een doelpunt. Totaal onverwacht kwam er toch nog spanning in de wedstrijd. In de 85’ was er eerst een lucky goal van Courtens 3-1 (afgeweken voorzet) en 2 minuten later ging de bal onterecht op de stip (aangeschoten bal buiten de grote rechthoek), Courtens mocht zo onze doelman met een dosis geluk een 2de maal verslaan 3-2. Onze blauwroden panikeerden niet en een stormloop van SC Oostrozebeke kwam er niet, het was integendeel Lander Vanluchene die heel beheerst de 4-2 op het bord bracht. Na 96’ bleef dit ook de eindstand. Een verdienstelijke prestatie van onze jongens en een verdiende overwinning.


Ploegopstelling: Spriet, Truyaert, Decoster, Dupont, Buyse, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni, Huyghelier Robben, Callens (70' Van Der Plaetsen), Delacluse (75' Van Luchene Lander) , Beernaert Jeffrey (85' Vanherzeele)
Wisselspelers: Demets

Doelpunten: 1-0 (25' Delacluse), 2-0 (70' Van Der Plaetsen), 3-0 (73' Van Luchene Seba pen.), 3-1 (85' Courtens), 3-2 (87' Courtens pen.), 4-2 (90' Van Luchene Lander)
Gele kaarten: Dupont (82'), Decoster (88')
Rode kaarten:
5 Zondag 01 oktober 2017 15:00 KSV Moorsele - KFCA 5 - 1

Onze trainer gaf vertrouwen aan dezelfde elf die vorige zondag de eerste punten binnen haalden. De thuisploeg combineerde het best en had tijdens het eerste kwartier een licht veld overwicht. Stilaan kwamen onze blauwroden beter in de wedstrijd en na 17’ ging een scherpe counter nipt naast. Het was wel duidelijk dat bepaalde van onze verdedigers zich allesbehalve in hun sas voelden op het kunstgrasveld. Na 23’ werd een te korte terug kopbal onderschept maar gelukkig ging de lob over. Toch kwamen we op voorsprong, een corner met 3 doelpogingen en na een haakfout ging de bal op de stip en 0-1 na 27’. De partij verliep dan in het voordeel van KFCA maar spijtig genoeg werd er van achteruit met veel te veel risico en nonchalance gespeeld. De zelf gezochte gelijkmaker kwam er na 34’. Een blauwrode centrale verdediger speelde de bal in de voeten van Mauceri en deze handige spits had geen moeite om onze verdediger uit te schakelen, op snelheid door te gaan en de bal knap in het hoekje te prikken 1-1. Na slecht uit verdedigen kreeg de thuisploeg nog 2 kansen maar het bleef 1-1 tot aan de rust.
De beide trainers waren blijkbaar niet tevreden en voerden elk 2 vervangingen door. KFCA begon het best aan de 2ฐ helft en nam de wedstrijd in handen. De eerste maal dat KSV Moorsele aan ons doel kwam was het wel 2-1, een corner, een grabbel en Vanwynsberghe had maar binnen te duwen 55’.
Onze mannen probeerden iets terug te doen maar de deur stond nu open voor de tegenaanval van de snelle thuisaanvallers. Even na het uur werd het 3-1, balverlies juist buitende grote rechthoek en de aangespeelde Mauceri had geen moeite om zijn tegenstander uit te kappen en te scoren. Wedstrijd gespeeld. Het werd nog een zware nederlaag want KSV Moorsele werkte de kansen af en onze blauwroden niet.
Verdiende nederlaag tegen een technisch vaardiger thuisploeg. Door jammerlijke individuele fouten op cruciale momenten maakten we het onze tegenstander wel erg gemakkelijk. We twijfelen er echter niet aan dat, met een beetje zelfkritiek, wat meer lef en enkele wijzigingen het de komende wedstrijden beter zal gaan.


Ploegopstelling: Demets, Truyaert, Vanherzeele  (45' Dupont), Buyse, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni, Huyghelier Robben, Callens, Delacluse (69' Van Der Plaetsen), Beernaert Jeffrey (45' Van Luchene Lander), Heyerick
Wisselspelers: Spriet


Doelpunten: 0-1 (27' Delacluse pen.), 1-1 (34' Mauceri), 2-1 (54' Vanwynsberge), 3-1 (62' Mauceri), 4-1 (78' Gyselinck),
5-1 (82' Viane)
Gele kaarten:
Rode kaarten:
4 Zondag 24 september 2017 15:00 KFCA - KWS Desselgem 2 - 0

In de thuiswedstrijd tegen KWS Desselgem was het voor KFC Aarsele al een beetje van moeten. De spelers beseften dit en trokken onmiddellijk ten aanval. Na 5’ was het reeds 1-0, Robben Huyghelier dropte de bal in de zestien meter en Yarne Callens devieerde met de borst in doel en zo voor het eerst dit seizoen op voorsprong. Onze blauwroden bleven domineren en een lusteloos Desselgem kwam amper over de middenlijn. Onze jongens profiteerden niet van het veldoverwicht en de opbouw van achteruit verliep dikwijls veel te traag en dat leverde veel balbezit op maar slechts enkele halve kansen. Een paar minuten voor de rust werd Yarne Callens neergehaald maar geen strafschop en na een matige eerste helft bleef de stand 1-0.
Bij aanvang van de 2de helft hetzelfde spelbeeld en onze blauwroden vergaten de bezoekers de doodsteek te geven. Na 57’ kwam de gelijkmaker er bijna maar doelman Sam Demets was attent op een gedevieerde vrije trap. Kansen kwamen er nu wel voor KFCA. Na 62’ werd Gianni Beernaert in de diepte gestuurd maar op het nogal hobbelige veld kraakte Gianni zijn schot en de doelman redde. Na 72’ stonden de bezoekers met 10 na een drieste ingreep op Mathias Heyerick door de ingevallen Vanherweghe. Kort daarna werd het eindelijk 2-0 en dit na een mooie aanval afgewerkt door Robben Huyghelier. Van dan af was de wedstrijd gespeeld, KWS Desselgem was niet bij machte iets terug te doen en onze blauwroden drukten niet echt door om de score nog op te drijven.
Een uiterst verdiende overwinning van KFCA en dit moet vertrouwen geven voor de volgende matchen.


Ploegopstelling: Demets, Truyaert, Vanherzeele, Buyse, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni  (74' Van Luchene Lander), Huyghelier Robben, Callens (59' De Brabandere), Delacluse (84' Huyghelier Arne), Beernaert Jeffrey, Heyerick
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 1-0 (5' Callens), 2-0 (75' Huyghelier Robben)
Gele kaarten: Vanherzeele (17')
Rode kaarten:
3 Zondag 17 september 2017 15:00 KFC Lendelede Sport - KFCA 3 - 1

Voor de moeilijke verplaatsing naar het ambitieuze Lendelede kon trainer Tom Ovaere geen beroep doen op Arne Huyghelier. Anderzijds kwamen Robben Huyghelier, Yarne Callens en Glenn Delacluse voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Jeffrey Beernaert, Lander Van Luchene verdwenen uit de ploeg en samen met Cedric Van der Plaetsen en doelman Brecht Spriet kwamen ze op de bank.
KFCA begon niet onaardig aan de wedstrijd. Na 11’ een eerste tegenslag wanneer Wesley Werbrouck met een zware voetblessure moest afgevoerd worden, Jeffrey Beernaert nam zijn plaats in. Aan de 15’ dachten we te mogen juichen na een mooie aanval en actie van Gianni Beernaert maar de binnenkant van de paal stond in de weg. De thuisploeg bracht er niet veel van terecht en volgde de luide instructie’s van hun trainer op en dit was harder spelen. De verdere 1ฐ helft was kansarm en eindigde met een logische 0-0 stand.

Onze blauwroden waren ook in de 2de helft de best voetballende ploeg maar kwamen toch na 51’ op achterstand, een verre inworp werd doorgekopt, onze doelman Sam Demets tikte de bal tegen de doellat en Devos prikte de 1-0 binnen. KFCA was niet aangeslagen en nam nadrukkelijk het initiatief, kregen kansen maar scoorden niet. We noteerden een knal van Glenn Delacluse gered in corner (54’), een bal op de paal van Yarne Callens na slecht uitverdedigen van de thuisdoelman (62’), een lobbal van Gianni Beernaert al dan niet over de doellijn weggewerkt (65’), een schot over doel van Gianni Beernaert na een teruglegger van Lander Van Luchene (78’). Helaas kregen onze jongens geen loon naar werken en werd het op een ongelukkige wijze 2-0 na 80’. Matthias Heyerick ontzette  een bal op de scheidsrechter en zo werd het een dieptepas voor de thuisploeg, de bal ging al dan niet over de achterlijn maar werd voorgezet, Lendelede profiteerde van de verwarring en Parrein had maar in te tikken. 2 minuten later kapte Jeffrey Beernaert zich mooi vrij en maakte er 2-1. Opnieuw hoop en alles in de aanval. Met een verre schuine knal (87’) ontnam Devos ons alle hoop en 3-1. Verdienstelijke prestatie van onze ploeg die minstens een gelijkspel verdiende.

Ploegopstelling: Demets, Truyaert, Vanherzeele, Buyse, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni (66' Van Der Plaetsen), Werbrouck (11' Beernaert Jeffrey), Callens (75' Van Luchene Lander), Delacluse, Huyghelier Robben, Heyerick
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 1-0 (51' Devos), 2-0 (80' Parrein), 2-1 (82' Beernaert Jeffrey), 3-1 (87' Devos)
Gele kaarten: Huyghelier Robben (70'), Delacluse (74'), Heyerick (94')
Rode kaarten:
2 Zondag 10 september 2017 15:00 RFC Luingnois - KFCA 3 - 2

Trainer Tom Ovaere bracht ้้n wijziging aan zijn elftal van vorige week, Wesley Werbrouck kwam in de plaats van Michiel Vanstaen. Robben Huyghelier, Glenn Delacluse en Cedric Vanderplaetsen kwamen voor het eerst op de bank zodat we dachten over een sterke selectie te beschikken. De grasmat lag er uitstekend bij en het was een goed voetbalweertje zodat alle elementen aanwezig waren om er een goede wedstrijd van te maken.
KFCA liet bij aanvang het initiatief aan de thuisploeg en het spel was matig. Na 9’ kregen we wel een uitstekende kans, een thuisverdediger speelde van ver slecht terug en dit was een ideale dieptepas voor Arne Huyghelier maar alleen voor doel trapte hij naast. Luingne drukte dan wel even door maar meestal met lange ballen en na 13’ werd het toch 1-0, een strakke bal van de rechter flank werd door Mathias Heyerick in eigen doel gelopen. Het wedstrijdbeeld veranderde niet veel, onze blauwroden veel te ver teruggeplooid, te weinig druk op de bal en slordig in de opbouw en dit was te weinig om een stevige maar statische thuisverdediging in verlegenheid te brengen. Toch ้้nmaal een vlotte aanval en Arne Huyghelier speelde Lander Van Luchene aan die zijn tegenstander op het verkeerde been zetten en laag in de benedenhoek besloot, 1-1 in de blessuretijd van de eerste helft.
Onze blauwroden kwamen met goede bedoelingen uit de kleedkamer. In de 46’ werd, de ingevallen, Robben Huyghelier zwaar onderuit gehaald net voor de zestien en weg doelkans en de vrijschop leverde niets op. De thuisploeg kwam echter vlug op 2-1, hun eerste hoekschop van de wedstrijd werd kort genomen en de bal belandde uiteindelijk bij Dupluski die vanop 30 meter onhoudbaar in de winkelhaak besloot (50’). KFCA reageerde 2 minuten later met een kopstoot van Robben Huyghelier net naast. Na 56’ was de wedstrijd zo goed als gespeeld, Ruben Buyse stopte een aanvaller al dan niet foutief maar de bal ging op de stip en Graulich liet er geen gras over groeien en klopte doelman Sam Demets voor een derde maal.Bij onze ploeg gingen de kopjes naar beneden. Er werd te traag en met veel te weinig overtuiging gespeeld tegen een nochtans trage verdediging. Een kwartier voor tijd kregen we toch nog een mooie kans, Glenn Delacluse loodste Cedric Vanderstraeten door de buitenspelval maar de doelman redde en Jeffrey Beernaert besloot de rebound veel te zwak op de doelman. Uiteindelijk kregen we ook nog een strafschop, omgezet door Glenn Delacluse, in minuut 94’. Dit maakte de terechte nederlaag wat eervoller na een flauwe partij van beide ploegen waarin de thuisploeg wat steviger en agressiever was.
Na de 0 op 6 is er deze week werk aan de winkel voor trainer en spelers, het potentieel is er en dus moet iedereen erin geloven om zondag op het terrein van Lendelede beter doen.


Ploegopstelling: Demets, Truyaert, Vanherzeele (46' Huyghelier Robben), Buyse, Van Luchene Seba, Beernaert Gianni, Werbrouck (60' Delacluse), Huyghelier Arne (60' Van Der Plaetsen), Beernaert Jeffrey, Van Luchene Lander, Heyerick
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 1-0 (14' Heyerick o.g.), 1-1 (45' Van Luchene Lander), 2-1 (50' Deptulski), 3-1 (57' Graulich), 3-2 (90' Delacluse)
Gele kaarten: Werbrouck (54'), Van Luchene Seba (54'), Buyse (56'), Beernaert Gianni (80')
Rode kaarten:
1 Zondag 03 september 2017 15:00 KFCA - KSV Kortrijk 1 - 3

Onze blauwroden zijn er, na een nochtans behoorlijke prestatie, niet in geslaagd de openingswedstrijd succesvol af te werken. Gemiste doelkansen, een afgekeurd doelpunt, een slippertje van onze doelman, een uitstekende bezoekende doelman Leman zorgden ervoor dat SV Kortrijk op een diefje met de punten ging lopen.
KFCA nam onmiddellijk het initiatief en trok in de aanval en na 9’een eerste grote mogelijkheid, Arne Huyghelier bediende de vrijstaande Gianni Beernaert maar zijn overhaast schot met links ging over. Een fel opzittend SV Kortrijk beperkte zich tot verdedigen en na 16ฐ was een uitstekende doelman Leman nodig om Lander Van Luchene van een doelpunt te houden. De thuisploeg beheerste de situatie en in de 20’ kon Arne Huyghelier net niet bij een center van Gianni Beernaert. Na 30’ een actie van Dennis Truyaert en zijn laterale center werd door Arne Huyghelier in de hoek gedeponeerd maar afgekeurd wegens buitenspel (?). E้n minuut later viel voor Kortrijk een doelpunt uit de lucht, een verre vrije trap en onze doelman Sam Demets kreeg de botsende bal niet onder controle en Vanden Bulcke tikte binnen en 0-1, wat een opdoffer. Toch bleven onze  jongens domineren, na een mooie actie op links van Lander Van Luchene werd Gianni Beernaert afgezonderd voor doel maar zijn schot ging van dichtbij over. Toch kwamen we op gelijke hoogte in minuut 45, het was Jeffrey Beernaert die een vrijschop over de muur in de winkelhaak schoot. Rust 1-1.
De aanvang van de 2ฐ helft was slordig langs beide kanten. Onze blauwroden voelden dat ze de beteren waren maar door het stug verdedigen van de bezoekers werd ons spel ook onzuiverder. Toch was het onverwacht dat we opnieuw op achterstand kwamen, een strakke vrije trap van Vanneste in de rug van onze verdediging werd door een kwieke Caessens in ้้n tijd onhoudbaar in doel getrapt, 1-2 na 57’.
Tijdens het laatste halfuur hadden we nog kansen genoeg om terug te keren maar het lukte niet: 59ฐ Leman haalt een bal van Kevin Van Herzeele van onder de lat, 61’ Dennis De Brabandere in de diepte maar naast, 69’ Leman redt een schot van Dennis De Brabandere, 76’ Leman redt een schot van de alleen voor doel afgezonderde Jeroen Dupont. Ook konden en moesten we meer doen met de talrijke vrije trappen.
Toen Vermaut in de 89’ een tegenaanval afrondde was de kous helemaal af voor KFCA.
Z
o werd het een 1-3 nederlaag in een wedstrijd waarin Kortrijk amper een uitgespeelde kans kreeg. Ontevreden zijn we over het resultaat maar de globale prestatie was verdienstelijk maar niet effici๋nt genoeg op de cruciale fases.


Ploegopstelling: Demets, Truyaert, Vanherzeele, Buyse, Van Luchene Seba (79' Decoster), Beernaert Gianni (68' Dupont), Van Staen, Huyghelier Arne (58' De Brabandere), Beernaert Jeffrey, Van Luchene Lander, Heyerick
Wisselspelers: Spriet

Doelpunten: 0-1 (31' Vanden Bulcke), 1-1 (Beernaert Jeffrrey), 1-2 (57' Caessens), 1-3 (89' Vermaut)  
Gele kaarten: Heyerick (31'), Dupont (80')
Rode kaarten: